Преглед на водещите новини в спортния печат

1348реглед на водещите новини в спортния печат:

Литекс не иска, Лудогорец не може“, съобщава от първата си страница „7 дни спорт“
Литекс и Лудогорец не успяха да се победят в ялов първи мач за купата. Така последният полуфиналист за трофея ще бъде определен на реванша.
“Защо да се притеснявам за поста си”, сепна се след мача треньорът на шампионите Георги Дерменджиев. А би трябвало! Лудогорец записа вече 260 минути без гол, а за 4 мача от подновяването на сезона има една победа – с 1:0 срещу 10 души от Берое.
За първи път в историята си пък в първите 4 пролетни мача Лудогорец не успява нито веднъж да вкара повече от едно попадение. Странно защо при толкова слаб тим на разградчани Литекс отказа да търси победата, както преди три дни, а се прибра да играе за 0:0. От друга страна, Лудогорец искаше да бие, но очевидно не можеше да го направи.
Гладът ражда герои! Като тези от „Лаута“, четем още в изданието.
„Бил съм на дъното, живял съм без пари и знам, че по-мотивиращо от глада няма! Само той може да те накара да направиш или нещо престъпно, или нещо героично. Аз опитах и от двете. Получиха ми се и двете!“.
Думите са на Майк Тайсън и не подлежат на коментар. Те казват всичко. Те обясняват всичко. Включително и това, което се случи вчера в “Надежда”.
Там гладният Локомотив (Пловдив) изхвърли сития Локомотив (София).
Родиха се новите герои на Пловдив. Карагарен, Делев, Кики, Сандански и останалите имат да взимат по две заплати, съперниците им от Локомотив (Сф) са получили по две напред. Емил Гъргоров подписа за пари, каквито половината на „Лаута“ не знаят как се пишат.
Изводът: гладният на сития не вярва, но и не му се дава. Дори с цената на такива геройства.
„Домусчиев контролира малките отбори с парите от тв правата“, пише още „7 дни спорт“
Александър Томов не пропусна възможността да нападне собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, пригласяйки на колегата си от Левски Тодор Батков. Томов бе особено пиперлив към Домусчиев в сутрешния блок на TV7. “Собственикът на Лудогорец  е с огромно влияние в момента, това има предвид Батков с изявлението си от миналата седмица. В последните години Домусчиев натрупа огромна власт – формална и неформална, благодарение на това, че притежава няколко големи завода и има достатъчно средства за разлика от останалите клубове. Всичко това води дотам, че съществува огромно съмнение към взети важни решения за българския футбол. Освен това има и друго недоволство – от поведение на съдии, техни спорни отсъждания, които са все в една посока. А на всичкото отгоре, контролирайки телевизионните права, Домусчиев контролира много от малките клубове. Левски и ЦСКА са в недобра ситуация, те получават малко средства от телевизионните права. Това са най-големите приходи на клубовете в Европа, в България не е така. Не е нормално, когато един човек е президент на клуб и държи сам телевизионните права, да не отчита колко взима, колко ще вземе и съответно да се види каква е вътрешната пропорция”, заяви Томов.

