Добруджа загуби от Любимец с 1:3

Добруджа загуби домакинството си от 23-ия кръг на Източната “Б” група срещу Любимец с 1:3. “Жълто-зелените” не успяха да се противопоставят на един от лидерите в класирането, с което да си помогнат и в борбата за оцеляване.

Гостите откриха резултата след половин час игра чрез Марио Близнаков. Той бе изпуснат от защитата на Добруджа и останал сам срещу вратаря Николай Радомиров не сгреши – 0:1. Добруджанци опитаха да върнат попадението до края на първата част и в 42-ата минута получиха право да изпълнят дузпа. Николай Станков обаче показа, че е гледал внимателно Серхио Рамос срещу Байерн и по същия начин изпрати топката високо над вратата. Техничният полузащитник обаче се реваншира пред своите съотборници две минути след подновяването на играта, когато направи отличен рейд и предостави топката на Станимир Андонов за 1:1. 70-ата минута обаче се оказа фатална за Добруджа. Първо Антон Димитров извърши фаул на границата на наказателното поле, за което получи директен червен картон, а от последвалия пряк свободен удар отново Марио Близнаков отбеляза за 1:2. Без основния си защитник отбраната на Добруджа заприлича на разграден двор и футболистите на Любимец се редуваха да пропускат изгодни положения. Николай Радомиров спаси всичко, каквото можеше да се спаси, но капитулира окончателно в продължението на двубоя, когато Илиян Трифонов отбеляза трето попадение – 1:3.

Така Добруджа запазва своя актив от 30 точки и седмото място във временното класиране. Хубавото е, че конкурентите на “жълто-зелените” също загубиха двубоите си днес. Несебър загуби гостуването си на Нефтохимик с 1:3, а Сливен падна като гост на Етър с 0:1. Утре е двубоят между Спартак Варна и Черноморец Поморие. “Соколите” са на 4 точки след Добруджа, докато поморийци имат 3 повече.