Преглед на водещите новини в спортния печат

3Камерунец лъже заради Левски, пише на първата си страница вестник „Меридиан мач“
Камерунският нападател Жуниор Менголо лъже румънския си клуб Университатя, за да заиграе в Левски. Новината бе съобщена от румънските медии, след като преди това „Меридиан Мач” пръв съобщи за интерес на „сините” към нападателя. Преговорите с него трябва да се проведат, щом той се завърне от почивка в родината си. В Румъния обаче разкриха, че той на практика е сигурен за „Герена”. Проблемът е, че Менголо е обявил пред съотборници и шефове, че няма никакво намерение да напуска Университатя въпреки финансовата криза. Развитие по сагата се очаква в близките дни.
И Литекс иска Борян, съобщава още изданието
Литекс е поредният от силните отбори в България, който иска вратаря Милан Борян в своите редици. Както е известно, канадецът, чийто договор с Лудогорец изтече, е желан от ЦСКА и Левски. В момента „оранжевите” имат сериозен проблем с вратар-ския пост, който е свързан със слабата форма на бразилеца Винисиус Баривиейра. Не малка е вероятността Борян да остане в Разград и да продължи своя договор с тима. Но всичко е въпрос на преговори.
Цветков отказа на Арис, пише още „Меридиан мач“
Капитанът на Ботев Иван Цветков е отхвърлил оферта на гръцкия Арис. В момента тимът от Солун се намира в трета дивизия, а предложението към гола-джията е било доста примамливо и за срок от 2 години. Въпреки това обаче Иван Цветков категорично отхвърлил офертата на Арис, тъй като не искал да напуска Коматево заради любовта на феновете, която получава. Благоевградчанинът дори дълго време пазил в тайна от широката общественост предложението, тъй като не желаел излишно да се шуми около неговото име. Интересно е, че феновете а Ботев и Арис са в много близки отношения. Фракцията „Супер 3″, която сред най-фанатичните в южната ни съседка, поддържа топла връзка с привърженици на „канарчетата”.

ЦСКА и Левски задраскаха Лудогорец, съобщава във водещия си материал „Тема спорт“
ЦСКА и Левски са твърдо амбицирани да сложат край на до-минацията на Лу-догорец. Двата гранда на българския футбол ще направят всичко възможно, за да завършат сезона с трофей. Случи ли се това, ще означава, че хегемонията на Лудогорец е приключила. Целта на ЦСКА е ясна – да запази първото си място в класирането до края на първенството. Амбициите на сините са свързани със спечелването на турнира за Купата на България.
“Най-голяма част от усилията ни през пролетта естествено ще са насочени в битката за титлата. Очаква ни много тежка борба. Не си правим илюзии, но ЦСКА ще е на върха в края на сезона. Друг изход не приемам!”, категоричен бе Томов.
“Една от основните задачи пред Левски е да спечели турнира за Купата на България. Клубът е номер едно по отличия в тази надпревара и купата ще ни приляга. Разбира се, трябва да я заслужим с играта си и вярвам, че ще го направим”, заяви новият треньор на сините Стойчо Стоев.
25-има играчи попадат в селекционния списък на ЦСКА, разкрива още изданието
Стойчо Младенов е изготвил списък от 25 футболисти, част от които биха могли да бъдат привлечени в ЦСКА през зимата, разбра “Тема Спорт”. Те са му били предложени от мениджъри и добри познати в чужбина.
Основните постове, за които Младенов е харесал кадри, са Вратар-ският, на десния бек, на вътрешния халф и на нападателя. Бройката на новопривлечените се очаква да бъде между 4 и 6, като тя зависи най-вече от това колко футболисти ще бъдат продадени и с кои клубът ще се раздели по взаимно съгласие.В списъка попадат почти изцяло чужденци, като вероятността ЦСКА да вземе българин през зимата не е голяма. Реална опция е само връщането на Михаил Венков от Черно море, ще се направи поредна офанзива и за Венци Христов. Венков става сериозна опция за армейците, ако Тончи Кукоч бъде трансфериран в чужбина.
През следващата седмица се очаква от Борисо-вата градина да влязат в контакт с нападателя на Берое Венцислав Христов, чийто договор изтича през лятото. Той вече е свободен да преговаря с други клубове и с него може да бъде сключен предварителен контракт, който да влезе в сила от 1 юли. Нападателят вече обяви, че няма намерение да подновява контракта си с Берое.
ЦСКА задължително ще привлече вратар от чужбина за алтернатива на Дивиш, както и нападател. За върха на атаката Младенов настоява да разполага с 3 опции за предстоящите 13 мача през пролетта.
17 хиляди ще е таванът на заплата на нов играч в Левски, пише още „Тема спорт“
Ръководството на Левски постави таван на заплатите на играчите, които ще бъдат привличани. Те трябва да се вместват в 17 хиляди лева, за да подпишат с клуба – около 8500 евро. Това ще са и най-високите възнаграждения, но максимум един или двама ще ги получат. На Терена” планират да привлекат поне петима нови. Клубът е под мониторинг от УЕфА и е длъжен да започне да харчи по-малко пари отколкото изкарва, за да може да вмести в изискванията за спазването на финансов феърплей. Собственикът на клуба Тодор Батков вече обяви, че бюджетът на сините за Настоящата 2015 година ще е 8 милиона лева. А месечните възнаграждения на първия отбор и на щаба трябва да бъдат 8 рамките на 250 хиляди лева. Всички по-големи разходи, които ще се правят, вече ще трябва да бъдат одобрени от Управителния съвет на клуба. Първата му сбирка ще е на 5 януари. В момента в него членовете са четирима, но трябба да набъбнат до 7. Председател на органа е Иво Тонев, а в него влизат още финансовият директор Константин Баждеков, както и тръстът “Синя България”, и Националният клуб на привържениците. Очаква се двама близки до Иво Тонев също да намерят място в УС, като те ще подпомагат и финансово сините.