Преглед на водещите новини в спортния печат

3

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Ултиматум към червените: Плащайте утре или изхвърчате, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Лупи търси 50 000 евро по спешност, продължава изданието

ЦСКА е изправен пред поредната доза ударно напрежение. Организаторите на лагера в Анталия са поставили краен срок до утре за плащане на сметката. Ръководството на „червените” трябва да осигури 50 000 евро, защото в противен случай може да се наложи групата в Сиде да напусне принудително хотела. Въпреки че от „Армията” правят всичко възможно да тушират напрежението, футболистите и треньорите са притеснени. Главният акционер Александър Томов прави всичко възможно, за да подсигури необходимата сума навреме. Според изпълнителния директор Александър Тодоров ЦСКА има възможност да плати до последния ден на лагера, който е предвиден за 16 февруари. Сигналната лампа за „червените” в Сиде вече светна на няколко пъти, но въпреки предупрежденията шефовете не взимат мерки. Ако се наложи футболистите на Стойчо Младенов да прекратят тренировки, няма да бъде никак приятно. Освен това за първи път от дълго време насам ЦСКА проведе нормална подготовка, в която бяха изиграни серия престижни контроли.

ЦСКА загуби двама национали за датчани

Венци Василев и Платини с проблеми

ЦСКА загуби двама национали за спаринга с датския Сьондерийске. Стойчо Младенов няма да може да разчита на Венци Василев и Луис Соарес-Платини. Защитникът е преуморен, след като игра за България в контролата с Румъния. Сърцатият футболист изкара пълни 90 минути на терена. Завърналият се от Купата на Африка Луис Соарес има проблеми със стара травма. Треньорският щаб е категоричен, че няма да рискува с тяхното включване в днешната контрола. Със сигурност извън игра ще останат Валентин Илиев, Иван Стоянов и Иван Маркович. Капитанът и сръбският полузащитник все още не са напълно възстановени от контузии. При Иван Стоянов пък отново се е обадила травма, която му попречи да играе в последните няколко месеца. Въпросителните са около поста централен нападател, където Орелиен Жоаким и Стефан Николич се представят колебливо. Дори новопривлеченият черногорец тотално рзочарова досега. Миналият през Стяуа Николич няма все още гол на сметката си, а за капак на два пъти видя червения картон.

„Сините” чакат Гикиевич до петък

Нападателят каза „да” и стартира развода си с АЕЛ

Левски трябва да се сдобие до петък с така търсения нападател. Според наша информация най-късно дотогава към лагера на „сините” трябва да се присъедини полякът Лукаш Гикиевич. Нападателят, за когото първи съобщи „Меридиан Мач”, е казал „да” за договор с Левски. Таранът е собственост на АЕЛ Лимасол и има още две години и половина договор с кипърците. Клубът обаче му дължи няколко заплати и това дава повод на Лукаш Гикиевич да разтрогне договора си по вина на работодателя. Полякът се е съгласил да направи именно това. Според запознати в момента той урежда последните детайли около развода си с клуба и веднага след това ще дойде в Левски като свободен агент. 27-годишният Лукаш Гикиевич, който от началото на сезона е играл в 10 мача и е отбелязал 3 гола, е третият нападател, който се приближава максимално близо до Левски. Неговите предшественици Салим Сисе и Осман Джалоу бяха одобрени от Стойчо Стоев, но в последния момент трансферите им пропаднаха. Първият се отказа да идва на  „Герена“, след като преди това беше казал „да”, а вторият беше отхвърлен заради неизлекуван хепатит Б.

Петев вика Малинов и Василев за Италия, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Двама от новите играчи в националния отбор, които Ивайло Петев извика на пожар за контролата с Румъния (0:0), почти сигурно ще попаднат в списъка му и за евроквалификацията с Италия на 28 март (събота) от 21:45 часа. Това са защитникът на ЦСКА Венцислав Василев и халфът на Литекс Кристиян Малинов. Двамата дебютанти започнаха като титуляри срещу Румъния и са впечатлили Петев с изявите си.

