ЦСКА без право на грешка в битката за върха

1424

колаж: beroe.bg

 

Лидерът в “А” група ЦСКА излиза днес от 17:00 часа срещу Берое в мач за защита на първото си място. След като се издъниха срещу четвъртия в таблицата Локомотив (София) в предишния кръг, сега “червените” на Стойчо Младенов посрещат петия – Берое и нямат право на грешка заради аванса си от само 3 точки пред Лудогорец, посрещащ “Левски” в неделя.БЛИЦ
Старозагорци скачат в битката с негативна статистика от последните си повече от 20 мача на “Българска армия”, но със славата на опасен отбор, който може да изненада всеки.
“Зелено-белите” нямат нито една победа и не са си тръгвали с точка от “Армията” в последните си 23 мача, а в последните 12 са вкарали само три гола. Балансът за последните 46 мача в столицата между ЦСКА и Берое е 41-5-0 при голова разлика 146:30.
Наставникът на “червените” Стойчо Младенов има голове и за ЦСКА, и за Берое в предишни сблъсъци, а постиженията му срещу старозагорци като треньор са 7 победи и равенство.
Интересно е и че тримата голмайстори в последната битка Берое – ЦСКА в Стара Загора (1:2) – Антон Карачанаков, Сержиу Буш и Венци Христов вече не са в отборите си.
И в двата лагера има проблеми с липсващи играчи. ЦСКА няма да може да разчита на контузените Илиев, Маркович, Еденилсон и Маркиньос, както и на наказаните Соарес и Попов. За Берое заради травма ще липсва Бакалов, а заради санкция Аясс.
Вероятни състави:
cska.JPGЦСКА: Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Стивън Съндей, Марио Бъркляча,  Тони Силва, Хуан Фелипе, Неманя Милисавлевич и Орелиан Жоаким
ber.jpgБЕРОЕ: Благой Макенджиев, Валдемар Боровский, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Веселин Пенев, Георги Костадинов, Игор Джоман, Антон Огнянов, Елиаш Алвеш Да Силва, Салим Керкар, Жуниор Мапуку
Главен съдия: Таско Тасков

Стадион: “Българска армия”