Преглед на водещите новини в спортния печат

3офия. Преглед на водещите новини в спортния печат

Стилиян Петров помогнал за трансфера на Симеон Славчев, пише вестник „Меридиан мач

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който се пребори с коварна болест, е ударил сериозно рамо на Симеон Славчев за преминаването му под наем в Болтън. Той е дал съвет на Нийл Ленън да не се колебае при привличането на 21-годишния национал. Двамата се познават много добре от съвместния им престои в Селтик, като Ленън се е доверил на приятеля си.

„Стилиян Петров се приспособи в Селтик за около година. Симеон дойде при нас, за да натрупа опит, както и да опита от различната култура, но с мисълта да се върне отново, за да е достатъчно успешен в Спортинг Лисабон”, сподели Нийл Ленън. Агент ни го препоръча.

Разговарях и с няколко души, в това число и със Стилиян, и усетих, че той е добър футболист, който се нуждае от влизане във форма, защото не е играл доста време”, каза още мениджърът на Болтън.

„Хареса ми това, което видях. Той може да задържа топката, може да влиза в единоборства и е добър атлет”, каза още мениджърът.

Левски загуби Сърмов

Левски остана без Георги Сърмов. Халфът отново се контузи и този път не се знае колко дълго ще отсъства от терена. След като лекува продължително време травма, Сърмов се появи в игра срещу Лех (Познан) при равенството 2:2. Той дори започна като титуляр мача, но на почивката бе заменен от Радослав Цонев поради травма. Оказа се, че дефанзивният халф е получил ново разтежение. Това е накарало спортно-техническият щаб на Левски да потърси помощ от чужбина. Георги Сърмов тръгва днес за Германия, където ще мине обстойни прегледи. При положение че травмата е по сериозна, той ще се прибера в България, където ще почне лечение. Възможно е дори играчът да бъде опериран.

Вчера халфът тренира във фитнеса, а компания му прави Антонио Аниете, който продължава да се лекува.

Изхвърлиха ЦСКА от тренировка

„Червените” пропуснаха едно занимание, трябва да оправят сметката до утре

Сериозни премеждия преживяха вчера треньорите и играчите на ЦСКА в Турция. На път за сутрешната тренировка на игрищата на хотел The Sense на тях им бе съобщено, че нямат право да стъпват на терена. След кратка суматоха се разбра и причината – все още не е платена пълната сума за лагера. Представител на ръководството на хотела е обяснил на Стойчо Младенов, че докато не бъде оправена цялата сметка, футболистите на ЦСКА няма да проведат и една тренировка на турска земя. Както „Меридиан Мач” вече писа преди близо месец, от хотел The Sense бяха заплашили „армейците”, че ще бъдат изхвърлени от стаите. Тогава обаче Александър Томов преведе необходимата сума, като плати престоя в хотела до самия край – 16 февруари. Той обаче не е дал пари за ползването на игрищата. След дълги преговори на спортно-техническото ръководство на ЦСКА с представители на хотела и няколко обаждания от България, в крайна сметка турците са направи компромис, но до понеделник всички дължими пари трябва да са преведени в турска сметка. Ако това не стане, лагерът на ЦСКА трябва да приключи близо седмица по-рано от предвиденото. Равносметката от вчерашния ден е, че едно занимание в Анталия бе изпуснато, а главоболията за Стойчо Младенов и неговия екип стават все повече. Освен това футболистите на „червените“ отново започнаха да недоволстват от поредното неразбирателство на турска земя.

Петев започна с равенство 0:0, пише на водещата си страница „Тема спорт“

Новият национален селекционер дебютира в скучен мач с Румъния

Ивайло Петев дебютира като национален селекционер с равенство 0:0 срещу Румъния в Анталия. Двата отбора изиграха скучен мач, в който опасните положения почти липсваха. Експерименталният състав на Петев показа немощ в атака и създаде само едно чисто положение. При него резервата Радослав Василев бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в аут. Румънците имаха повече шансове за гол, но неточен мерник и стабилни намеси на вратарите Митрев и Макенджиев предотвратиха попадения в нашата врата. Деветима играчи записаха дебют за мъжкия отбор на България. Петима бяха титуляри -Митрев, Венцислав Василев, Стойчев, Малинов и Иса, а Макенджиев, Балтанов, Ради Василев и Десподов се появиха на терена след почивката. В отсъствието на Ивелин Попов капитан на трикольорите бе Светослав Дяков.

