Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Безяк отказва да подпише отново, съобщава във водещия си материал вестник „7 дни спорт“
Една от звездите на “Лудогорец” – Роман Безяк, предизвиква сериозно напрежение в отбора. Словенският нападател отказва да подпише нов договор въпреки продължителните преговори. Настоящият контракт на Безяк изтича в края на сезона и поради това той може да пре-говаря свободно с други отбори.
От Разград обаче вземат мерки срещу нападателя. Ако Безяк отказва да подпише нов договор, той няма да играе през пролетния полусезон. Преди 2 години същото се случи и с Емил Гъргоров, който тогава носеше зеления екип. Точно заради проблемите с Роман Безяк треньорът на разградчани Георги Дерменджиев иска още един нападател да бъде привлечен.
„Днепър” извади 200 бона за Кукоч, пише изданието
Бъдещето на левия бек на ЦСКА Тончи Кукоч продължава да е обвито в мъгла. Шефовете на тима искат на всяка цена да продадат хърватина, за да вкарат свежи пари в касата на клуба. Поне за момента обаче нито един клуб не е склонен да извади исканите от Сашетата 1 млн. евро за правата на Кукоч.
Както е известно, най-сериозен интерес към левия бек демонстрира украинският „Динамо”. Грандът от Киев обаче няма никакво намерение да плати исканата от ЦСКА трансферна сума. Неслучайно и при заминаването на армейците за Турция Кукоч нападна Томов заради нереалната цена, която подсъдимият шеф на ЦСКА му е поставил. Единствената реална оферта за левия бек е от украинския „Днепър”, който е готов да плати 200 хиляди евро за чепатия хърватин. Ако все пак Кукоч бъде продаден до края на трансферния прозорец, на “Армията” са готови с негов заместник в лицето на бившия национал Петър Занев. Проблемът е, че левият бек все още има договор с руския „Амкар” (Перм).
В „Ботев” (Пд) посрещат играчите със заплати, разкрива още „7 дни спорт“
Футболистите на „Ботев” (Пд) ще започнат подготовка с приповдигнато настроение. Възпитаниците на треньора Петър Пенчев ще бъдат зарадвани с месечните им заплати. В пловдивския клуб падежът за превеждане на възнаграждения по дебитните карти на играчите е всяко 10-о число на месеца. Досега на Коматево не са имали проблеми в това отношение. По информация на „7 дни спорт” и за предстоящото разплащане с отбора нещата ще са наред и Канарчетата ще си приберат заплатите по график. „Жълто-черните” ще проведат първата си тренировка за новата 2015 г. на 12 януари, понеделник, когато парите им ще бъдат преведени по техните сметки. Не е тайна, че в „Ботев” (Пд) вече не цари добре познатият финансов рай. Средствата в клуба в момента са кът. Самият президент на клуба Иван Джиджев наскоро обяви, че се надява да няма финансови сътресения и Канарчетата да изкарат спокойно до юни. Индикациите от Коматево са, че се прави всичко възможно да бъдат осигурени допълнителни средства, защото без допълнителна финансова инжекция „жълто-черните” трудно ще изкарат сезона. Вече се работи усилено в насока намиране на свежи пари по няколко направления, откъдето са очаквани постъпления.

ЦСКА договори черногорски таран, пише на първа страница вестник „Меридиан мач“
ЦСКА се разбра с черногорския нападател Стефан Николич. Миналият през Стяуа футболист се е съгласил на предложените му лични условия. Николич ще прибира между 4000-5000 евро на месец. Всичко с мениджъра на играча е уточнено. Футболистът е на 24 години и според Стойчо Младенов има отлични перспективи за развитие. Николич за последно е играл в официален мач през април миналата година за корейския Инчеон Юнайтед. Стефан Николич е роден на 16 април 1990 година в Черна гора. Висок е 1,93 метра. Нападателят има мачове за националните гарнитури на Черна гора. Кариерата му преминава през Партизан, ОФК Београд, Лиерс, Стяуа и Инчеон Юнайтед. От ЦСКА категорично отрекоха за интерес към Жужу, който е предлаган от мениджъри още през лятото. Треньорският щаб е категоричен, че не се интересува от направилия фурор в Черноморец играч. Не така стоят нещата с Давид Каядо. Португалецът е вариант за ЦСКА, но не е ясно дали ще има ресурс да бъде привлечен. При евентуална продажба на някоя от звездите от сегашния тим ще започнат преговори и с Каядо, който е собственост на Витория Гимараиш.
