Пиронкова с четвърта победа в Сидни

1213

Цветана Пиронкова продължава с победите на турнира в Сидни. Пловдивчанката защитава трофея си от миналата година. След като спечели трите си мача в квалификациите на надпреварата, в първия кръг на основната схема Пиронкова надви Флавия Пенета с 6:3, 7:6, (4).
Мачът започна по най-добрия начин, след като българката проби още в първия гейм, но италианката успя да изравни за 3:3. След това Пиронкова спечели следващите три гейма и взе първия сет за 38 минути.блиц
Втората част стартира с гейм на нула за българката, след което изпусна брейкбол във втория. Нищо обаче не бе в състояние да спаси Пенета в следващия ѝ сервис гейм, в който бе пробита без да вземе точка. Пловдивчанката затвърди с лекота и изглеждаше, че победата ѝ е въпрос на минути. Но Пенета нямаше намерение да се предава.
Италианката достигна до две точки за пробив и реализира втората, след което взе гейма си за 4:4. Без особено напрежение Пиронкова спечели подаването си и беше само на гейм от крайната победа. Но италианката не само, че взе подаването си, но и проби за 6:5. Цветана Пиронкова и върна пробива, достигайки до тайбрек.
Минипробив за 6:4 даде мачбол на Цвети, която спечели и следващата точка при сервис на Пенета и триумфира с победата. С достигането до втория кръг на турнира българката си осигури 10 220 долара от наградния фонд и 55 точки за световната ранглиста. Във втория кръг българката ще срещне Мадисън Кийс, която победи Светлана Кузнецова с 6:4, 6:4.