Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

Шефът на “Нова”: Който иска да гледа “А” група, има как да го направи

Преговаряме с „Булсатком”, топката е в тяхното поле, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.

„Мачовете през уикенда не останаха на тъмно. Повечето хора можеха да гледат срещите, които излъчихме по Диема Спорт, през кабелните оператори, с които имаме договор, както и на нашата интернет платформа. Така че всеки, който е имал желание да наблюдава срещите, е имал тази възможност”, каза вчера изпълнителният директор на „Нова Броудкастинг Груп” Дидие Щосел. „Живеем в бедна страна и аз отчитам и уважавам този факт, но смятам, че 4 лева е справедлива цена за подобен продукт и няма нужда от гратисен период”, допълни той.

И играчите стават акционери в Левски

Новият живот на ПфК Левски започва от днес. Точно в 9.30 часа на „Герена” ще бъде даден стартът на дарителската кампания „Левски е твой”, с която хората, обичащи „сините”, ще имат възможност да помогнат на закъсалия финансово клуб. В замяна те ще получат безвъзмездно акции от капитала на ПфК Левски АД, които към днешна дата са собственост на Тодор Батков. Според информация на „Меридиан Мач” голяма част от футболистите и треньорите на Левски са заявили готовност да се включат в кампанията още от първите й дни. Повечето от „сините” вероятно ще дадат пари за минималния пакет от 100 акции.

Бунт в Селтик заради Тонев В Селтик избухна бунт заради отношението на треньора към Александър Тонев. Цели 14 футболисти на „детелините” са отишли в треньорската стая, за да попитат мениджъра на тима Рони Дейла защо не дава шанс на българина. Групата е била водена от капитана на отбора Скот Браун, а наставникът на дублиращия тим Стив фрайл също се е застъпил за българския национал.

 

Асоциацията на футболните наставници реши: Треньорите искат власт в изпълкома

Хората на пейката заслужават повече уважение, съгласен е министър Кралев, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Новосформирана асоциация на футболните треньори иска място в Изпълкома на БФС. Това стана ясно след сбирката, на която бяха избрани председател и членове на управителния съвет на асоциацията. Шеф на УС ще е Стефан Грозданов, а като членове бяха гласувани Димитър Димитров, Георги Василев, Стойчо Младенов, Красимир Балъков и Велислав Вуцов. Гласуването бе от 116 родни специалисти. В залата бяха министърът на спорта Красен Кралев и членовете на изпълкома Наско Сираков и Емил Костадинов. – Имаме добри български треньори. Моят апел е да бъдат оставени да работят по-спокойно, трябва им повече кредит на доверие и уважение – каза Кралев – С новите промени, които ще предложим на изпълкома, ще накараме президентите на клубове да бъдат по-прецизни и при избора на треньор – заяви пък Херо.

Купете си нов телевизор

В началото казаха, че ще гледаме „А” група за 4 лв. Можело да се поръча и по телефона. Дойде мачът „Лудогорец” – „Берое” и работата се оказа друга. Два дни по телефона не стана и отидохме в офис на „Близу” в “Красно село”. Там казаха:„Трябва ви нов ресивер. Струва 50 лв. Иначе няма футбол.” Платихме, но се оказа, че ресивера не сме го купили, той си е на “Близу”. А 50 лв. сме дали, защото искаме да ни го сменят. Не искаме смяна, искаме футбол, но това са подробности. И получихме 213 канала. Само дето не можем да ги подреждаме. А не сме толкова умни да ги помним кой къде е. Все пак са 213. Питахме техника и той ни препрати към шефовете от техническия отдел. „Може да ги подреждате, но ви трябва нов телевизор. После слагате една карта и готово.” Гледаме -тези телевизори са от 1500 лв. нагоре. Много благодарим за футболните мачове!

Валентин Илиев аут до края на сезона

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев ще претърпи нова операция днес. Причината е, че сърцатият бранител продължава да изпитва болки в коляното, но това не му позволява да се готви наравно със съотборниците си.

Припомняме, че в рамките на една година капитанът на ЦСКА претърпя две операции. Първо Валентин Илиев оперира коляното си, а в края на миналата година легна под ножа заради проблем с глезена. С оглед на новата операция врачанинът със сигурност пропуска мачовете на ЦСКА до края на сезона. Това е поредният сериозен удар по амбициите на армейците да се борят за титлата в ,А’ група. Засега Стойчо Младенов ще залага на Александър Тунчев и Марин Оршулич в центъра на отбраната.

 

Литекс привлече португалец

Литекс подписа с португалския халф Пауло Роберто Регула, пише на първа странице вестник “Тема спорт“.

Навършващият скоро 26 години футболист идва от втородивизионния Олянензе. Новото попълнение на ловчанлии се изявява като плеймейкър, като през есенния полусезон е отбелязал 6 гола в 15 мача. Като юноша Регула е бил част от Спортинг Лисабон, после продължава кариерата си във Витория Сетубал, с който се подви зава 3 сезона в елита. Офанзивният халф има и едногодишен престой в Навал, а във визитката му личат и мачове за младежкия национален отбор на Португалия. Вчера Регула направи първа тренировка с Литекс.

Карачанаков в руски слабак

Антон Карачанаков ще рита в руския втородивизионен Балтика Калининград до лятото. Бившият играч на ЦСКА още не е подписал договора си, но всичко вече е уточнено. Сделката ще се реализира благодарение на мениджъра Мирчо Димитров, след като Карачанаков разтрогна с Лъчезар Танев. След 21 кръга Балтика е 15-и в Първа дивизия, точно над изпадащите. Треньор на тима от началото на годината е бившият руски национал Сергей Юран. Първенството се подновява в средата на март.

Днес Карачанаков и Мирчо Димитров пътуват за Русия, за да подпишат договора. “Направих всичко възможно да му помогна. Предложих го на доста отбори и те проявиха интерес. На този етап няма как да отиде в по-голям клуб, тъй като не е подготвен”, заяви Димитров.

Мирчо Димитров демонстрира оптимизъм за бъдещето на крилото: “Карачанаков е уникален талант и през лятото ще играе в руски гранд. Разбрал съм се предварително с този клуб и те ще следят изявите му в Балтика. Той има качества и съм сигурен, че може да играе успешно от първия до последния отбор в руския елит. Нека обаче първо си изчисти главата и започне да мисли само за футбол. Важно е да свикне с всички руски порядки и да се приспособи към храната и футбола тук”. Димитров бе посредник при трансфера на Георги Миланов в ЦСКА Москва, което веднага породи спекулации за лятната дестинация.

Целта пред Балтика, поставена от губернатора на областта, е до 2017-а да влезе в елита. За 60 години история Балтика има едва три сезона във Висшата лига (1996-98). В Калининград, който е част от Русия едва от 1945 г., вече е играл един българин – Даниел Георгиев през 2004 г.

Двойни премии при успех в неделя

Футболистите на Локомотив София ще получат двойни премии при победа над ЦСКА. Мачът е в неделя от 15:30 часа в “Надежда”. Двубоят е от изключителна важност и за двата тима. Железничарите гонят участие в първата шестица, докато червените водят люта битка за титлата с Лудогорец и всяка грешна

стъпка може да се окаже решаваща. Според запознати част от парите ще дойдат именно от разградчани, които планират да премират железничарите, ако откраднат точки от армейците. Ако Локо бие в неделя, играчите ще получат по 2000 лева на калпак, като не е изключено мизата да бъде вдигната.