Преглед на водещите новини в спортния печат

1348Преглед на водещите новини в спортния печат:

Берое би ЦСКА за история, пише на първа страница “Меридиан мач”
Берое постигна историческа първа победа като гост на ЦСКА с гол на Аласан НДайе в 74-ата минута. „Армейците” могат да сдадат първото място в класирането още днес, ако Лудогорец спечели в дербито с Левски. Успехът на старозагорци, който бе пръв срещу този противник в „А” група от 1990 година, им осигури и на теория мястото в Топ 6 за плейофната фаза.
Драмата бе пълна, след като в 85-ата минута Стефан Николич пропусна дузпа за ЦСКА. Заради лошото време мачът можеше да бъде отложен, но феновете на „армейците” помогнаха за разчистването на снега от терена.
Бурята в Хасково отложи мача със Славия, съобщава още изданието
Лошото време и обилният снеговалеж отложиха мача Хасково – Славия. През целия ден в петък валя обилен дъжд и още вечерта провеждането на двубоя бе под въпрос, тъй като теренът на градския стадион бе изключително наводнен. Последвалият повече от 15 часа снеговалеж направи невъзможно използването на спортното съоръжение. Снегът продължаваше да се сипе и в началния час на мача 14,30 ч. и дежурният делегат заедно със съдийската тройка прецениха, че двубоят трябва да бъде отложен. Кога ще се играе мачът, ще реши СТК през седмицата. Преместването на мача за неделя се оказа невъзможно, тъй като и за този ден за Област Хасково бе обявен червен код за опасно време.
Пълен стадион за дербито, четем още във вестника
Прогнозите за лошо време не стреснаха феновете на футбола, които почти изкупиха билетите за дербито Лудогорец – Левски. Останаха единствено пропуски в крайните блокове на секторите, но се очаква те да бъдат изкупени в часовете преди срещата. Ръководството на “орлите” отпусна 600 билета за ултрасите на “сините”. Стадионът ще отвори врати в 14,00 ч. От Лудогорец призоваха всички привърженици да дойдат на „Лудогорец Арена” по-рано, за да се избегне струпване по входовете непосредствено преди началото на срещата. Очаква се полицията в Разград стриктно да съблюдава за спазването на обществения ред преди, по време и след мача. Фенове в нетрезво състояние, както и такива, употребили наркотични вещества, няма да бъдат допускани на срещата. Абсолютно е забранено внасянето на пиротехнически средства, както и на опасни предмети.

Трагичен „Реал” (М) губи 0:1 от „Атлетик”, пише във водещия си материал “7 дни спорт”
„Реал” (Мадрид) цамбурна 0:1 като гост на „Атлетик” в Билбао вчера след поредния си слаб мач. Това бе пета загуба за сезона в Примера на Кралския клуб, който днес може да падне от първото място, ако „Барса” бие „Райо Ва-лекано” на „Ноу Камп” в ранния мач. Победния гол за „Атлетик” закова в 26-ата мин Адурис, който препарира Касияс с изумителен удар с глава. „Реал” (Мадрид) си тръгна от Ла Лига”, констатира мрачно мадридският в. „Ас”. „Златна възможност пред „Барса” да си върне лидерството след 4 месеца!”, реагира барселонският в. „Спорт”.
В Разград пуснаха отоплението, двубоят с “Левски” не е застрашен, четем още във вестника
Единствените стадион и град, които останаха незасегнати от валежите от сняг вчера, беше “Лудогорец Арена” в Разград. Шампионите се готвят по нормален начин да посрещнат “Левски” днес от 15.30 ч.
Разградчани пуснаха отоплението на стадиона си преди няколко дни заради прогнозите от снеговалежи. До вчера вечерта обаче имаше единствено лек дъжд и на моменти сняг, но дори не се беше образувала покривка.
„Господ бе по-благосклонен към тази част на България. На стадиона всичко е перфектно. От средата на седмицата пуснахме отоплението на терена, защото наблюдавахме прогнозите. Имаме и готови групи, които при снеговалеж ще почистват терен. Ние имаме пълна готовност, за да осигурим условия и по терена, и по трибуните”, каза Петричев.
“Синият” спец доминира в треньорския сблъсък, съобщава още изданието
Георги Дерменджиев печели средно по 2,2 точки на мач в “А” група. Срещу “Левски” ще 19-ата среща на Архитекта като старши треньор на “Лудогорец”. Постигнал е 12 победи в тях, 2 пъти е завършил наравно и 4 пъти е загубил, като една от загубите е точно от “Левски” на Герена – 3:2 през есента на настоящия сезон. “Лудогорец” на Дерменджиев е отбелязал 42 гола в “А” група и е допуснал 13, а общо спечелените точки са 40. Стойчо Стоев е с далеч по-голям опит в елита -104 двубоя, или точно с 86 повече от бившия си помощник. В тях той е постигнал 39 победи, 27 равенства и 38 загуби. Средно на мач Стоев печели по 1,38 точки, а общо спечелените от неговите отбори са 144. 27 от двубоите на Стойчо Стоев в “А” група са начело на “Лудогорец”. В тях той има записани 18 победи, 4 равенства и 5 загуби, или малко над 2.32 точки на мач. При Стоев обаче разградчани са далеч по-стабилни, отколкото при Дерменджиев – за 25 мача под негово ръководство през миналия сезон те са допуснали едва 13 гола, толкова, колкото имат за 18 при Дерменджиев.

