Преглед на водещите новини в спортния печат

1

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Кристиано спечели 3-та Златна топка“, съобщава от първата си страница вестник „7 дни спорт“
Без никаква изненада! Съвсем според очакванията на всички букмейкъри и специалисти нападателят на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо спечели Златната топка за Футболист №1 в света за 2014 година в конкуренцията на Мануел Нойер (Байерн) и Лионел Меси (Барселона).
Португалецът триумфира с наградата за трети път след 2008 и 2013 година и бе награден на официална церемония в Цюрих снощи.
Той получи 37,66% от гласовете, втори бе Меси с 15,76% и чак трети бе световният шампион Нойерс 15,72% .
„Никога не съм си мислил, че ще спечеля три пъти „Златната топка“, но очаквам да не спирам дотук и да я спечеля пет пъти”, заяви Роналдо, след като получи трофея. В края на речта си Кристиано изрева страшно „Уу-ууух!”, с което малко стресна водещите и публиката.
Треньор №1 за 2014 година бе определен националният селекционер на световния шампион Германия Йоахим Льов. Той се наложи над Карло Анчелоти (Реал Мадрид) и Диего Симеоне (Атлетико Мадрид).
„Мерсин” плати 660 милиона евро, парите ги няма в ЦСКА“, пише още изданието.
Турският Мерсин е платил след Нова година целия дълг от 660 хиляди евро към ЦСКА, научи „7 дни спорт”. Сумата е от трансфера на Спас Делев. Парите са изчистени на два пъти, като вчера турците платиха и последните 250 хиляди евро.
Новината на пръв поглед трябва да е радостна за „армейците“, но вместо това тя пак е отприщила вътрешните воини. На мушката, както може и да се очаква, е Александър Томов. Парите от турците са влезли в сметка, различна от тази на ЦСКА! Така измамени са акционерите Манджуков и „Трейс Груп”, чакащият пари от „червените” ексдепутат Емил Димитров и кредитори на клуба.
„Скандал! Стойчо крие нападател заради корейци“, четем още във вестник „7 дни спорт“
Черногорският нападател Стефан Николич вчера се появи в лагера на ЦСКА в Турция. Треньорът на „армейците“ Стойчо Младенов обаче наредил на всички в клуба да пазят пристигането на тарана в тайна. Причината е, че Николич все още не е разтрогнал договора си с корейския Инчеон Юнайтед, където игра през 2014 година. Това може да създаде големи главоболия на българския клуб, ако корейците се оплачат във ФИФА.
Николич е спряган за заместник на румънеца Серджиу Буш. Черногорецът е юноша на ОфК Београд, а преди няколко дни се похвали пред медиите в родината, че ще акостира на „Българска армия”. В кариерата си до момента 24-годишният таран е носил екипите на Лиерс (Белгия), Политехника (Тимишоара, Румъния) и Стяуа (Букурещ, Румъния).

„Лупи сдава, ако не намери 2 милиона евро от трансфери“, съобщава вестник „Меридиан мач“
Главният акционер в ЦСКА Александър Томов се нуждае спешно от 2 милиона евро, за да подсигури клуба, в противен случай трябва да продаде част от акциите си, научи „Меридиан Мач”. Парите са нужни за погасяване на дългове, текущи задължения и плащане на заплати. Първата спасителна сламка трябваше да бъдат 630 хиляди евро от Мерсин по трансфера на Спас Делев. Това обаче отново не се случи и плащането се отложи за края на месеца. Това допълнително утежни ситуацията и в пълна сила влиза на дневен ред продажбата на играчи. До този момент от ЦСКА държаха да получат по 1,5 милиона евро за двете си големи звезди Серджиу Буш и Тони Силва. За румънеца бяха отхвърлени две оферти от Парма и Легия на стойност 500 хиляди евро. Действителността вече стана друга и не е изключено „червените“ да се разделят с водещи кадри на безценица. Със сигурност селекция повече няма да бъде правена, дори да бъдат продадени и няколко играчи. Новите ще бъдат трима, а в най-добрия случай ще бъде взет още един.
„Краев остава в Левски“, четем още от страниците на изданието.
Талант №1 в Левски Божидар Краев почти сигурно ще остане на „Герена” и през пролетта. Собственикът на „сините” Тодор Батков разкри, че Манчестър Сити и Ювентус продължават да го следят, но нови разговори ще има евентуално след месеци. „Ние получихме писмено уведомление от Ювентус. Те са възхитени от Краев и ще продължат да следят развитието му. Говорих с Джон Ингьлс, който ми каза, че момчето е оставило много добро впечатление и в Манчестър Сити. Продължават да го следят с идея за нови разговори на пролет. Пожелавам му успех, той е показал много добри технически качества, добър поглед върху играта, така че трябва да работи върху своята физика”, разкри Батков.
Официално: Нину парафира за година и половина“, пише още „Меридиан мач“
Левски официално се сдоби с трето ново попълнение през зимата. „Сините” подписаха за година и половина с румънския централен защитник Емил Нину.
Футболистът, който има най-много мачове от началото на сезона в Университатя Клуж, парафира след кратка сага. Той влезе в офисите на „Герена” още преди обед, но сложи подписа си едва след 18:00 часа. Причината бе, че първо липсваше един от необходимите документи, а след това се оказа, че трябваше да бъде изчакан и собственикът на клуба Тодор Батков. В крайна сметка всичко приключи успешно и бранителят стана третият нов след Боян Йоргачевич и Александър Александров. Той ще носи екипа с номер 31 на „Герена”, а веднага след сделката замина за лагера в Сандански. Още днес Емил ще се включи в тренировките.

