Ансамбълът извоюва пълен комплект медали в Москва

1362Световните шампионки от ансамбъла на България по художествена гимнастика спечелиха пълен комплект медали на Турнира от веригата Гранд При в Москва. Възпитаничките на Ина Ананиева взеха бронз на финала на два обръча и три чифта бухалки след като всички отбори допуснаха грешки при изпълненията си. Нашите бяха оценени с 16.950 точки. Победител стана отборът на Русия с оценка от 17.350 точки, а среброто спечели ансамбълът на Израел с оценка 17.200.БЛИЦ

Така след златния медал от многобоя в петък и сребърния на финалите на съчетанието с пет ленти, този бронзов медал е трети за ансамбъла ни в първия за сезона турнир от сериите Гран При.

Това е блестящо начало за нашите момичета за този така важен сезон 2015, в който Световното първенство в Щутгарт ще бъде и квалификация за Олимпиадата в Рио де Жанейро.

На финала при ансамблите девойки с пет топки България завърши на пето място. Българките изиграха страхотно почти цялото си съчетание, но на финала изпуснаха топка и получиха оценка 13.650 точки. Във финалите при жените шампионка на обръч стана Маргарита Мамун (Русия), а на топка Александра Солдатова (Русия). Другите два финала са по-късно днес.