Преглед на водещите новини в спортния печат

1284София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

“Берое” преби калпав Лудогорец, съобщава във водещия си материал “7 дни спорт”
“Берое” направи сериозна крачка към 1/4-финалите в турнира за Купата на България, след като победи с 2:1 “Лудогорец”. Тимът от Стара Загора тотално надигра носителя на трофея в първия мач помежду им, но пропусна да си улесни още повече задачата преди реванша.
Отборът на Петър Хубчев изигра по перфектен начин двубоя и откри чрез Елиаш в 30-ата минута. Малко случайният гол на Ешпиньо от фаул в 61-вата минута обърка плана на домакините. Голаджията Мапуку обаче донесе успеха на своите в 71-вата минута. Освен загубата “Лудогорец” даде и две жертви заради контузиите на капитана Дяков и Роман Безяк.
Няколко клуба се ослушват за Сънди, разкрива още изданието
Стивън Сънди може и да не играе в ЦСКА през пролетта, разбра „7 дни спорт”. Полузащитникът на армейците е зорко следен от няколко клуба, а по време на лагера в Турция мениджъри са разпитвали за цената на нигериеца. Агентите са искали да узнаят каква е ситуацията около него, колко са забавените заплати и най-вече искали да смени клубната си принадлежност.
Интерес към опорния полузащитник имаше от няколко турски клуба, но до конкретна офертна не се стигна. Тимовете от южната ни съседка искаха да вземат играча, без да плащат трансферна сума, но това не се получи, тъй като в ЦСКА раздадоха заплати. Към този момент дори и Сънди да стане свободен агент, той не може да бъде взет в турски клуб, тъй като трансферният прозорец е затворен и не се позволяват трансфери. Не е изключено интерес към нигерийския играч да има и от Казахстан. Редица тимове от бившата съветска република бяха на подготовка в Анталия и няма да е изненада, ако са харесали Сънди. Прозорецът в Казахстан е отворен до 1 април, което значи, че има време да се осъществи подобен трансфер.
На Лаута пускат билети и по 1000 лева!, пише още вестникът
“Локомотив” (Пловдив) продължава с новаторството в родния ни футбол. За двубоите на истината с “Локомотив” (Сф) за купата и с “Ботев” за първенството “черно-белите” пускат билети и по 1000 лева! Те ще са благотворителни и освен за тези двубои на пловдивчани ще важат до края на първенството.
Досега у нас 1000 лева за билет, но за един мач, е искал само Кирил Домусчиев. Толкова бяха ВИП билетите на най-хубавите места в ложата на Националния стадион “Васил Левски” за двубоя с “Реал” (Мадрид).
Ръководството на “Локомотив” ангажира наскоро софийска фирма, която пое PR дейността на клуба, както и консултирането по редица проекти на “черно-белите”. Точно тя ще се грижи и за продажбата на билетите от по 1000 лева, които са предназначени основно към богатите хора от местния бизнес. Според запознати с инициативата с места на стадион “Локомотив” ще се сдобият едни от най-сериозните фирми въобще в България. Така на практика парк Лаута ще стане притегателно място не само за гледане на футбол, но и ще отвори сериозна възможност за бизнес срещи.

