Пиронкова бие в Сидни, ще защитава трофея

1203

Трудна победа със 7:6, 4:6, 6:2 над южноафриканката Шанел Скеперс записа Цветана Пиронкова в среща от квалификациите на тенис турнира в Сидни.
Българката е шампион от последното издание на надпреварата, но не получи уайлд кард, а трябваше да тръгне от най-ниското стъпало по пътя към защитата на трофея. От суеверие Пиронкова заложи на същия екип розово-черен екип, с който триумфира през 2014 година.блиц
След малко повече от два часа и половина пловдивчанката успя да спечели мача, а най-кошмарен бе първият сет. В него Пиронкова и Скеперс си размениха по един пробив, а в тайбрека българката се наложи със 7:5 след 3:2 пробива. Във втория сет Пиронкова бе пробита във втория и седмия гейм, с което позволи на съперничката си да върне сета. Третият сет бе далеч по лесен за пловдивчанката, която и тук допусна да бъде пробита, но успя да вземе три сервис гейма на Скеперс за крайното 6:2 в сета.
В следващия кръг Цвети се изправя срещу Дона Векич от Хърватия, победила сръбкинята Йована Яксич, а мачът им трябва да стартира в 1:00 часа след полунощ. Пиронкова и Векич не са играли досега.