Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Нов с богата визитка в Локо (Пд), пише на водещата си страница „Меридиан мач“

Независимо от тежката финансова криза Локо (Пд) продължава със селекцията, като на проби пристигна бившият юношески национал на Франция Бадис Лебихи. Футболистът е централен защитник, роден на 14 март 1990 година, като има и алжирски паспорт, тъй като родителите му са от Северна Африка. За последно бранителят е защитавал цветовете на унгарския Капошвар. Лебихи има двубои за националния отбор на Франция до 17 и до 19 години. Роден е в Париж, подобно на Гарра Дембеле, и също е тренирал в една от най-реномираните школи в Европа -„Клер Фонтен”. В професионалната си кариера защитникът има мачове както за Лил, така и за Дижон, Епинал, Зулте Варегем и Капошвар.

Полицията с компромис за дербито

От МВР-Пловдив обявиха официално, че няма да бойкотират дербито между Локомотив и Ботев и мачът в неделя ще се състои. Това стана ясно след среща между представителите на органите на реда и хора от щаба на „смърфовете”. Както е известно, от „Лаута” имат дълг към службите и това е причината от полицията първоначално да откажат да охраняват мача. Днес шефове на Локо (Пд) и началникът на МВР под тепетата Пламен Узунов ще сключат договор за разсрочване на натрупаната дължима сума за охрана на домакинските двубои на „черно-белите”. От полицията поискаха от ръководството на Локо (Пд) да укрепят клетката за гости. Причината е, че повече от очакваната бройка бултраси ще се настанят в сектора на Ботев. Предвид важността на двубоя и рисковете за ексцесии органите на реда са настоявали за по-голяма сигурност.

Отнемат шест точки на ЦСКА

ЦСКА може да остане без 3 или 6 точки заради загубено дело от испанския мениджър Хоакин Барсена Уриарте. Той е осъдил „армейците” за 45 000 евро, които трябва да прибере като комисионна по трансфера на нападателя от Екваториална Гвинея Иван Боладо на „Българска армия” от зимата на 2012 г. Разбира се, този трансфер е от времето на „Титан”, които заробиха клуба с милиони левове дългове. В БФС е пристигнал факс от ФИФА, според който парите трябва да постъпят в сметката на Уриарте до 9 март. Първоначално срокът е бил с два дни по-рано, но след обжалване от ЦСКА световната централа е дала още 48 часа на „червените”. Причината за снизхождението е фактът, че родната прокуратура е получила сигнали за източване на 31-кратните шампиони от страна на престъпна група. Именно под този знаменател Александър Томов слага бившите ръководители на ЦСКА от „Титан”, както и няколко мениджъри и адвокати. Ако до 9 март сумата не бъде преведена, още на 10-и ще се събере Дисциплинарната комисия на ФИФА и ще бъде взето решение да отнемат точки на ЦСКА. В същото време стана ясно, че „червените” са загубили обжалването в делото с бившия скаут на отбора Иво Димов. От „Армията” трябва да платят общо 12 813 лева на ексцентричния бивш футболист на ЦСКА. „Червените” трябва да оправят и разноските по делото, които възлизат на 1700 лева. Решението подлежи на обжалване в едномесечен срок.

Берое остава без нов и срещу ЦСКА, пише „Тема Спорт“

БФС решава казуса “Стивън Петков” в средата на март, продължава изданието

Берое няма да може да разчита на Савио Нсереко и за гостуването на ЦСКА. Бившият футболист на Черноморец продължава да има проблеми с документацията, заради което не може да бъде картотекиран в БФС. Старозагорци се надяваха, че той ще успее да уреди взаимоотношенията с последния си клуб ФК Атирау през настоящата седмица, но поне засега няма изгледи това да се случи. Така 25-годишното крило отново няма да може да дебютира за Берое. Освен него още двама от новите не са изиграли нито една минута – Илко Пиргов и контузеният Георги Андонов.

В същото бреме стана ясно, че в средата на месеца БФС ще разисква казуса със Стивън Петков. Юношата на Левски бе замесен в черно тото преди участието на младежкия национален отбор на европейското първенство в Унгария през миналото лято. Заради това централата спря правата му до изясняване на случая. Вече осми месец няма решение по казуса.

“Очаква се около 16 март да бъде преразгледан случаят му. Вече сме го депозирали в Дисциплинарната комисия, но се изчаква окончателното приключване на досъдебното производство, заведено в съда в Благоевград срещу неизвестен извършител. Самото дело не е срещу Стивън и незнайно защо се взема предвид”, каза представителят му Данаил Петков пред ‘Тема Спорт”.

