Класата си каза думата, Федерер разкъса Григор Димитров

1205Световният номер 2 Роджър Федерер показа, че притежава най-висока класа и буквално разкъса Григор Димитров в двубоя на двамата от полуфиналите на турнира в Бризбейн. 33-годишният швейцарец не даде никакви шансове на хасковлията и го преодоля с лекота – 6:2, 6:2 за 54 минути. Това е трета загуба от три мача на най-добрия ни тенисист срещу идола му, като в предишните два случая Маестрото триумфира на четвъртфинал в Базел през 2013-а и 2014-а.блиц

Българският тенисист се противопостави на своя опонент само в последния гейм в мача, когато достигна до три възможности за пробив. Гришо напуска турнира с 22 800 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.

На финала Федерер ще се изправи срещу канадеца Милош Раонич. При успех Роджър ще запише победа номер 1000 в своята кариера.

Роджър Федерер – Григор Димитров 6:2, 6:2

Първи сет
Григор Димитров започна зле срещата, направи няколко грешки и бе пробит още при първото си подаване. Федерер набързо спечели сервис гейма си на 0 и дръпна в резултата.

Гришо най-после започна да показва възможностите си, записа първи ас и намали изоставането с гейм на 0. Швейцарецът обаче не позволи възможности за пробив на хасковлията и набързо поведе с 3:1. Федерер на два пъти повеждаше при подаване на Григор, а с мощен ретур си осигури втори пробив и поведе с 4:1.

До края на сета двамата спечелиха подаванията си, Гришо не получи възможности за пробив и загуби първата част с 2:6.

Втори сет
Федерер затрудни максимално сервиращия Григор, но с третия си ас българинът спечели гейма на 30. Швейцарецът бе безапелационен при своето подаване и изравни, а непредизвикани грешки и двойна такава в най-важния момент донесоха пробив на световния номер 2 и 2:1 в негова полза.

Федерер затвърждава след гейм, в който даде само една точка на Димитров, а българинът се измъчи при последвалото свое подаване, но все пак го взе.

До края на мача на котра имаше само един тенисист – Федерер. Швейцарецът взе всички останали геймове и приключи мача за 54 минути.