„ЦСКА се отказа от Давид Каядо“, съобщава вестник „Тема спорт“
ЦСКА няма да предлага договор на крилото Давид Каядо. „Армейците“ са се отказали да го привличат в състава, тъй като играчът не се е споразумял със своя клуб Витория Гимараиш да напусне като свободен агент. Третият в португалския елит иска да даде под наем Каядо, но и да получи известна сума срещу това. ЦСКА обаче няма как да си позволи да плаща каквото и да било за правата му. Затова роденият в Люксембург офанзивен футболист няма да се присъедини към „армейците“. През миналата седмица стана ясно, че от ръководството на клуба са влезли в контакт с него, но до привличането му в тази ситуация няма как да се стигне. По този начин Каядо се разминава за четвърти път с ЦСКА. Той бе искан в края на 2012 година, точно преди година, както и през миналото лято. Освен португалеца „армейците“ се отказаха и от алжирския офанзивен халф Жугурта Хамрун-Жужу. Той не е играл в официални срещи от повече от половин година и е преценено, че няма смисъл да се вика в тима за проби. Жужу мина неуспешни тестове в Левски през есента.
„Бешикташ пак се пробва за Кайсара“, пише още изданието.
Бешикташ е подновил интереса си към защитника на Лудогорец Жуниор Кайсара. Бразилецът бе попаднал в полезрението на турския гранд още преди месец, но тогава трансферният прозорец бе затворен, заради което е било изпратено запитване за цената му. Засега не е ясно колко точно ще поиска Лудогорец от Бешикташ. Ясно е, че сумата най-вероятно ще надхвърли 2,5 милиона евро.
Бившият футболист на Жил Висенте не е бил първи вариант пред ръководството на „черните орли“. Приоритет за клуба бе привличането на Макси Перейра от Бенфика. 30-годишният уругваец обаче отказа да смени клубната си принадлежност. Това е накарало тима да се насочи към услугите на Кайсара.
Аймен Белаид пред преотстъпване в Турция“, съобщава още „Тема спорт“
Левски скоро може и да се отърве от защитника Аймен Белаид. Той пристигна на “Герена” в началото на 2014 година. От тогава е редовен титуляр, но въпреки това не успя да убеди, че заслужава мястото си в състава. Към него интерес е проявил турски клуб. В момента „сините“ пробват всичко възможно, за да го преотстъпят. Както и да включат в договора за отдаването му под наем клауза, според която той може да бъде преотстъпен през лятото.
Същата е ситуацията и с Луис Педро. Холандецът обаче получава доста добра заплата в Левски и засега мениджърът му не е намерил друг клуб, който е склонен да му плаща по 10 хиляди евро, както го правят „сините“.
От “Герена” продължават с усилията си да привлекат котдивоарския десен бек Мамаду Багайоко и камерунския нападател Джъстин Менголо. Двамата са силно желани от новия треньор Стойчо Стоев. 25-годишният защитник в момента е свободен агент, след като договорът му със словашкия Слован Братислава изтече. 21-годишното крило Менголо има контракт с румънския Университатя Клуж. Той обаче има да получава заплати и може да го разтрогне.