“Ботев” отмъсти на Локо (Пд) и накара “Левски” да чака помощ от ЦСКА

1451“Ботев” (Пловдив) спечели с 2:0 дербито с Локомотив (Пловдив), което се състоя на сериозно разкаляния терен на стадиона в парк “Лаута”. Както е известно, сблъсъкът трябваше да бъде в неделя от 13:30 часа, но заради лошите метеорологични условия беше отложен за днес. Домакините от Локомотив положиха неимоверни усилия, за да почистят снега от терена, както и да отводнят игралното поле, което обаче не беше в добро състояние и не позволи на футболистите да покажат най-доброто от себе си.БЛИЦ

Победата на “Ботев” днес срещу градския съперник дойде след голове на Лъчезар Балтанов и Божидар Васев преди почивката. Успехът изстреля “канарчетата” на 6-ото място с 33 точки. “Левски” вече е извън Топ 6 с 31 в актива. “Сините” се оказаха в ситуация да очакват помощ от вечния си враг ЦСКА, който гостува на Коматево в последния кръг преди плейофите. И докато “Левски” ще трябва да вземе трите точки от Марек, то “Ботев” ще се стреми на всяка цена да победи “армейците”, за да играе в първата шестица. Дори и равенството не устройва “канарчетата” да завършат преди “сините”, при положение, че те надделеят срещу Марек. Очаква се Спортно-техническата комисия към БФС да направи промяна и да насрочи двата важни мача – на “Герена” и Коматево, да се играят в един и същи ден и час.

Двама от основните футболисти на “жълто-черните” обаче ще пропуснат решителната среща с ЦСКА. Заради петите си жълти картони от началото на сезона за домакинството на “армейците” наказани ще бъдат Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков.

___________________.jpg

Избраниците на Петър Пенчев бяха по-добри на калта в дома на “смърфовете” и заслужено стигнаха до успеха, като по този начин отмъстиха на Локо (Пд), който ги елиминира от Купата на България. “Ботев” дори имаше шанс да стигне до по-изразителна победа тази вечер, но пропусна няколко изгодни положения, сред които това на Чунчуков в 60-ата минута. Тогава младият нападател се озова сам срещу Йордан Господинов след дълго извеждащо подаване, но не можа да го преодолее, тъй като опитният страж излезе и с върха на пръстите си изби в корнер.

И при двата гола във вратата на Господинов защитата пред него действа неубедително. В 19-ата минута Мариян Огнянов преодоля Янко Сандански и вляво от аутлинията пусна топката към наказателното поле, където Александър Якимов сгреши и вместо да изчисти, я спря на Лъчезар Балтанов, който се разписа в близкия ляв ъгъл – 0:1. Второто попадение падна в 34-ата минута. Иван Цветков получи пас от Огнянов и отлично изведе в коридор нахлуващия отляво Божидар Васев, който технично копна топката и прехвърли Господинов за 0:2. “Смърфовете” имаха едва няколко възможности, но пропуски направиха Йоан Ласиман и Спас Делев. “Жълто-черните” бяха много прецизни в отбрана, където за първи път титуляр започна Даниел Златков, който заедно с Пламен Николов, Йордан Христов и Филип Филипов неутрализираха Камбуров и компания.

След загубата Локо (Пд) остава десети с 20 точки. Победата пък е първа за “Ботев” на “Лаута” от 1994 година насам. Припомняме, че “канарчетата” спечелиха с 2:0 срещу Локо (Пд) и в дербито през есента от “А” група.

Мачът днес беше прекъснат в 8-ата минута заради Аян Садъков. Феновете и футболистите на двата тима отдадоха уважение на легендата на “черно-белите” и българския футбол, който се бори с тежко заболяване. Садъков присъства на трибуните на “Лаута”.

Пловдивското дерби по минути ТУК!

ЛОКО (Пд) – “БОТЕВ” (Пд) 0:2
0:1 Лъчезар Балтанов (19), 0:2 Божидар Васев (34)

loko_plovdiv.jpg
ЛОКО (Пд): 12.Йордан Господинов, 17.Богомил Дяков jalt.jpg, 20.Диян Молдованов, 6.Мартин Сечков (82 smqna.jpg 7.Бранимир Костадинов), 22.Янко Сандански jalt.jpg, 4.Венелин Филипов, 10.Александър Якимов (46  smqna.jpg 2.Радослав Димитров), 16.Мехди Бурабиа jalt.jpg, 25.Спас Делев jalt.jpg, 89.Йоан Ласиман (79 smqna.jpg 21.Бирсент Карагерен), 11.Мартин Камбуров
Резерви: 1.Александър Витанов, 2.Радослав Димитров, 84.Здравко Илиев, 23.Ванчо Траянов, 21.Бирсент Карагерен, 9.Дани Кики, 7.Бранимир Костадинов
Треньор: Христо Колев


“БОТЕВ” (Пловдив): 1.Адам Стаховяк, 28.Филип Филипов, 6.Даниел Златков jalt.jpg, 22.Пламен Николов jalt.jpg, 11.Йордан Христов, 16.Томаш Иршак jalt.jpg, 17.Лъчезар Балтанов topka.jpg, 30.Божидар Васев topka.jpg (89 smqna.jpg 15.Християн Казаков), 7.Мариян Огнянов jalt.jpg (87 smqna.jpg 38.Милен Гамаков), 19.Иван Цветков (80 smqna.jpg 24.Лазар Марин), 23.Цветелин Чунчуков jalt.jpg
Резерви: 89.Михаил Иванов, 3.Роман Инез, 24.Лазар Марин, 15.Християн Казаков, 18.Радослав Терзиев, 77.Момчил Цветанов, 38.Милен Гамаков
Треньор: Петър Пенчев

