Петев при Лудогорец в Турция

1226Националният селекционер Ивайло Петев от вчера е в Турция, за да следи отблизо подготовката на Лудогорец и ЦСКА. Треньорът ще гледа днес първата контрола на бившия си отбор от Разград срещу германския Гройтер Фюрт. Проверката е от 16:00 часа, а извелият “орлите” до историческите две шампионски титли на България специалист смята да посети и срещата с Динамо (Москва) във вторник. Селекционерът ще бъде около седмица в Турция, като е очакван и за двубоите на ЦСКА – в сряда срещу Аален и в четвъртък срещу Металист (Харков). БЛИЦ

Както е известно, националите също ще бъдат събрани от Петев в Анталия и на 7 февруари ще изиграят проверка с Румъния, която се явява генерална репетиция преди евроквалификацията с Италия на 27 март.

Заради опасенията, че Лудогорец ще спре някои от играчите си за контролата с румънците, селекционерът ще има среща с Георги Дерменджиев. На нея ще стане ясно дали разградчани ще пуснат футболистите си, които Петев повика. Вече стана ясно, че шампионите не са останали доволни от насрочената контрола на “трикольорите”, тъй като по това време ще бъдат на подготвителен лагер в Испания.

Петев е отпътувал вчера за Турция заедно с Георги Иванов-Гонзо, който пък чака днес пристигането на “Левски” нма турска земя.