Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Гъргоров ще спира ЦСКА към титлата“, четем от първата страница на „Тема спорт“
ЦСКА подновява битката си за титлата утре. „Армейците“ гостуват на Локомотив  (София)   в среща с голям заряд и трудна степен на предвидимост. Ужасното състояние на тревното покритие притеснява сериозно треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Играчите на „червените“ вече са предупредени, че в този мач ще има повече битка и по-малко футбол.
Единствената дилема пред Младенов е за партньора на Маркиньос в центъра на халфовата линия. С шансове 50 на 50 за титулярно място са Сънди и Бръкляча.
Новите попълнения на Локомотив Старокин и Гъргоров ще бъдат титуляри. Въпреки че е направил само три тренировки с отбора, Гъргоров сам е настоял да играе и да поведе родния си клуб към победата.
“Очаквам ЦСКА да води тежка битка срещу доста странични фактори”, заяви Стойне Манолов.
УЕФА свали мониторинга над Левски“, пише още в изданието.
Левски е изпълнил изискванията на УЕФА за финансов феърплей и вече не е под мониторинга на евроцентралата. Това съобщиха снощи от Нион в официално комюнике. Клубът бе следен под лупа, като миналия май бе глобен с 200 000 евро за дефицит в бюджета.
Освен Левски препоръките на УЕФА са спазили още Ливърпул, Спарта (Прага) и Трабзонспор.
„Емил Велев: Издънихме се отзад“, четем още в „Тема спорт“
„Имахме идеята да дойдем на „Герена” и да играем силен футбол – коментира след загубата на Хасково от Левски с 0:8 треньорът на Хасково Емил Велев. – Бяхме неузнаваеми в защита и допуснахме детински грешки. Не мога да си обясня тази разконцентрираност в нашата защита. Логично се стигна до тази разлика от осем гола. Допуснахме леки голове. Това отдавам само на напрежението, което имаше във футболистите. Опитвахме да пресираме Левски. Уцелихме греда, имахме положения, но… За всички нас е изненадваща тази загуба. Не знам защо прегоряха така момчетата, допускаха комични ситуации. Не че Левски са направили нещо страхотно, просто им липсваше концентрация. Уж бяхме взели мерки за Аниете и Бедоя, но видяхте как ни вкараха. Просто се издънихме отзад. Не вярвам тази загуба да ни се отрази занапред, все пак сме на последно място от доста време, но поне статуквото се запазва. Ще се опитаме да променим някои неща в защитата за Славия. Отново ще се стремим да атакуваме и да пресираме, но ще сме по-внимателни. Смятам, че изглеждахме съвсем различно в контролите, но липсата на опит се набива на очи в „А“ група.

„Левски като ураган, Хасково – цирк“, съобщава във водещия си материал вестник „Меридиан мач“
Левски започна по впечатляващ начин втория полусезон в „А” група. „Сините” размазаха с 8:0 Хасково. Тимът на Емил Велев-Кокала беше като циркова трупа на „Герена”. Гостите някак услужливо тичаха в различни посоки, докато „сините” превземаха терена като ураган.
Най-добрият за „сините” в мача бе Антонио Аниете, който участва в почти всички попадения, а сам вкара два. Овациите на публиката събра и новото попълнение Либан Абди, който буквално прескачаше съперниците си по левия фланг.
Трима от „сините” вкараха дебютни голове в „А” група – Божидар Краев, Емил Нину и Лукаш Гикиевич.
Аниете и Прохазка получиха жълти картони в мача, които вероятно ще ги извадят от предстоящия реванш за Купата с Хасково.
„Венци: Не са ли в шестицата, да си правят застраховка „Живот”, пише още изданието.
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов остана бесен от съдийството на Ивайло Стоянов след загубата на отбора му от Черно море с 0:2. Президентът на „белите“ заяви, че реферът е изпълнил поръчка и знае кой стои зад нея.