Пловдив, стадион “Локомотив”
Съдия: Иван Стоянов
Жълти картони: Спас Делев, Богомил Дяков, Янко Сандански, Мехди Бурабиа (Локо Пд); Мариян Огнянов, Пламен Николов, Томаш Иршак, Даниел Златков, Цветелин Чунчуков (“Ботев” Пд)

ЛОКО (Пд) – “БОТЕВ” (Пд) 0:2
0:1 Лъчезар Балтанов (19), 0:2 Божидар Васев (34)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
4 – Лъчезар Балтанов удари лошо в слабините Янко Сандански в спор за топката. Халфът на Локо (Пд) се превива от болка, след което става и продължава участие в мача.
5 – ОПАСНО! Мартин Камбуров центрира от аутлинията за Делев, който опита да засече с глава, но е изпреварен от бранител на “Ботев” и топката е изчистена в корнер.
15 –  jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Мариян Огнянов, който посече Александър Якимов.
* За Огнянов това е пети жълт картон от началото на сезона и той ще пропусне следващата среща на “Ботев” – домакинството на ЦСКА.
19 – topka.jpg ГОООЛ! “Ботев” (Пловдив) повежда – 0:1! Лъчезар Балтанов бележи. Мариян Огнянов преодоля Янко Сандански и вляво от аутлинията пусна топката към наказателното поле, където Якимов сгреши и вместо да изчисти, я спря на Балтанов, който разстреля Йордан Господинов, реализирайки в близкия ляв ъгъл.
21 – Удар на Спас Делев е спасен от Стаховяк.
25 – jalt.jpg Жълт картон за Пламен Николов, който фаулира Камбуров.
34 – topka.jpg ГОООЛ! “Ботев” (Пловдив) увеличава аванса си – 0:2! Един от най-сериозно изкаляните Божидар Васев бележи. Иван Цветков получи пас от Огнянов и отлично изведе в коридор нахлуващия отляво Васев, който технично копна топката и прехвърли Господинов.
35 – Играчите се спречкаха, Ивайло Стоянов се намеси бързо и ги укроти. При ситуацията Божидар Васев лежеше в калта, а футболисти на Локо (Пд) крещяха на главата му.
45 – Добра атака на домакините, Спас Делев центрира отляво, но на далечната греда Йоан Ласиман не успя да засече топката от изгодна позиция за намаляване на резултата.
45 – Добавеното време е 2 минути.
45+2 – Край на първото полувреме.
———————
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 – smqna.jpg Христо Колев-Бащата пуска в игра Радослав Димитров, сгрешилият за първия гол Александър Якимов е заменен.
48 – Ласиман получи топката от Камбуров и стреля над вратата на “Ботев”.
51 – Цветелин Чунчуков проби към вратата на домакините, Деян Молдованов се справи, спирайки устрема му.
57 – Отново прехвърчат искри на терена. Съдията Ивайло Стоянов се гласи да раздава картони.
58 – jalt.jpg Жълт картон за Томаш Иршак.
58 – jalt.jpg Жълт картон и за Спас Делев.
58 – Изстрел на Камбуров от пряк свободен удар, Стаховяк избива в корнер.
60 – ОПАСНО! Чунчуков се озова сам срещу Йордан Господинов след дълго извеждащо подаване, младият нападател обаче не можа да се разпише, тъй като опитният страж излезе и с върха на пръстите си изби в корнер.
61 – Летят снежни топки и бутилки от минерална вода към Мариян Огнянов, който се запъти да изпълнява корнер. Наложи се Мартин Камбуров да притичва до феновете и да ги успокоява.
62 – jalt.jpg Жълт картон за Богомил Дяков.
79 – jalt.jpg Жълт картон за Янко Сандански за фаул срещу Филипов.
79 – smqna.jpg Втора смяна за домакините. Бирсент Карагерен влиза в игра, Ласиман напуска терена.
80 – smqna.jpg Иван Цветков е заменен от Лазар Марин. Ветеранът връчва капитанската лента на Йордан Христов.
82 – smqna.jpg Бранимир Костадинов подсилва атаката на Локо (Пд), Бащата вади защитника Мартин Сечков.
85 – jalt.jpg Жълт картон за Мехди Бурабиа.
87 – smqna.jpg Огнянов отстъпва място на Милен Гамаков.
89 – smqna.jpg Последна смяна. Авторът на втория гол Божидар Васев излиза, навършващият 20 години днес Християн Казаков влиза в игра.
90 – jalt.jpg Жълт картон за Даниел Златков за нарушение срещу Мартин Камбуров.
90 – Камбуров изпълни, топката прелетя високо над вратата.
90 – Добавеното време е 4 минути.
90+4 – jalt.jpg Жълт картон и за Чунчуков, който също ще бъде наказан за домакинството на ЦСКА.
90+4 – Край на мача. “Ботев” (Пловдив) победи Локомотив (Пловдив) с 2:0.

ГАЛЕРИЯ