Отговорникът за националния отбор в БФС Йордан Лечков пък призна, че изобщо не е гледал контролата с Румъния.

Пламен Димов подписа с Кайсар

Разтрогналият наскоро с Левски защитник Пламен Димов сложи официално подписа си под договор с казахстанския Кайсар. Бранителят изкара неколкодневни проби с петия в първенството на азиатската държава, а късно в събота е парафирал за срок от една плюс една година с този клуб. Димов взе участие в две контроли на новия си отбор, преди да бъде одобрен и привлечен.

24-годишният син на помощник-тренъора на Локо Сф Диян Петков е носил по-рано още екипите на Черноморец Поморие и Черноморец Бургас. Има записани участия и в младежкия национален отбор.

Той започна подготовка с Левски и бе със сините по време на лагера в Турция. Димов обаче реши да си тръгне, след като стана ясно, че на него няма да се разчита през пролетта. Той разтрогна контракта си с Левски по взаимно съгласие.

Контузените в Лудогорец на линия срещу Берое

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще може да разчита на Вьрджил Мисиджан и Йордан Минев за двубоите срещу Берое за Купата на България. Двамата получиха травми в двубоя срещу украинския Днепър (0:0). Заради тях те пропуснаха успеха с 2:1 над Динамо Киев. От лекарския щаб на разградчани обаче увериха, че положението им не е сериозно и до два дни те ще започнат тренировки. Мисиджан има проблеми в областта на ахилеса, а Минев е с травма в бедрото.

Останалите играчи на Лудогорец са здрави. Същото важи и за националите Александър Александров, Светослав Дяков и Михаил Александров. Те изиграха пълни 90 минути в контролата срещу Румъния (0:0).

Краев се размина с контузия, пише „7 дни спорт“

Юношата на “Левски” Божидар Краев се е разминал с травма и всичко с него е наред след мача със “Спартак” (Миява). “Сините” загубиха контролата с 0:1, а Краев напусна терена точно след час игра, когато се приземи тежко след единоборство. Талантът веднага бе заменен, но вчера стана ясно, че всичко с него е наред и той ще е на линия за следващата проверка на “Левски” срещу румънския “Петролул” утре.

В Локо (Пд) чакат жълтата карта на Бурабия

В “Локомотив” (Пд) се надяват в максимално кратки срокове да бъде изпратена жълтата карта на халфа Мехди Бурабия. 23-годишният французин с марокански корени вече подписа договор до края на сезона.

Пловдивчани се надяват да успеят да го уредят с права още за първия 1/4-финал за Купата на България на 22 февруари, когато на Лаута ще приемат “Локомотив” (Сф). За целта дотогава от Франция трябва да изпратят сертификата на Бурабия. За последно той се подвизаваше във втория отбор на “Лил”, като е играл още за “Дижон” и “Гренобъл”.

На Лаута вярват, че няма да има никакви проблеми околно уреждането с права и на другия французин Йоан Ласиман, който остана без картотека през есента заради наличието на договор и с “Локо” (Сф).

Монтана с първа победа на турска земя

“Монтана” записа първата си победа на лагера в Алания и изобщо от началото на подготовка. Лидерът в „Б” група се наложи с 3:1 над носителя на Купата на Македония „Работнички” (Скопие). В 43-тата мин Йордан Тодоров-Паро бе изведен пред пеналта на съперника, пребори се с двама защитници на македонския тим и изпрати топката в мрежата. В 56-ата мин „Работнички” изравни, след като техен футболист промуши топката през куп играчи от двата отбора. В 74-ата мин влезлият като резерва нападател Мирослав Антонов изпълни прецизно пряк свободен удар и отново изведе отбора си напред. Девет минути по-късно Антонов асистира на Здравко Лазаров за крайното 3:1.