Преглед на водещите новини в спортния печат

1

Преглед на водещите новини в спортния печат:

ЦСКА започва без нито един нов, пише на първата си страница вестник „Меридиан мач“
Отборът на ЦСКА ще се събере утре за първи път през 2015 година, като на сбора няма да има нито едно ново попълнение, разкриха от клуба. Националният вратар на Нова Зеландия Тамъти Уилямс е поискал от „червените” непосилна заплата, което провали трансфера му. От клуба пък са се отказали и от бившото крило на Славия фернан-до Силва.
Грузински таран идва в Лоно (Пд), съобщава още изданието
Грузински нападател е много близо до трансфер в пловдивския Локомотив. Това е 23-годишният Николоз Сабанадзе, който е препоръчан от бившия треньор на „черно-белите” Драган Канатларовски. Високият 190 см таран е играл през есента за Динамо Тбилиси и има 12 мача и 5 гола за грузинския гранд. Договорът му с клуба обаче вече е изтекъл и той може да дойде на „Лаута” като свободен агент. Според немския сайт trans-fertmarkt.de цената на Сабанадзе е 400 000 евро. Кариерата на нападателя е започнала в Торпедо Кутаиси, където той е вкарал 23 гола в 92 мача. Сабанадзе е преминал още през тима на Зестафони в родината си. Той има и три мача за младежкия национален отбор на Грузия. Николоз Сабанадзе може да бъде привлечен като заместник на голмайстора на Локо (Пд) Мартин Камбуров. Името на звездата на пловдивчани бе замесено в аферата с черно тото в родния футбол и той рискува да му бъдат спрени състезателните права. Дори и Камбуров да не бъде наказан, в момента той няма алтернатива в Локомотив и отборът е изключително зависим от него. Това кара спортно-техническото ръководство на клуба да търси попълнения в атака.
Славия дава договор на Марио Кирев, разкрива „Меридиан мач“
Бившият вратар на Славия Марио Кирев, който мина и през Ювентус, ще заиграе отново при „белите”, изтече информация от клуба. Той тренираше на „Овча купел” под ръководството на Иван Колев в последните месеци, но се смяташе, че само поддържа форма и ще си търси нов клуб в чужбина. От Славия обаче отново са подали ръка на юношата си и съвсем скоро той ще подпише официално договор. Така вратарите на „белите” ще станат трима, като в момента титуляр е ветеранът Георги Петков, а негов подгласник е Емил Петров. Кирев в момента е свободен агент, след като за последно се подвизаваше в Румъния. Стражът игра на „Овча купел” в периода 2007-2009 година и след като показа впечатляващи качества, направи трансфер в Ювентус, където имаше възможност да се учи от Джанлуиджи Буфон. Той обаче така и не успя да пробие в италианския колос и не записа нито един официален мач за Старата госпожа по време на престоя си в Торино.

Избраха Бербо за №1 в Монако, съобщава във водещия си матерал вестник „Тема спорт“
Новата година започна с голямо признание за Димитър Бербатов. Българският нападател бе избран от феновете на Монако за играч №1 на изминалата 2014-а. Благоевградчанинът спечели анкетата в официалния сайт на монегаските с 41% от общия брой гласове. На второ място се нареди капитанът Жереми Тулалан с 35% от вота, а трети е Яник ферейра-Караско с 8%.Постижението на Бербо впечатлява, след като през миналия януари той акостира на “Луи II” от фулъм. Димитър не само успешно замести контузената звезда Радамел фалкао (в момента под наем, 8 Манчестър Ю), но а и се превърна в един от   лидерите на тима с 32 мача и 14   гола   във всички турнири. Идния месец му предстои 1/8-финал 8 ШЛ срещу Арсенал. Митко ще пропусне заради контузия днешното гостуване на Hum за Купата на франция. Митко изпревари капитана на отбора в допитването до феновете
Локо Сф дава вратар на Локо Горна Оряховица, пише още изданието
Младият вратар на Локомотив София Кристиян Кацарев ще играе под наем във второди-визионния Локомотив Горна Оряховица през пролетта. Кацарев е юношески национал, беше част от отбора на България (набор 1995) на европейските финали в Унгария и се смята за един от най-перспективните младоци на железничарите. Кацарев е роден на 7 август 1995 година, започнал е да тренира в Локомотив Пловдив.Кацарев отива при новаците в Б група с решаващата препоръка на изпълнителния директор на столичани Георги Марков, който е бивш съотборник с треньора на Локо ГО Сашо Ангелов.
Тимът от Б група ще започне зимната си подготовка на 8 януари и тя може да претърпи изненадващи промени, ако бъде осигурен лагер в Анталия. До края на миналия месец бяха планирани две подготовки на българска земя. През декември президентът на клуба Бончо Генчев обяви, че селекцията има нужда от едно попълнение във всяка линия. Вариант номер 1 за защитата е Любомир Гуцев, който преди седмици разтрогна договора си с Черноморец Бургас.
Защитник на Добруджа подписа в Шотландия,  разкрива вестник „Тема спорт“
Защитникът Костадин Гаджалов премина 8 шотландския елитен Дънди. През есента Гаджалов бе част от вто-родивизионния Добруджа. Контрактът му обаче изтече на 31 декември и той реши да не го подновява. Причина за това е, че от клуба се махна и треньорът Светослав Тодоров.
Костадин Гаджалов е роден на 20 юли 1989 година 8 Пловдив. Висок е 185 сантиметра, тежи 75 килограма. Започва кариерата си 8 Ботев Пд. Бранителят бе част от националния отбор на България до 19 години, който игра на Европейското първенство в Чехия през 2008-а. Той е и бивш младежки национал. В кариерата си досега пловдивчанинът е играл два пъти за родния Ботев и по веднъж е носил екипите на Локо Пд, Бдин Видин и Етър. Мениджър във ФК Дънди ще му бъде Пол Хартли. Шотландската легенда води отбора от 5 февруари 2014-а. На първия ден от новата 2015 година пък тимът падна с 2:6 като гост на Дънди Юнайтед. Днес пък новият тим на защитника приема Рос Каунти. Костадин Гаджалов ще бъде вторият българин във Висшата лига на Шотландия. В момента там играе националът Александър Тонев, който защитава цветовете на Селтик.Новият треньор на Добруджа Димчо Ненов събира тима за подготовка на 7 януари. По време на зимната пауза втородивизионният тим ще има минимум 8 проверки