Отбор не се гради за 2 месеца, но ще компенсираме със старание и амбиция

1382Старши-треньорът на Добруджа Димчо Ненов ще продължи традицията преди всеки кръг от първенството на „Б” група да дава пресконференция за представителите на медиите.
Официалният дебют на Ненов начело на Добруджа ще бъде в събота, 28 февруари, от 14.00 часа срещу Ботев (Враца). Мачът ще се играе в Мездра, поради ремонт на стадиона във Враца.
Ако кажа, че сме на 100 процента готови, ще излъжа. Няма как да е така, тъй като отборът беше изграден изцяло от нови футболисти. Със старанието и амбицията от страна на футболистите и условията, които ръководството ни подсигури за подготовка, свършихме ползотворна работа и се надявам този труд да даде резултат в първенството, призна Димчо Ненов.
Със сигурност няма да ни бъде лесно, отбор не се гради за 20 дни или за 2 месеца, ще ни трябва малко време, но не искам това да звучи като оправдание. Имаме да изчистваме още неща, но в мачовете това може да го компенсиране, ако сме колектив, ако сме единни, смята наставникът.
Тимът ще отпътува за Мездра без две от новите попълнения – Кристиян Петков и Георги Пейчев, които продължават да лекуват контузии. Опитният халф Николай Петров, който заради травма пропусна контролите срещу Черно море и Лудогорец, не е напълно възстановен, но ще бъде включен в групата за мача с Ботев /Враца/.