Най-важните спортни новини в международните медии

София. Най-важните спортни новини в международните медии :fovus-sport.net


АНГЛИЯ
Абрамович предлага властта и 5-годишен договор на Гуардиола в Челси
Собственикът на Челси Роман Абрамович е предложил цялата власт на Хосеп Гуардиола, ако поеме клуба от „Стамфорд Бридж“, съобщава английската преса.

Кейхил пропуска два финала заради контузия
Защитникът на Челси Гари Кейхил най-вероятно няма да играе на финалите за ФА Къп и Шампионската лига, съобщава “Дейли Експрес”.

Челси и още три отбора с оферти за Хълк
Челси е готов с оферта на стойност 35 милиона лири за бразилския нападател на Порто Хълк, съобщава “Дейли Мейл”.
Агентът на играча – Теодоро Фонсека, призна, че води разговори с четири клуба от английската Висша лига за евентуален трансфер на 25-годишния Хълк на Острова.

ИТАЛИЯ
Спартак Москва иска Снайдер
Руският Спартак (Москва) ще се опита да привлече холандския национал Уесли Снайдер през лятото. Според сайта “Тутоспорт” московчани са готови да предложат на плеймейкъра на Интер тригодишен договор и 6 милиона евро заплата на сезон.

Интер отправи оферта за Лавеци
Интер е направил предложение на Наполи за Езекиел Лавеци, съобщават италианските медии. Според “Скай Спорт Иаталия” и “Гадзета дело Спорт” “нерадзурите” са предложили 15 милиона евро, правата на Горан Пандев и наем на един играч между Андреа Ранокиа, Джоел Оби и Марко Давиде Фараони.

ИСПАНИЯ
Виланова подписва с Барселона за година
Новият старши треньор на Барселона Тито Виланова ще подпише договор за една година с каталунците, съобщава вестник „Спорт“.

Моуриньо готви чистка в Реал
Старши треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо готви чистка в отбора през летния трансферен прозорец, съобщават испанските медии.
На първо място в списъка на нежеланите играчи е бразилският национал Кака, който пропусна дузпа на полуфинала на Шампионската лига срещу Байерн.

ПСЖ преговаря с Кaка и Игуаин
Ръководството на френския Пари Сен Жермен се опитва да привлече Кака и Гонсало Игуаин от Реал (Мадрид) след края на сезона. Катарският президент на клуба е имал среща с двамата футболисти и е изложил офертата на френския клуб и се е опитал да ги убеди да приемат предложението, съобщава L’Еquipe.

ГЕРМАНИЯ
Юп Хайнкес преподписва договора си с Байерн
Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес ще получи предложение за нов договор. Това разкри президентът на клуба Карл-Хайнц Румениге. Контрактът на специалиста е до лятото на 2013 година, но баварците са готови да го удължат още сега. “Ако желае, Юп може да продължи да води отбора и след това”, заяви Румениге пред “Билд”.