Гонзо отложи чистката заради Стойчо Стоев, разкрива вестникът
Треньорът на Левски Стойчо Стоев успя да спечели първата си битка на „Герена”. „Меридиан Мач” научи, че специалистът е успял да убеди спортния директор Георги Иванов в тезата си, че е редно първо да се вземат нови попълнения, преди да се гонят нарочените за освобождаване, научи „Меридиан Мач”. Именно затова в последните дни от „Герена” се водеха разговори за разтрогване само с трима състезатели -Кристиян Наумовски, Пламен Крумов и Антон Огнянов. „Сините” имат намерение да разкарат още футболисти, като сред тях са Луис Педро и Стефан Велев, а Аймен Белаид и Пламен Илиев може да бъдат продадени при подходяща оферта. Първо обаче ще се изчака да се види докъде ще стигнат преговорите с нови попълнения.
Желанието на Гонзо бе първо да има освободени, тъй като така ще се освободят средства за заплати на нови. В Левски продължават да се опитват да вземат десния бек Багайоко от Слован (Братислава), Джъстин Жуниор Менголо от Университатя (Клуж) и румънски централен защитник. В списъка и е полското крило от КиевоТомаш Купиш.
Бразилец идва в Славия, съобщава още изданието
Бразилски атакуващ халф пристига в Славия до дни. Засега неговото име се пази в тайна, както и клубът, от който той идва. През есента в „Овча купел” играха трима бразилски играчи – Диего Фераресо, Фернандо Сипва и Мишел Платини. Последните двама обаче си тръгнаха. Халфът, защото скочи на двама свои съотборници на тренировка и бе изгонен, а Платини- защото вече не искаше да остава в отбора, след като Милен Радуканов бе уволнен.
„Чакаме Пеле, но да не е някое менте”, каза в типичния си стил шефът на „белите” Венцеслав Стефанов.
До момента Славия привлече четирима футболисти. Това са Ивайло Димитров-Косъма от Добруджа, Мартин Станкев от Банско, Петър Атанасов от Раковски и миналият през Ювентус Марио Кирев. До дни се очаква подпис под договор за 1,5 г. да сложи и халфът Славчо Шоколаров. „Не очаквайте грандиозна селекция. Все пак сме във втората шестица”, допълни Стефанов.
Славия се събира в понеделник, 12 януари, от 15,00 часа.
Отборът заминава на лагер за Анталия на 18-и.

Левски чака защитник от Клуж, съобщава във водещия си материал „Тема спорт“
Левски е на път да си осигури услугите на румънския централен защитник Емил Дику Нину. Той е искан от треньора Стойчо Стоев, а шефовете на сините са постигнали принципна договорка с играча на Университатя Клуж. Бранителят ще напусне клуба заради неполучени заплати. Емил Дику Нину е 28-годишен, висок е 182 сантиметра, може да играе в центъра на отбраната и като десен бек. Той започва кариерата си в Национал Букурещ а през 2007 година е откупен от Стяуа. На три пъти е преотстъпван, преди да отиде във Виторул Констанца. От 2013 година е 6 Университатя Клуж. През настоящата кампания е играчът с най-много мачове за отбора -8 16 срещи за първенство се е разписал веднъж. До ден-два Емил Нину трябва да пристигне за медицински прегледи 8 София, а след това да се присъедини към отбора за започващия днес лагер в Сандански.
Пропада лагерът на Локо Пд в Брестник, пише още изданието
Първият лагер на Локомотив Пловдив от зимната подготовка е пред провал, разбра “Тема Спорт”. Той трябваше да се проведе 8 Брестник, но засега няма никаква яснота дали въобще ще има такъв. Лагерът трябва да започне на 19 януари. Първата контрола е предвидена за 28 януари със Созопол. Вторият етап от подготовката ще е в Поморие от 5 до 19 февруари. Там е предвидено участие в турнир с Берое, местния тим, Созопол, Спартак Вн и ФК Бургас. В същото време стана ясно, че черно-белите почти сигурно ще се разделят с нападателя си Георги Стефанов. Той не попада в плановете на треньорския тандем Христо Колев – Петър Пашев. През есента Стефанов бе по-често резерва.
Локо София иска Йордан Милиев, разкрива вестник „Тема спорт“
Централният защитник Йордан Милиев е единият българин, към когото Локомотив София проявява интерес. Както е известно, на първата тренировка в четвъртък старши треньорът Димитър Васев обяви, че червено-черните преговарят с двама родни играчи. В тима чакат и португалския нападател Андре Габриел Матиаш от втородивизионния фарензе. За интереса на железничарите към Милиев информира сайта macedonianfootball.com. Договорът на бившия бранител на Левски и Локомотив Пловдив с македонския Шкендия изтича през лятото. Шефовете на Локомотив София се надяват, че ще успеят да вземат Милиев под наем. През есента той изигра 15 мача за Шкендия, като е основен стълб в отбраната на тима, който зимува на трето място. В същото време стана ясно, че червено-черните очакват трима чуждестранни футболисти на проби на лагера в Сандански. Той започва в понеделник. От спортно-техническия щаб на столичани обаче не пожелаха да разкрият повече подробности. Знае се само, че те са свободни агенти, като Димитър Васев ще преценява качествата им в първата контрола с Вихрен Сандански на 20 януари.