Преглед на водещите новини в спортния печат

1

Преглед на водещите новини в спортния печат.

„Динамо” (Киев) взима Тончи Кукоч, пише на първата си страница вестник “7 дни спорт”
ЦСКА е много близо до продажбата на един от основните си футболисти. Според медиите в Хърватия Тончи Кукоч е пред трансфер в „Динамо” (Киев). Украинският тим дори е склонен да плати исканите от ЦСКА 2 милиона евро за правата на хърватина. В близките дни Кукоч и агентът му ще пътуват до Киев за финални преговори с ръководството на „Динамо”. „Ако отида в Украйна, това ще е постижение за мен. Ако остана в ЦСКА, ще стана шампион. Във всички случаи излизам като безобразен победител”, написа левият бек в официалния си профил във Фейсбук. На „Армията” обаче упорито мълчат за евентуалния трансфер на Кукоч, като според Александър Томов в канцеларията на клуба не е постъпвало официално предложение от „Динамо”.
Пламен Илиев готов на компромиси с „Левски”, разкрива още изданието
Вратарят Пламен Илиев няма намерение да предявява излишни претенции, ако от „Левски” решат да прекратят договора му. “7 дни спорт” разбра, че Пацо Тигъра е готов на компромиси при евентуално разтрогване на контракта, но само ако това се случи коректно и от страна на клуба. Илиев не иска да е в тежест на никой на Герена. но е готов и да се бори за мястото си при „сините”. Той очаква окончателното решение на Георги Иванов, което трябва да бъде обявено през новата седмица. Пламен Илиев смя i а да е коректен към „Левски” и по още една ос. ако не успее да се договори за разтрогване на договора си по взаимно съгласие. При оферта към него стражът ще гледа не само финансовите параметри, но и трансферната сума, която ще бъде предложена на „сините”. Илиев ще изслушва оферти само от чужбина и не е склонен да играе за друг отбор от „А” група освен „Левски” на този етап. Всичко около ситуацията с Пламен Илиев и останалите спрягани за гонене от Герена ще се изясни през следващата седмица. Както е известно, Гонзо нападна Пацо Тигъра след последния мач за полусезона срещу „Славия” (1:3). като заяви, че явно ще трябва да се търси нов вратар. Към момента опции няма, а и на Герена чакат отговор от треньорите, с които преговарят. Следващият наставник на „Левски” ще има думата при определянето кои играчи да си тръгнат.
На „Армията” чакат парите от Мерсин до 28-и, пише “7 дни спорт”
Турският „Мерсин” продължава да мотае ЦСКА за парите от трансфера на Спас Делев. На „Армията” чакат близо 1 милион лева, но до момента се облажиха едва със 100 хиляди евро. Според хора, близки до ЦСКА, въпросната сума трябва да пристигне в касата на „червените” най-късно до 28 декември. Както е известно, фИфА постави срок на „Мерсин” да се разплати с ЦСКА до края на годината, тъй като в противен случай клубът може да загуби дори точки от актива си. Парите пък в момента са жизненоважни за бъдещето на ЦСКА. Те ще бъдат използвани за погасяване на стари задължения и евентуално за изплащане на част от забавените бонуси на футболистите за победите им през есента.

„Армейците” продължават да търсят вратар, твърди вестник “Меридиан мач”
Треньорското ръководство на ЦСКА продължава да търси вратар, който да бъде алтернатива на титуляра Якуб Дивиш. Както е известно, в момента резервен страж на “червените” е Стоян Колев, който обаче е треньор на вратарите и все I още не се знае дали ще продължи да бъде активен футболист I през пролетта. Трети страж е младият Анатоли Господинов, но той все още не е готов да бъде титуляр и при привличане на нов вратар, дори може да бъде пратен някъде под наем. Обсъжданите имена за вратарския пост са три. Първото е на полския страж Рафаел Кочар, който играе в Карл Цайс Йена. Другото е на юношата Иван Караджов, който бе освободен от Берое заради скандали с треньора Петър Хубчев, а последното е на на пусналия Лудогорец Милан Борян. Той обаче се оказа доста скъп за „армейците”.

