Преглед на водещите новини в спортния печат

3

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Боби тръгна с охрана, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Двама бодигардове следват от вчера шефа на БФС, продължава изданието

Шефът на БФС Борислав Михайлов от вчера е следван неотлъчно от двама бодигардове, които отговарят за сигурността му, научи „Меридиан Мач” от близки до легендарния страж. Боби прибягнал до охраната заради акцията за черно тото, която стартира след негов сигнал до прокуратурата. Преди няколко дни стана ясно, че президентът на централата е получавал есемеси със заплахи от австрийски номера. Михайлов задейства проверките след писма от УЕФА. в които са изброени повече от 20 съмнителни срещи в „А” група и в международни контроли с БГ участие. Гардовете са ангажирани със сигурността на Боби не само докато е на работа в централата, но и докато е в домашна обстановка. Шефът на БФС сам плаща за охраната си.

Вървят преговори с ненужните в ЦСКА

От ЦСКА разкриха, че още преди Нова година ще се опитат да се разделят по взаимно съгласие с част от ненужните футболисти. „Армейците” вече си стиснаха ръцете със Сендрино Мисиджан, чийто договор с клуба бе прекратен вчера. От клуба съобщиха, че холандецът е постъпил абсолютно коректно, като е взел полагаемите му се пари и си е тръгнал, без да прави никакви проблеми на „червените”. Братовчедът на Мисиджан от Лудогорец така и не успя да се наложи в ЦСКА, като изигра само един официален мач срещу Марек, но не убеди треньорския щаб, че може да помогне на отбора в лявата зона на защитата. В близките дни ще продължат разговорите и с друг холандец – Кристиян Супусепа. Защитникът също рядко влиза в групата за мачовете на ЦСКА, а след възстановяването на Пламен Крачунов от операция мястото на холандеца съвсем ще изстине. „Червените” ще умуват и кои юноши да пратят да се обиграват под наем в „Б” група.

Обявиха Жоаким за герой

В Люксембург очевидно следят всяка стъпка на Орелиен Жоаким. Националът на малката европейска държава бе засипан със суперлативи за представянето си при победата на ЦСКА над Черно море с 3:1. Таранът се появи половин час преди края на срещата в игра и вкара два гола, с които осигури трите точки на тима си и му гарантира запазването на преднината пред Лудогорец през зимната пауза. „Жоаким е герой. Той вкара така важния втори гол за ЦСКА с удар от 25 метра, с който изведе тима си напред. Той не спря дотук, като пет минути по-късно окончателно спаси отбора си, отбелязвайки петия си гол за сезона”, пише с гордост изданието „Люксембургер Ворт”.

Литекс се раздели с Омар Косоко, пише на 1 стр. „Тема спорт“

Литекc разтрогна договора на нападателя Омар Косоко. Французинът пристигна в Ловеч през лятото, след като се раздели с ЦСКА. В последния месец оранжевите твърдяха, че 26-годишният играч не взима участие в мачовете, тъй като е контузен и се е завърнал в родината си да се лекува. Вчера обаче от СТК обявиха официално, че Косоко вече не е част от Литекс. Неговият договор е бил прекратен на 18 ноември. Той записа само 8 двубоя за ловчанлии в А група и вкара 2 гола.

Минев готов за старта

Левият бек на Лудогорец Йордан Минев се размина без тежка контузия след мача с Ботев Пд (1:0). 34-годишният национал получи проблем в адукторите още на загрявката, но въпреки това стартира. В 7-ата минута обаче болките му се усилиха и Георги Дерменджиев го смени с Александър Василев. От лекарския щаб имаха съмнения, че травмата на Минев е сериозна. След обстойни прегледи вчера обаче се е оказало, че той ще може да стартира подготовката. Разградчани се събират за първа тренировка на 5 януари. Със сигурност извън сметките на Дерменджиев ще останат Роман Безяк и Браян Ангуло. Първият бе опериран от херния, докато колумбиецът скъса менискус. Твърде вероятно е те да пропуснат целия първи лагер на тима, който ще бъде в Турция. Втората част от подготовката пък ще протече в Испания.

Петър Пенчев остава треньор на Ботев Пд

Специалистът сам ще определи щаба, с който ще работи през 2015 година

Петър Пенчев остава старши треньор на Ботев. Това решиха шефовете на клуба на вчерашното заседание на Управителния съвет. Младият специалист е получил доверието на началниците след добрите игри, които канарчетата изнесоха срещу Хасково и Лудогорец. В първия двубой Ботев спечели с 2:0 в Коматево, а след това допусна загуба с 0:1 от шампионите, но през втората част пропиля много изгодни положения. Освен това Пенчев започва усилено да налага млади футболисти – титуляри срещу разградчани започнаха Радослав Терзиев, Серкан Юсеин и Лазар Марин.

Пенчев ще води Ботев Пловдив и през пролетта. Той замени на поста Велислав Вуцов, през 2015 година който бе уволнен след отпадането от Локо Пд за купата. Пенчев бе временен вариант, но получи подкрепата на тима, което бе достатъчно на шефовете да го оставят да работи с футболистите. Вариант за наставник бе и Георги Донков, който дори води разговори с ръководството на канарчетата. Явно обаче, че двете страни не са стигнали до разбирателство. Ботев ще стартира зимна подготовка на 12 януари. До тогава Петър Пенчев ще има правото да сформира свой екип от помощници. Специалистът вече обяви, че може да покани Костадин Видолов.

Снощи Ботев имаше тържество, което бе организирано от един от спонсорите на клуба. На него бяха показани и календарите на отбора за 2015 година.

Херо: Идвам в „Левски”, ако ми изпълнят условията, пише „7 дни спорт“

Димитър Димитров продължава с острите си приказки по адрес на евентуалния му нов клуб – „Левски”. Бургаският спец смята, че „сините” вече са развели бялото знаме в шампионата с оглед точковия им актив. Освен това Херо поясни, че има желание да поеме „Левски”, но само ако му изпълнят условията.

– Условията, за които сме говорили, са свързани най-вече със селекцията и дълбочината на състава, не е имало нищо от финансово естество. Смятам, че „Левски” вече развя бялото знаме за този сезон. Целите пред клуба винаги трябва да са най-високи – каза още Херо.