Стойка Петрова и Светлана Каменова с нови победи

1381Двете добрички боксьорки, участващи на международния турнир „Странджа”, се класираха за полуфиналите, след като спечелиха вчера своите двубои.
Серията започна от най-опитната ни представителка – Стойка Петрова, която победи по точки Киър Смит от Ирландия с 3:0 съдийски гласа в кат. до 51 кг. Българката показа далеч по-големия си опит и класа на ринга и не срещна особени затруднения с ирландката. Въпреки това Стойка не бе доволна от представянето си. „Не ми се получи, не съм доволна. Може би заради това, че и двете играехме с обратен гард, не ми влизаше десния прав. Победих главно заради по-големия ми опит”, коментира Петрова. На полуфиналите тя ще боксира срещу американката Вирджиния Фукс, която се справи категорично с Алисия Холкен от Холандия.
Още не разпуснала след мача си, Петрова веднага се върна до ринга, за да подкрепя съгражданката си Светлана Каменова. В кат. до 60 кг добричлийката победи категорично Валериан Списър от Доменика в един тактически мач, в който и двете „дебнеха” момента, за да нанесат ударите си. Тези на Светла бяха по-точни и тя получи единодушното решение на съдите – 3:0 (40:35, 40:35, 39:36).
В тази категория България със сигурност ще има финалистка, след като жребият отреди Каменова и Елисеева да се срещнат на полуфинал.
При мъжете в кат. До 75 кг. Мариян Момчев загуби своя мач срещу ирландеца Майкъл О’Райли и отпадна от надпреварата