„Пълен позор! Не може да се свири по този начин. Освен че нямаше никаква дузпа, реферът изгони наш футболист. Той предреши изхода на двубоя. Рано или късно всички ще си платят. Ще дойде Видовден. Знам кой стои зад цялото това нещо, но засега ще си замълча. Смятах, че Ивайло Стоянов е мъжко момче, но явно съм грешал. И той излезе дупедавец. Вижте докъде са стигнали Черно море, да го карат да свири по този грозен начин. Нека само този отбор да има късмет да не влезе в първата шестица, ще стане лошо. Ще им бъде много тежко в мачовете със Славия. Футболистите трябва да си направят застраховка „Живот” в „Армеец”, заяви Стефанов.
Междувременно феновете на Черно море изпаднаха в делириум, след като в началото на второто полувреме разбраха, че Спартак са изкарани от професионалния футбол. Непрестанно се скандираше „Закривай!”, и „Довиждане, ученички!”. От фенклуба се заканиха и по този повод да дадат голям курбан.
Балъков ще спира Лудогорец с Милчо“, пише още “Меридиан мач”
Младокът Милчо Ангелов ще води атаката на Литекс в дербито срещу Лудогорец, призна старши треньорът на ловчанлии Красимир Балъков. По думите му нападателят се е представил добре в контролите по време на зимната подготовка и ще бъде титуляр при домакинството на шампионите.
„Ангелов изненада положително треньорския щаб с представянето си в подготовката. Надявам се да го направи и в събота на мача с Лудогорец. Винаги съм казвал, че когато един футболист работи здраво и чака своя шанс, го получава. Сега той трябва да даде всичко от себе си, за да го зарази”, коментира Балъков.
20-годишният Ангелов е от село Иречеково, Ямболско. Той е юноша на Черноморец (Бс), а Литекс го привлече през миналото лято. Той има 11 мача и 1 гол в „А” група от началото на този сезон.
Едва преди двубоя Красимир Балъков ще решава дали да включи в групата за двубоя последните две нови попълнения Пауло Регула и Бьорн Йонсен, тъй като те все още нямат достатъчно тренировки с „оранжевите” и ще им трябва време за адаптация. Двамата бяха картотекирани вече в БФС. В състава на Литекс няма контузени играчи и всички са на разположение на треньорския щаб за предстоящия двубой с Лудогорец.

След 8:0 срещу Хасково Левски хвърли Кокала на кучетата“, пише от първата си страница вестник „7 дни спорт“
Левски разкости безобразен Хасково на Емил Велев. Това е рекорд за „сините” срещу този съперник, след като най-голямата победа досега бе 4:0 през 1993 г. Левски бе господар на терена, а с дебютни голове със „синята“ фланелка се отчетоха Божидар Краев (46), Емил Нину (64) и Лукаш Гикиевич (90).
Другите попадения за столичани бяха дело на Валери Домовчийски (2,17), Аниете (10, 89) и Мигел Бедоя (23).
Треньорът на Хасково Емил Велев явно беше присъствал на друг мач. – Опитвахме се да пресираме Левски, стигнахме до греда, допуснахме 8 гола, но даже имахме първото полувреме корнер, а те нямаха. С нищо не ни изненадаха“, каза Кокала.
Мъгла отложи първия старт в Банско“, четем още в изданието.
Гъста мъгла отложи първия супергигантски слалом от Световната купа в Банско. Домакините отлагаха старта 5 пъти, но състезание нямаше как да се проведе. От ФИС решиха, че стартът ще остане в Банско, като ще се проведе в понеделник.
Берое ще иска лиценз за Европа“, пише още „7 дни спорт“
Берое очевидно има сериозно намерение да играе в европейските турнири. Затова и от Стара Загора официално са уведомили БФС, че ще поискат лиценз за участие в тях. От март стартират проверките на клубовете от Лицензионната комисия, която ще гледа и стадионите на отборите. Освен.Берое’ за европейски лицензи ще се борят още ЦСКА, Левски, Литекс, Лудогорец, Черно море и…..Локомотив (Пд)!
В последните 4 години Берое два пъти участва в пресявките на Лига Европа, след като спечели Купата на България. Сега старозагорци пропуснаха този шанс, но могат да стигнат до турнирите през първенството, ако запазят мястото си в „Топ 4“.