Преглед на водещите новини в спортния печат

1София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Белаид към Левски: Пуснете ме в Болтън без пари, пише на първа страница “Меридиан мач”
Централният защитник на Левски Аймен Белаид все пак е бил харесан от английския Болтън. „Меридиан Мач” обаче научи, че в тима от Чемпиъншип, който е в тежка финансова криза, са пожелали да вземат футболиста само в случай, че за него няма да се плаща трансферна сума. Така Белаид след завръщането си в лагера на Левски е заявил на Георги Иванов, че иска да бъде пуснат без пари в английския клуб. И това при положение, че „сините” търсят от продажбата му около 250 000 евро. Това обаче няма как да се случи. От Левски са заявили на защитника, че ако той напусне „Терена”, ще бъде само и единствено срещу трансферна сума. Причината за това е, че за самия него е плащано при привличането му от Локо (Пд). На „Лаута” също се надяват на солиден процент при продажба в чужбина, което прави ситуацията още по-сложна. Както е известно, интерес към футболиста имаше и от Турция, като дори Тодор Батков бе анонсирал евентуално преминаване на играча под наем в местната Суперли-га. На този етап обаче Белаид остава в Левски и дори се очаква да излезе в следващата контрола на „сините” срещу Милсами в сряда. Тунизиецът ще се бори за титулярно място с новия румънски защитник Емил Нину и Борислав Стойчев.
Бивш треньор стресна „смърфовете” със съдия-изпълнител, съобщава още изданието
Бившият треньор на вратарите при „смърфовете” Мишо Ролев е осъдил клуба за 28 000 лева. Помощникът по времето на Емил Велев си търси парите чрез съдия-изпълнител. Принципно Ролев не е бил вписан официално като треньор на „черно-белите” и дължащата му се сума от Локо (Пд) е за целия му престой на „Лаута”. Сега ръководството на „черно-белите” мъдри варианти как да се разплати с него. Финансови проблеми има и с Ласиман Йоаким и Хамет Намуши. Лично Атанас Узунов е говорил със спортно-техническия щаб на пловдивчани първият да не тренира вече с отбора. Както е известно, нападателят има договор както с Локо (Пд), така и с Локо (Сф). футболистът се е разбрал и е върнал парите, които е взел от тима от „Надежда” (4000 евро) и вече няма да има проблем той да бъде картотекиран за предстоящите срещи от първенството при „смърфовете”. Хамет Намуши трябва да получава суми от времето на Коко Динев. Шефовете на пловдивчани са разкрили, че няма как да върнат средствата и играчът ще продължи кариерата си другаде.
Шеф на ЦСКА се покри заради пари, четем още във вестника
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров отложи заминаването си при отбора в Анталия. Причината е неплатени заплати за месец декември. До 25 януари футболистите на Стойчо Младенов трябваше да са получили възнагражденията си за последния месец от миналата година. Това не се случи и отново се заформя недоволство срещу шефовете. В случай че Александър Тодоров бе заминал, той трябваше да даде обяснение пред отбора защо за пореден път парите закъсняват. „Меридиан Мач” пробва многократно да се свърже с изпълнителния директор на ЦСКА, но без резултат. На „Армията” имат горчив опит с избягали състезатели заради забавени заплати и сега Стойчо Младенов и помощниците му отново ще трябва да треперят. Преди половин година избягаха Джаксън Менди и Омар Косоко, а в началото на януари това направи и Антон Карачанаков. Интересът от чужбина към звездите на ЦСКА Серджиу Буш и Тони Силва е сериозен. Главният акционер Александър Томов се надява да закърпи бюджета с тяхната продажба. Не е изключено обаче, ако се проточи плащането, този път да има нови напуснали. Алчни мениджъри следят ситуацията в ЦСКА отблизо. Куп други не-доброжелатели, чакащи финансови облаги, също са готови да подлеят вода на . амбициите на „червените”.