Скандално назначение за дербито в Разград

Съдийската комисия направи скандален наряд за дербито между Лудогорец и Левски в неделя. То бе поверено на Николай Йорданов. Неговите права бяха спрени още в началото на сезона след безобразното му съдийство на финала за Суперкупата, когато ощети Ботев срещу Лудогорец. До момента Йорданов е ръководил три сблъсъка между Лудогорец и Левски, като шампионите са спечелили всичките! Нещо повече – разградчани нямат загуба при него в „А“ група. Пораженията на Левски при Йорданов са цели 10.

Стойне Манолов: Тежката артилерия срещу ЦСКА е заредена

Близкият до ЦСКА бизнесмен Стойне Манолов алармира преди срещата с Локо Сф, (0:2), че главният рефер Георги Кабаков може да извърши “поръчка” и да наклони везните в полза на железничарите. В крайна сметка съдията свири обективно и двата червени картона за играчи на ЦСКА бяха напълно резонни. След вчерашното назначение на Таско Тасков за рефер на срещата с Берое обаче въпросът с фактора “съдийство” в мачовете на армейците отново стана актуален. Като скандално може да бъде определено и назначението на Николай Йорданов за двубоя Лудогорец – Левски. Стойне Манолов коментира пред “Тема Спорт” двата наряда, които касаят срещите в битката за титлата.

“Всичко се контролира. Решенията се взимат на много високо ниво, но по този начин интригата се обезсмисля сериозно. Двата наряда на Тасков и Йорданов са просто срам за футбола. И така ще бъде до края на сезона, то се знае. ЦСКА трябва да е готов за всичко. Пуска се тежката артилерия и това тепърва ще се види в следващите мачове. Ясно е Николай Йорданов как ще свири на Лудогорец – Левски. Наясно сте и с мнението на Стойчо Младенов за Тасков”, коментира Манолов.

“Ако футболистите на ЦСКА не си променят мисленето и начина на игра, във всеки мач ще им е много трудно. В първия пролетен кръг имаха златен шанс, а го изпуснаха. Оттук насетне вече нямат право на грешки. Мотивацията трябва да е на друго ниво. Чисто спортно-техническите качества са налице, но ако няма амбиция във всеки двубой, ще стане много тежко”, каза още Манолов.

Тодор Стойков стана директор в „Лукойл”, пише „7 дни спорт“

Тодор Стойков е новият спортен директор на баскетболния „Лукойл Академик”. Легендарният играч ще наследи на поста Сашо Везенков, който остава директор на „ОСК Лукойл”. – Лесно – трудно, трябва да станем шампиони. Ако това не стане, значи през тези три месеца не сме си свършили работата. Гледаме само това, което се случва след 1 март и не коментираме нещата преди това. Отборът е водач в класирането и трябва да сме шампиони – коментира Стойков пред „7 дни спорт”.

Стоев скри „сините” до неделя

Треньорът на „Левски” Стойчо Стоев закри заниманията на отбора за фенове и журналисти преди мача с „Лудогорец” в неделя. Наставникът ще провежда закрити тренировки на официалния терен на стадион „Георги Аспарухов” до заминаването за Разград.

Вчера Стоев заложи на упражнения за точност и скорост на подаванията, както и за пресиране по целия терен. След това в двустранни игри бяха отработени различни тактически схеми и постройки при статични положения. С отбора отново не тренираха Боян Йоргачевич и Луис Педро. Сръбският страж се подготвяше под ръководството на кондиционния спец Ясен Екимов, а холандското крило правеше различни процедури в тунела на Герена. Освен Йоргачевич и Педро аут за сблъсъка с шампионите е и трайно контузеният Георги Сърмов.

Предупредиха играчите на ЦСКА за многото картони

Екипът на Стойчо Младенов е провел разговор с футболистите в последните дни заради големия брой картони, които получават в последно време. Наставникът на “червените” и неговите помощници не искат да има повече такива случки, както в двубоя с “Локомотив” (Сф).

В момента с по 4 предупреждения са Марин Оршулич и Тончи Кукоч. Двамата хървати на практика висят, след като могат да пропуснат гостуването на “Ботев” (Пд) в последния кръг от редовния сезон. От ЦСКА не искат и двамата да получават картони утре с “Берое”, за да не трябва цялата защита да се прекроява наново.

До този момент през сезона “червените” са получили 59 жълти картона в мачовете от “А” група и Купата на България. Ако продължават с тези темпове, на “Армията” могат да стигнат до 9 или 12 картона на играч, които водят до 2 и 3 мача наказание.