Добруджа загуби от Лудогорец с 1:4

1352

Добруджа загуби с 1:4 от Лудогорец в контролна среща, играна на „Лудогорец Арена” в Разград. Себастиан Ернандес откри за шампиона на България в 23-та минута след центриране отдясно на Витиня. Първоначално вратарят Димитър Илиев отрази ударът с глава от непосредствена близост, но топката отново попадна в Ернандес и той вкара за 1:0. Христо Златински вкара от дузпа за 2:0 в 40-ата минута. Отново националът се разписа в 55-ата минута след перфектно изпълнен пряк свободен удар.
Филип Филчев стана първият футболист, който вкарва гол на наградения снощи Футболист на България за 2014 година Владислав Стоянов. Филчев вкара за Добруджа в 60-ата минута, възползвайки се от грешка на Стоянов, който изчисти топката в краката му и нападателят с удар от движение отбеляза. В 67-ата минута след изпълнение на двоен удар Ернандес вкара за 4:1.
Само минутка след това двойно подаване между Георги Димитров и Радой Божилов изведе последния сам срещу Стоянов, но вратарят на Лудогорец излезе напред и успя да парира удара на юношата на ЦСКА.
Добруджа започна в състав: Илиев, Кр. Димитров, Мл. Димитров, С. Иванов, Генов, Казаков, Г. Иванов, Ал. Димитров, Илиев, Веселинов, Божилов (Петков, Ничев, Граматиков, Филчев, Михайлов)