Лудогорец завърши 0:0 в контролна среща с Днипро

Bulgaria Soccer Europa League

Лудогорец завърши 0:0 в контролна среща с Днипро /Днепропетровск – Украйна/, играна на испанска земя по време на зимния подготвителен лагер на двата отбора.БЛИЦ

Мачът бе декориран с 8 жълти картона. През първото полувреме мачът бе равностоен, с доста нарушения, а на моменти и с напрежение и с три жълти картона. В 10-та минута след центриране от пряк свободен удар Иван Чворович излезе, но топката се отклони към Роман Безус и той с глава я изпрати в мрежата. Голът обаче не беше признат заради засада на украински играч.

В 28-та минута холандският нападател на разградчани Върджил Мисиджан напусна терена поради болки и на неговото място влезе бразилецът Вандерсон. В 35-та минута след центриране от ъглов удар Марселиньо падна в наказателното поле след сблъсък с украински защитник и се наложи намесата на лекаря на Лудогорец, а в наказателното поле се стигна до блъскане между играчи на двата отбора. Второто полувреме започна с атаки на Днипро, но на два пъти вратарят на разградчани Иван Чворович демонстрира класа и спаси опасни удари.

И през вторите 45 минути мачът продължи по същия начин – с доста сблъсъци и картони и без опасности и пред двете врати, като изключим далечните удари. В един момент на Михаил Александров му бе оказвана медицинска помощ след сблъсък със Селезньов. Най-опасната атака на Лудогорец бе в 79-та минута, когато влезлият през второто полувреме Себастиан Ернандес от добра позиция стреля в аут. Така мачът завърши при резултат 0:0.