Англичани искат да правят селекцията в Левски, съобщава изданието
Мениджърската агенция „007″, която е регистрирана и функционира в Лондон, е изразила готовност за трайно сътрудничество с Левски. От компанията на този етап само следят внимателно ситуацията на „Герена”, но след утвърждаването на новия треньор са готови светкавично да излязат с конкретни предложения за млади качествени и сравнително евтини играчи. Агенцията има солидни позиции в няколко клуба от Острова, най-известният от които е Уест Хем. Освен това нейни клиенти има в Барселона, а сериозните връзки на холандския пазар се гарантират от легенди като Едгар Давидс и Джими-Флойд Хаселбанк. Основно предимство на играчите, които от компанията предлагат, е, че повечето от тях излизат от големи академии и не тьрсят толкова изгодни финансово предложения, а възможност да играят редовно и да развият качествата си, за да може след това да прогресират. Те предпочитат да дойдат в България, вместо да отидат в шампионатите на някои бивши съветски републики, въпреки че там парите са по-големи. Коментираните на първо четене суми като заплати са от порядъка на 3000 евро, които са в пълен синхрон с настоящата финансова ситуация в Левски.
Черно море си уреди шест спаринга, пише още “Меридиан мач”
Само шест контроли през зимната подготовка ще изиграе Черно море. „Това, че ще изиграем толкова малко мачове, не ме притеснява. Аз съм сигурен, че напролет ще сме по-добри. Не смятам, че отборът не е обигран, за да се притеснявам колко контроли е изиграл. За мен е важно тренировъчният цикъл да се провежда правилно и методично”, каза Никола Спасов. Три от контролите ще бъдат на турска земя, а още три в България. На този етап в Турция не са потвърдени контролите, а в България те ще бъдат срещу Дунав, Локомотив (ГО) и дублиращия отбор.

Стоев започва да прави селекция, твърди във водещия си материал “Тема спорт”
Георги Иванов няма да води Левски през пролетта, какъвто вариант съществуваше през последните дни. Стойчо Стоев е готов да приеме всички условия от предложението на спортния директор. Очаква се днес специалистът да каже “да” на офертата на Гонзо, а в понеделник или най-късно във вторник да бъде представен официално на ‘Терена”. При срещите му с ръководството на Левски е коментирана заплатата, както и екипът му. Срокът на договора ще е поне за година и половина. На първо място обаче стои зимната селекция, която на практика вече е в ход. Обсъждат се имена както от България, така и от чужбина. Не е изключено Левски да излезе с оферта към Венцислав Христов от Берое. Стоев ще настоява за поне 5 нови попълнения. Ще държи и на подготвителен лагер в чужбина.
Ясен Петров взима Огнянов в Китай, съобщава още изданието
Халф на Ботев Пловдив може да премина в Китай. Става въпрос за полузащитника Ма-риян Огнянов. Той е желан от българския треньор на новака в най-многолюдната страна Шъдзяджуан Ясен Петров. Специалистът изгледа на живо няколко мача на канарчетата преди паузата Както е известно, в момента част от Шъдзяджуан са Георги Илиев и Емил Гъргоров. Договорът на Бадема обаче изтича на 15 януари и все още няма яснота дали ще бъде удължен. Президентът на канарчетата Иван Джиджев пък изрази надеждата, че новата 2015година ще е по-успешна от тази. “Изпращаме една нелека година, надяваме се новата да е по-добра. Откакто поехме ръководството на Ботев, съдбата се състезаваше с нас. Тя ни отправи всички възможни предизвикателства. Съумяхме да се справим с всички тези изненади, някои от тях очаквани, а други – не. Уверен съм, че ще намерим сили да продължим делото на Ботев”, заяви шефът на жълто-черните на коледното тържество на клуба.
Локо Пд ще продава, за да стабилизира бюджета, разкрива “Тема спорт”
Локомотив Пловдив ще продаде след Нова година един или двама от водещите си футболисти, за да стабилизира бюджета. Това ще стане, ако от януари клубът не бъде поет от сериозен спонсор. Най-спряганите имена за трансфер са десният бек Венелин Филипов и нападателят Бирсент Карагерен. Те се превърнаха в откритията за есенния дял, а с головете си за победата с 2:1 над Ботев в мача реванш от 1/8-финалите за Купата на България станаха любимци на феновете. Най-вероятно обаче привържениците няма да имат възможност да им се радват през пролетта. Интерес към Венелин филипов има от отбори от Казахстан, Азербайджан и Славия, а към Бирсент Карагерен от Турция.