Разследват Стойчо за контузиите в ЦСКА, пише във водещия си материал “7 дни спорт”
Стойчо Младенов става все по-вреден за ЦСКА! И ако досега той удряше по касата на клуба я с ментетата, които води, я с роднинските назначения, сега вече имаме нов момент. Заради неправилно водените от него тренировки армейците губят играч след играч на подготовката в Турция, че и преди това. Последната “жертва” на Екзекутора е Валентин Илиев. Както е известно, той се възстановяваше доста дълго от контузия. На Стойчо му е било препоръчано от лекарите на отбора да не форсира вкарването на Илиев в тренировъчния процес. За същото настоявали и двамата му помощници Анатоли Нанков и Тодор Янчев. Въпреки това Младенов натоварил Илиев с упражнения, които възобновили проблемите на бранителя. “Бях на консултация с лекаря, който ме оперира. Слава Богу, този път контузията ми не е сериозна. Има възпаление, което по неговите думи е реакция на това, че съм започнал с тежки натоварвания”, обясни и самият Илиев причините за новата си контузия. Преди капитанът на ЦСКА заради неправилно провежданите тренировки контузията си поднови и друг опитен състезател на ЦСКА – Иван Стоянов. В момента той само тича за здраве в Сиде, вместо да се подготвя с останалите си съотборници. Припомняме, че вече почти година футбол не е играл и един от най-конвертируемите играчи на армейците Иван Маркович. Още през лятото сърбинът възобнови тежка контузия и до ден днешен не може да се възстанови. Епидемията от сериозни травми в ЦСКА е причина част от шефовете да започнат разследване на работата на Стойчо Младенов. На разговори ще бъде привикан и докторът на отбора Иван Дойчев Бившият ортопед от “Софиямед” дори може да падне изкупителна жертва при завръщането на тима в столицата, нищо, че няма никаква вина за самоволията на Стойчо Младенов. Според мнозина основният проблем на ЦСКА е липсата на треньор по физическа подготовка.
В “Локо” (Сф) обмислят нов лагер, разкрива още изданието
Ръководството на „Локомотив” (Сф) обмисля възможността тимът да проведе 4-дневен лагер. Причината е течащият в момента ремонт на стадиона в „Надежда”. Заради липсата на терен за подготовка шефовете обмислят възможността отборът да замине за нов кратък лагер в околностите на София. Както е известно, Железничарите се върнаха в петък от Сандански, а в неделя заминават за турския курорт Анталия, където ще протече вторият етап от подготовката им. Иначе вчера възпитаниците на треньора Димитър Васев проведоха една тренировка в Драгалевци. Добрата новина за наставника е, че в заниманието се включиха всички налични играчи.
“Славия” решава за двама в сряда, съобщава вестник “7 дни спорт”
Наставникът на “Славия” Иван Колев ще вземе решение дали да предложи договори на каращите проби в отбора Ласана Фане и Франк Мъарга след контролата срещу втородивизионния казахстански “Кизилжар” (Петропавлоск). Колев до момента е доволен от представянето на двамата полузащитници, но иска да прецени качествата им и в игрова обстановка. Иначе от вчера “белите” продължиха да се готвят двуразово. след като в неделя имаха почивен ден. Сутрешното занимание премина в турнир по джитбол, който бе спечелен от помощник-треньора Ангел Славков и новото попълнение Славчо Шоколаров. От “Славия” пък са уредили проверки в Анталия и за втория отбор, който последователно ще срещне колегите си от “Иртиш”, “Рубин” и “Шахтьор” (Донецк).

Левски уреди трима нови, пише на първа страница “Тема спорт”
Левски е на път да усили сериозно нападателната си мощ. Сините са близо до договор с трима нови – две крила и нападател. 26-годишният гамбиец Осман Джалоу вече проведе две тренировки с отбора вчера. Окончателното решение дали да подпише ще има Стойчо Стоев, който ще го тества в утрешната контрола с молдовския Милсами. Късно снощи към тима се присъедини и 26-годишното ляво крило Либан Абди от турския Ризеспор. Той трябва да издържи само медицински прегледи, като вече е уточнил личните си условия за договор с Левски.
До дни в лагера сините чакат да пристигне и централният нападател Салим Сисе, който е собственост на Спортинг Лисабон. “Двата клуба постигнаха договорка за него”, каза спортният директор Георги Иванов. Най-вероятно Сисе ще играе под наем на “Герена” през пролетния полусезон.
Крило на Шахтьор отказа на Лудогорец, четем още във вестника
Лудогорец е ударил на камък в опита си да привлече крило на Шахтьор Донецк. Става въпрос за Давид Тармагадзе. Грузинецът е бил следен от шампионите от дълго време и наскоро е била отправена оферта към него. 25-годишният футболист обаче е отклонил предложението.
Според медиите в Грузия Шахтьор е склонен да продаде играча при оферта от 3 милиона долара или да го пусне под наем за шест месеца са сума от 200 хиляди долара. С интерес към него са още БАТЕ и Динамо Минск, като последният клуб е предложил по-добри лични условия на крилото.
Най-вероятно намеренията на Лудогорец са били да вземат Тармагадзе под наем до лятото, след което при добри игри да откупят правата му. Крилото е започнал кариерата си в Динамо Тбилиси. Той е изкарал няколко години в академията, след което се е присъединил към фрайбург, с който е дебютирал в професионалния футбол. През 2010-а Тармагадзе е станал част от Александрия, където за 2 години е изиграл 35 мача и е вкарал 12 попадения. След това фланговият футболист е бил откупен от Шахтьор, но не е записал нито мач за тима, а веднага е бил преотстъпен в Иличивец. За две години там той има 48 срещи и 5 попадения. Досега от Лудогорец обявяваха, че нямат намерения да привличат нови през зимата, но явно това не е така. Припомняме, че преди време шампионите получиха отказ от още един футболист -Александро Корадо. Белгийският халф предпочете оферта от Зулте Варегем пред тази на зелените.
Хубчев се отказа от още двама, съобщава “Тема спорт”
Спортно-техническият щаб на Берое начело с Петър Хубчев реши да не предлага договори на литовския национал Мариус Папшис и Павел Петков, които изкараха двуседмичен пробен период в тима. Двамата не успяха да спечелят доверието на специалиста и ще търсят късмета си другаде.
Както е известно, по-рано бе освободен и латвийският национал Владиславс Габовс, а литовецът Валдемар Боровский напусна клуба заради сериозен семеен проблем и не успя да завърши пробния си период.