Бивш вратар на разградчани подписа в Сърбия, съобщава “Меридиан мач”
Бившият вратар на Лудогорец Милан Борян премина в сръбския Раднички. Новината съобщи на своя официален сайт клубът от Ниш. Контрактът му е за една година, а канадецът с хърватски паспорт е третото зимно попълнение на тима. 27-годишният Борян подписа с Лудогорец през септември 2014 г., часове преди срещата на разградчани с Ливърпул в Шампионската лига, когато замени наказания Владислав Стоянов и контузения Иван Чворович. Контрактът на Борян с разградчани не бе подновен и стражът си тръгна след Нова година. Към него имаше интерес от Литекс, но двете страни не се разбраха. Очаква се канадецът да дебютира за новия си тим в мач срещу гранда Цървена звезда (21 февруари, 14:30 часа).
Канят Стоев в УС на треньорите, четем още във вестника
Наставникът на Левски Стойчо Стоев ще бъде поканен в Управителния съвет на новосформираната треньорска асоциация. Учредяването й ще се състои на 23 февруари и в нея ще членуват всички родни специалисти, които имат ПРО лиценз, а и не само. Стойчо Стоев е поканен в качеството си на треньор на Левски, а заедно с него в УС ще влезе и наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов. Целта на асоциацията е да следи за спазването на правата на треньорите. Както е известно, България е една от страните, в които наставниците се сменят по-често от бельото.
Наков избягал от „Лаута” заради Пирин, пише още изданието
Избягалият от Локо (Пд) титуляр Благой Наков ще продължи кариерата си в Пирин Благоевград. 29-годишният атакуващ халф, който в петък се сбогува с доскорошните си съотборници, ще се присъедини към подготовката на втородивизионния тим. Така юношата на Беласица ще акостира за втори път в тима от Благоевград. Наков игра за „орлетата” от 2008 до 2010 г., след което мина през Вихрен, Банско и Монтана, за да акостира на „Лаута” през лятото на миналата година. Напускането на Наков ще е сериозен удар за старши треньора Христо Колев-Бащата и екипа му, който разчиташе много на опитния футболист.

Нова среща между Тодор Батков и УС, разкрива вестник “Тема Спорт”
В близките дни ще има нова среща между собственика на Левски Тодор Батков и Управителния съвет на клуба. Такава бе проведена в петък. На нея бяха обсъдени доста теми. Те бяха свързани най-вече с осигуряването на необходимия бюджет за нормалното съществуване на клуба. Сумата, която ще гарантира това, е в размер на 4,4 милиона лева. Отделно от това трябва да се покриват и задължения, които касаят получаването на евролиценз. УС вече излезе с предложение до адвоката той да се раздели с част от акциите си, като в замяна на това в клуба постъпят свежи средства за издръжката му. Все още обаче не е ясно дали той ще се съгласи на подобно нещо.
На ”Герена” се надяват в скоро време да имат и нови спонсори. Такива бяха анонсирани от Тодор Батков и председателя на Управителния съвет Иво Тонев.
ЦСКА дели с Верея при продажба на Ел Харуби, четем още във вестника
ЦСКА ще плати сериозен процент на Верея при евентуална продажба на вратаря Ясин ел Харуби, разбра Тема Спорт”. Подобна бе сделката и между ЦСКА и Чавдар Етрополе за Ивайло Чочев преди две години. Армейците не платиха трансферна сума за халфа, носега трябва да преведат половината от парите, получени от Палермо през лятото. Клубът няма да дава нищо и за Ел Харуби, но Верея си запазва процент при негова продажба. 31-кратните шампиони още не са платили на Чавдар за Чочев. Макар халфът да бе закупен от Палермо през юли, ЦСКА не е превел нито стотинка на аматьорския клуб. Александър Томов и собственикът на Чавдар Емил Димитров на няколко пъти имаха срещи за евентуалното разсрочване на дълга, но до конкретна договорка не се стигна. Вратарят Ясин ел Харуби ще взима заплата в размер на 4000 евро на “Армията”. Това ще е сред ниските възнаграждения втима. Голяма част от играчите получават поне 5000 евро. Ел Харуби подписа предварителен контракт с клуба 8 събота,но нито Верея, нито армейците оповестиха с каква продължителност ще е той. Агентът на вратаря заяви пред френските медии, че договорът е за 5 години. Ел Харуби ще стане собственост на ЦСКА от 1 юни.
Ботев Пд отказа двама чужденци, съобщава още “Тема Спорт”
Треньорското ръководство на Ботев Пловдив е отказало да вземе на проби двама чуждестранни футболисти, предложени им от мениджъри. Става въпрос за нападател от Мароко с френски паспорт и халф от Бразилия. И двамата играчи били свободни агенти, но това не впечатлило спортно-техническия щаб на канарчетата. Мотивът бил, че вече няма време за проби на футболисти и сега усилията на всички са насочени Ботев да влезе в оптимална форма за пролетния полусезон. Единственият играч, който канарчетата са готови да привлекат, е Антон Карачанаков.