Окончателно: Петър Стоянов не попадна в групата на ЦСКА за вечното дерби

Петър Стоянов отпадна от групата на ЦСКА за предстоящото дерби срещу Левски. Днес стана ясна групата от 20 футболисти, на които ще разчита старши треньорът на „червените” Стойчо Младенов в утрешната битка на стадион „Васил Левски”. От нея единствено липсва универсалният боец Стоянов. Той страда от контузия, която не му позволява да тренира пълноценно. 26-годишният футболист не взе участие в последната тренировка на „червените“,NOVSPORT.COM
„Само Петър Стоянов е контузен, останалите са в добро здравословно състояние и са готови за двубоя”, каза още онзи ден наставникът на „армейците” Младенов.
Очаква се специалистът да заложи на единайсетте, разгромили Черно море с 4:1 в предходния шампионатен кръг. Това означава, че Младенов ще разчита на двойка вътрешни полузащитници с подчертано дефанзивни функции в лицето на Янчев и Дюлгеров, а пред тях ще бъде ситуиран Борис Галчев. Той трябва да подкрепя атаката на тима в лицето на Мораеш, Присо и Карачанаков. Има минимален шанс вместо Крачунов за партньор на Грънчов в ядрото на отбраната да бъде предпочетен Апостол Попов, но това едва ли ще се случи.

Трайно контузени са Иван Боладо, Адемар и Костадин Стоянов. „При всички положения Боладо няма да е готов за старта на лятната подготовка, но мисля че Адемар ще бъде на линия”, съобщи още Стойчо Младенов на брифинга си преди два дни.

Ето и групата на ЦСКА за вечното дерби, което е утре от 17:45 на стадион „Васил Левски”: 

92. Райс Мболи, 88. Благой Макенджиев, 5. Тодор Янчев, 7. Антонио Томас , 8. Румен Трифонов, 10. Жуниор Мораеш, 11. Иван Бандаловски, 14. Станислав Костов, 15. Станко Йовчев, 16. Александър Якимов, 18. Борис Галчев, 19. Апостол Попов, 21. Коста Янев, 24. Илияс Хаддад, 25. Ангел Грънчов, 26. Николай Дюлгеров, 32. Георгиан Паун, 66. Пламен Крачунов, 71. Антон Карачанаков, 99. Нджонго Присо