Снегът отложи 14 срещи, пише на първа страница вестник “Тема Спорт”
Снегът и лошите метеорологични условия 8 цяла България отложиха вчера 14 мача от А, Б и В групите. От елита не се проведе Хасково – Славия. За него, както и за двубоя от втория ешелон Банско -Септември Симитли, ще бъде насрочена допълнителна дата от СТК. Другите две срещи от Б група, които бяха отложени Верея СтЗ – Монтана и Ботев Bp – Созопол трябва да се проведат днес, както е по наредба, ако времето позволи. При аматьорите цели 10 мача не се състояха по програма заради обилния снеговалеж и наводнени терени. Някои от тях ще се играят в сряда.
Александър Тодоров бесен на футболистите: Дадохме им каквото пожелаха, а играят слабо, пише още вестникът
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров хвърли вината за поражението от Берое (0:1) изцяло върху играчите.
“Достатъчно им се даде. Каквото пожелаха, това им бе осигурено. А играта въобще не ме удовлетворява. Щом не побеждаваме във втори пореден мач, значи футболистите се представят слабо. Трябва да се вдигнат час по-скоро, защото, ако смятат, че ще продължават така, доникъде няма да стигнем”, каза Тодоров след срещата.
“Мачът изобщо не трябваше да се играе. Ние бяхме длъжни да положим всички усилия, но според мен още сутринта Спортно-техническата комисия трябваше да вземе нужните мерки и целият кръг да бъде отложен. При тези условия е изключително грозно да се играе футбол. А и въобще не е комфортно за зрителите. В крайна сметка всичко това го правим за тях, нали”, добави изпълнителният директор на ЦСКА.
Битката за Пловдив неясна до последно, съобщава още изданието
Битката за Пловдив между Локомотив и Ботев днес може и да не се състои. Причината са лошите метеорологични условия и обилният снеговалеж в последните дни. Те наводниха сериозно терена на “Лаута”, в почистването на който вчера се включиха и фенове на смърфовете.
Днес, час и половина преди срещата, в 12:00 делегатът Христо Ботев и главният’съдия Ивайло Стоянов-Сватбата трябва да решат дали теренът и времето позволяват дербито да се играе. От ръководството на черно-белите поискаха срещата да бъде отложена, но все пак изразиха готовност да приведат съоръжението в нормален, доколкото е възможно, вид за провеждане на сблъсъка. “Призовахме органите на МВР и колегите от Ботев да дойдат, да видят. Чистим терена, но снеговалежът продължава, а снегът е мокър. Там, където се изчисти, отдолу остава вода. Ние сме на мнение, че срещата трябва да бъде отложена”, коментира административният директор на Локо Атанас Узунов.