„ЦСКА и Левски вече са комбина“, съобщава от първата си страница „Меридиан мач“
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев контрира Тодор Батков за нападките, че централата на БФС трябва да се премести в Разград.
„Вече се оформя коалиция между Левски и ЦСКА. Собствениците на двата клуба се надпреварват да се упражняват върху Лудогорец. Аз само ще кажа на г-н Батков, че допуска малка грешка. Централата на УЕФА е в Разград. В Разград се вземат най-важните решения в световния футбол”, иронизира Петричев.
„Адвокат: „Армейците” губят 3 точки от Анисе“, пише още изданието.
Адвокат Дени, който представлява мениджъра Сокена Ба Бенжелун, разкри пред „Меридиан Мач”, че ЦСКА е пред угрозата да загуби 3 точки заради случая „Анисе”.
„Има решение на ФИФА от 3 март. До 3 април ЦСКА трябва да плати 55 000 евро с лихвите. При неизпълнение клубът губи автоматично 3 точки”, заяви адвокатът.
„Марселиньо увисна за неделя“, съобщава още „Меридиан мач“
Лудогорец най-вероятно ще бъде без един от най-добрите си футболисти в дербито с Левски в неделя. Бразилският плеймейкър Марселиньо получи травма в самото начало на втората част в мача с Литекс вчера. Халфът получи мускулно разтежение и беше заменен принудително от Фабио Ешпиньо. По предварителни данни Марселиньо няма да успее да се възстанови от травмата си до мача с Левски, което е отлична новина за „сините”. Лудогорец даде още една жертва на стадиона в Ловеч. През първата част удар след едно меле получи вратарят Иван Чворович. Сърбинът, който има български паспорт, доигра полувремето, но беше сменен на почивката от Владислав Стоянов. Най-вероятно неговата контузия е по-лека от тази на Марселиньо, защото става дума само за натъртване. В тази връзка се очаква Чворович да бъде на линия за мача с Левски.
“ЦСКА трябва да плати 100 000 евро днес“, съобщава вестник „Тема спорт“
ЦСКА трябва да плати дълг от 100 000 евро днес, в противен случай е заплашен от отнемане на точки. Преводът е чакан от чуждестранен агент. Това разкри председателят на Надзорния съвет на клуба
Александър Томов. „Факт е, че трябва да платим 100 000 евро на един чуждестранен агент за формален трансфер. Неговият футболист е записал един мач за отбора. Опитахме се да задържим случая, но без успех. Ще се опитаме да се справим и с тази ситуация. Разчитам да не ни вземат точки, но какво може да направим с тези безобразия”, каза Томов по темата.
„Маркиньос остава резерва срещу Берое?“, пише още изданието.
Халфът на ЦСКА Маркиньос може да остане на пейката в предстоящото домакинство на Берое. Причините за това са две. Първата е, че бразилецът изпитва болки, които не му позволяват да води нормален тренировъчен процес. Стара негова травма се е обадила отново в началото на седмицата и в момента Маркиньос тренира на облекчен режим. От щаба на „армейците“ заявиха, че той може да остане резерва в двубоя в събота. Срещата с Берое в Борисовата градина е с начален час 17:00.
Стойчо Младенов обаче има още един аргумент, за да остави бразилеца на пейката. 32-годишният халф бе един от най-слабите при загубата от Локомотив Сф (0:2). Той бе пълен фигурант както в атака, така и в защита и вместо да помогне с опита си, Маркиньос се “скри”.
Младенов има готов вариант за заместник на бразилеца в лицето на 30-годишния Марио Бръкляча. Очакваше се хърватинът да дебютира още миналата седмица в “Надежда”, но в крайна сметка остана неизползвана смяна. Вместо него Стойчо Младенов избра за вътрешен халф до Маркиньос нигериеца Сънди. Сега обаче Бръкляча има немалък шанс да дебютира за ЦСКА, и то като титуляр. Още един футболист е с проблеми след двубоя с Локомотив (Сф). Това е нападателят Стефан Николич. Той е играл с травма срещу „железничарите“ и включването му е било рисково. Младенов обаче се видя принуден да го пусне на терена поради липсата на агресия в офанзивен план.
Черногорецът написа вчера във Facebook: “Дано болките отшумят до събота и да мога да играя”.
Двама пропускат срещата с Берое заради червени картони – Апостол Попов, който така или иначе е със статут на резерва, и Луис Соарес. Той ще бъде заменен по лявото крило най-вероятно от Неманя Милисавлевич. Шансове да попадне в стартовия състав има и анголецът Амансио Фортеш.
„Пацо Тигъра ще пази и в Разград“, пише още „Тема спорт“
Левски ще трябва да се справя без Боян Йоргачевич в гостуването на Лудогорец. Двубоят в Разград е в неделя, 8 март, от 15:30 часа. „Сините“ се надяваха, че сърбинът ще успее да се възстанови за двубоя, но това няма да се случи. Вчера стражът започна чисто вратарски тренировки, а освен това тренира и допълнително, като въртя обиколки. Той обаче е излязъл от ритъм и най-много да седне на пейката при визитата на шампионите.
От „Герена” го гласяха за титуляр, защото Пламен Илиев показа колебания в реванша срещу Хасково за Купата на България. Той допусна да му бъде вкаран гол с изстрел от около 25 метра. Това не се е харесало на спортно-техническия щаб на „сините“. Още повече че такива попадения в мрежата му не са новост. Илиев бе нарочен за гонене от „сините“ през зимата. Той обаче се представи силно в подготовката – имаше по-добри резултати в нея от Йоргачевич. Сърбинът пази в първия мач за годината – в четвъртфинала с Хасково (3:0) на “Герена”, но по време на двубоя му се възобнови стара травма в бедрото. Заради нея той пропусна следващите два мача на „сините“.
Със сигурност гостуването на Лудогорец пропуска и Луис Педро, който вчера тренира отделно от колегите си. В Разград Стойчо Стоев ще ползва и трима основни футболисти, които вече изтърпяха наказанията си – словака Роман Прохазка и испанците Мигел Бедоя и Антонио Аниете.