Контузии спряха Мисиджан и Минев

Титулярите на Лудогорец Върджил Мисиджан и Йордан Минев пропуснаха последната контрола през зимната подготовка с Динамо Киев. Двамата получиха контузии в сблъсъка с друг украински тим – Днепър (0:0). Холандецът бе ударен тежко от противников играч в ахилеса още в 26-ата минута, заради което бе принудително заменен от Вандерсон. След обстойни прегледи се оказа, че травмата му не е толкова сериозна, но той ще трябва да почива няколко дни. Засега не е ясно кога 21-годишният футболист ще започне пълноценни тренировки. Най-вероятно това ще се случи във вторник или сряда. Ситуацията с Йордан Минев е по-различна. Той е с мускулна травма и от треньорския щаб не смятат да форсират възстановяването му. Почти сигурно 34-годишният национал ще се подготвя по индивидуална програма преди първия официален мач с Берое. Както е известно, бранителят освен проблеми от мускулно естество има и луксация на един от пръстите на левия си крак.

Младенов чака поне един нов в понеделник

Играчите на ЦСКА получават заплатите си за декември в началото на новата седмица

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов чака поне едно ново попълнение в понеделник, разбра „Тема Спорт“. Наставникът настоява да привлече трети централен нападател и ляв бек за алтернатива на Тончи Кукоч. В момента се водят усилени разговори с набелязани играчи и най-вероятно още в понеделник към лагера в Турция ще се присъедини футболист на един от желаните постове. Очаква се той да изкара кратки проби в тима, като вземе участие в оставащите контроли в Анталия и след това да му бъде предложен договор. Най-късно до края на следващата седмица пък към ЦСКА трябва да се присъедини и вторият желан от Стойчо Младенов играч. По този начин зимната селекция на отбора ще бъде напълно завършена. А треньорът ще се радва на

пълна кадрова обезпеченост – всяко едно от селекционните му искания да бъде изпълнено и за всички постове ще има по две сравнително равностойни опции.

В същото време стана ясно, че футболистите ще получат заплатите си за декември в началото на следващата седмица. Те ще бъдат обезпечени с първия транш (б.а. – 500 000 евро) от Шефилд Уензди за Серджиу Буш, който е изпратен на клуба. Мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев, пък изгледа проверката със Слован Либерец в петък (3:2), като след нейния край се срещна със Стойчо Младенов. Данчев е акционер в ЦСКА посредством своята дъщеря. На контролата с чехите присъстваше и изпълнителният директор на Ботев Пд Тервел Златев.

Нападател се закани на нашите заради “Лудогорец”, пише „7 дни спорт“

Контролата между България и Румъния събуди страстите в северната ни съседката. Причината е, че нападателят на ФКСБ (б.р., “Стяуа” (Букурещ) Клаудиу Кешеру търсеше отмъщение срещу „Лудогорец”. Той игра в мачовете с разградчани за влизане в групите на Шампионската лига и все още е с доста лоши спомени от тях. “Определено ще има заряд в този мач заради “Лудогорец”. Сигурно ще има и доста искри между нас. Доста странни чувства ще извика този мач у мен. И все пак не смятам да разчиствам сметки с никого, просто ще има заряд”, обещава Кешеру в изказване пред румънските медии.

Краев се контузи сам

Футболистите на „Спартак” (Миява) определено имаха трудности с опазването на таланта на „Левски” Божидар Краев. На няколко пъти юношата бе спиран с нарушения в близост до наказателното поле, но младокът все пак бе доста активен в предни позиции. Краев обаче се контузи сам в 60-ата минута, когато се приземи тежко след борба за висока топка с футболист на „Спартак”. Стойчо Стоев реши да не рискува и Божидар веднага бе заменен от излезлия малко по-рано Борислав Цонев. Какво е състоянието на Краев, трябва да стане ясно днес, както и дали той ще може да вземе участие в следващата контрола на „Левски”, която е срещу румънския „Петролул” във вторник.

Бивш играч на „Хасково“ отива при Попето

Доскорошният футболист на „Хасково“ Олег Шалаев ще продължи кариерата си в руския „Кубан” (Краснодар).Това обяви генералният директор на клуба Евгени Муравьов. Шалаев изкара пробен период в елитния руски тим, а шефът на „Кубан” уточни, че 23-годишният футболист ще подпише договор след прибирането на тима в Краснодар. Както е известно, в „Кубан” играе и националът Ивелин Попов.