Стоев: Няма да гоня играчи, първо ще ги опозная

1190

Наставникът на “Левски” Стойчо Стоев няма да прави “селекция на килограм”. Това обяви наставникът на “сините” пред “Тема Спорт”, говорейки за бъдещите си планове начело на столичани.БЛИЦ
Стоев говори с оптимизъм за селекцията, която бе “ябълката на раздора” между шефа на “Левски” Георги Иванов и спрягания за нов треньор Димитър Димитров – Херо.
Новият треньор призна, че ще търси играчи на всеки пост, но няма да се отказва лесно от настоящите имана в тима.
“Признавам, че може да има освободени, но футболистите няма да го научат от пресата, а аз първи ще говоря с тях и ще им кажа. Мисля, че така е коректно. Не искам да посочвам конкретни имена сега, които евентуално ще си тръгнат. Засега такива няма. Всичко обаче зависи от това каква бройка ще привлечем.
Не искам да назовавам конкретни имена, с които водим разговори. Причината е, че в момента преговаряме с няколко футболисти и трансферите може да пропаднат. Дано станат обаче. Надявам се до старта на подготовката да сме приключили с новите, ако не поне до средата на януари. Лошото е, че хванахме коледно-новогодишните празници и, общо взето, нещата сега трябва да се решават след 5 януари. Самите играчи и мениджърите им са, както се казва – на маса, нормално е, всеки почива. С хората, които говорихме, всички казаха след 4 януари. Нямам определена бройка футболисти, които искам да привлечем. Желанието ми е да взема състезателите, които ми харесаха от гледаните. Няма обаче да правим селекция на килограм. Ще привлечем само такива, които наистина могат да помогнат. Но нека изчакаме още няколко дни, докато почнат сериозните разговори, и да видим докъде ще стигнем.
В момента не познавам футболистите и не съм наясно какъв подход да имам към всеки един от тях. Досега съм им бил само като противник и тепърва ще ги разучавам спортно-технически и като характери, като хора. Но съм уверен, че ще ни се получи”, заяви Стоев.
Наставникът на “Левски” си пожела тимът му да играе финал за Купата на България.

“Ясно е, че задачата пред Левски е да спечели Купата на България. Клубът има най-много отличия в тази надпревара. Затова най-много ще ни приляга да я спечелим отново. Разбира се, трябва да я заслужим с играта си и вярвам, че ще го направим”, заяви Стоев