Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

ЦСКА свали гащи, Левски го издуха, пише на първа страница “Меридиан мач”
ЦСКА се надупи грозно на Ботев в последния кръг от редовния сезон на „А” група! „Канарчетата” биха с 1 2:0 в Коматево разпасаната команда в „червено” и по този начин пратиха Левски да играе с аутсайдерите във втората шестица. Представянето на отбора на Стойчо Младенов бе под всякаква критика, като за 90 минути „червените” не успяха да създадат нито едно голово положение. Попаденията за пловдивчани, дело на Гамаков и Балта-нов, дойдоха с любезното съдействие на защитата на ЦСКА и вратаря Дивиш, феновете на „червените” в Коматево обаче не приеха тежко отдалечаването с 3 точки от лидера Лудогорец в битката за титлата и заедно с привържениците на Ботев пееха песни срещу Левски и спортно-техническия директор на „сините” Георги Иванов-Гонзо.
Левски е във втората шестица! Мрачните прогнози на феновете на „сините”, че отборът им ще рита с аутсайдерите в първенството, вместо да се бори за челните позиции, се оправда, след като Ботев победи ЦСКА с 2:0 и зае заветното 6-то място в редовния сезон.
Играта на отбора на Стойчо Младенов бе под всякаква критика, като за 90 минути тимът не успя да създаде нито едно голово положение. А показаното срещу Локо (Сф) и Берое бе направо страхотно, с оглед на неделното представление на „червените”. Дали заради огромния фенски натиск за загуба, дали поради нареждане отгоре, ЦСКА не приличаше на себе си и спокойно клубът може да бъде атакуван, че е легнал на Ботев, с което се отдалечи на 3 точки от лидера Лудогорец.
Левски дава отговори за фиаското до два дни, четем още във вестника
В Левски очевидно приемат присърце отпадането от топ 6. “Сините” останаха зад борда след загубата на ЦСКА от Ботев (Пд). Това обаче май няма да остане без сътресения и са възможни промени, които ще бъдат обявени в най-скоро време.
От ‘Герена” планират да дадат специална пресконференция в близките два дни, на която ще стане ясно дали ще има промени на ниво ръководство, треньори, играчи и каквито и да било Друго.
Както е известно, само преди дни треньорът Стойчо Стоев чистосърдечно обяви пред “Меридиан Мач”, че не очаква феърплей в Пловдив, както и че не знае какво ще се случва в клуба ако отборът не е в топ 6. Отговорите на всички въпроси -днес или утре.
“Армейците” с анторекорд по загуби, съобщава още изданието
ЦСКА записа три поредни загуби за пръв път от 2010 г. Тогава „червените” паднаха от Черноморец в Бургас (0:2), от Левски (0:1) и от Черноморец в София (1:2). Трите поражения обаче дойдоха в два различни сезона – 2009/10 и 2010/11. Докато сега трите поредни загуби дойдоха в рамките на три седмици. Първата бе от Локо (Сф) (0:2), втората от Берое (0:1) и последната бе от Ботев в Коматево с 0:2. Друг много лош атестат за -ЦСКА е липсата на гол във вече 3 мача. Това означава, че нападателите на „червените” не са отбелязали попадение вече 270 минути, а това е наистина притеснително за Стойчо Младенов и неговия екип. Ботев (Пд) е на другия полюс, като в последните си 3 мача, отборът на Пепо Пенчев не допусна гол във вратата си. Бяха победени Марек, Локо (Пд) и сега ЦСКА.

Факт! Манджуков напусна “Армията” заради Лупи, пише във водещия си материал “7 дни спорт”
Петър Манджуков напуска УС на ЦСКА, призна самият милионер, потвърждавайки така ексклузивната новина на “7 дни спорт” от четвъртък. Бизнесменът разкри пред Би Ти Ви, че си тръгва от Борисовата градина, несъгласен с огромните харчове на Александър Томов и най-вече на Стойчо Младенов. Само за миналата година двамата са прахосали 14 милиона лева. Лупи има срок до 31 март да върне милионен заем на Манджуков. В противен случай оръжейният бос ще получи голяма част от дела на Томов, който ще раздаде на други заможни привърженици на армейците.
Йордан Минев аут за “Литекс”, разкрива още изданието
“Лудогорец” ще бъде без един от най-опитните си футболисти за мача с “Литекс”. Йордан Минев почти сигурно няма да играе срещу ловчанлии в 1/4-финала от турнира за Купата на България в сряда, след като напусна принудително терена през уикенда. В двубоя със “Славия” от 22-рия кръг на “А” група Минев беше сменен в 57-ата минута, след като получи удар. Вчера един от най-добрите футболисти на разградчани от началото на сезона не беше на тренировъчната база “Гнездо на орли”. Минев пропусна насрочената преди обяд възстановителна тренировка, тъй като е със силни болки. 34-годишният бранител беше ударен от Диего Фераресо в началото на втората част и не можа да продължи. По информация на “7 дни спорт” Минев е ударен директно в костта и заради това болките му са по-силни. Става въпрос за болежки в областта на хълбока.
Той ще бъде оставен да почива за мача с “Литекс”, но трябва да е на линия за двубоя с “Ботев” от първия кръг на плейофите в “А” група. Днес Йордан Минев ще мине и прегледи, за да бъде поставена и окончателна диагноза.
„Левски” търси 1 милион за лиценза, пише още вестник “7 дни спорт”
Крайният срок за плащанията е 31 март, засега продадените акции са за 300 хил. лв. В „Левски” приключи треперенето за място в топ 6, след като „Ботев” победи ЦСКА, но започна друго – това за евролиценз. „Сините” вече нямат шанс да стигнат до евротурни-рите през шампионата и затова ще гонят спечелване на Купата на България. Дори и да спечелят трофея обаче, на Герена може да и се разминат с Европа, ако не съберат 1 милион лева до края на настоящия месец. Както е известно, в началото на годината председателят на УС Иво Тонев обяви, че са нужни 1,7 млн. лева, за да вземе „Левски” лиценз. До края на миналата седмица имаше доста изчистени задължения, както и постъпления от 300 хиляди лева от дарител-ската кампания „Левски е твой”. Те обаче са недостатъчни и „сините” шефове треперят дали ще има смисъл от евентуално спечелване на купата. От Герена вече изчистиха задълженията по трансферите на Кевин Бру от „Истр” и Пламен Димов от „Черноморец”. Остава да се направят плащания към „Берое” и още няколко клуба, сред които „Локомотив 4 (Пд) за трансфера на Аймен Белаид. Сумата, която трябва да бъде платена, е малко под 1 милион лева. Както вече писахме, собственикът Тодор Ба-тков взе кредит в края на януари, за да плати забавените заплати за предишните два месеца и да предотврати евентуален бунт в отбора. Тогава адвокатът разчиташе, че до началото на март ще бъде подписан договор с нов силен спонсор, който да помогне на „Левски” в изчистването на задължения и взимането на лиценз. Това не се случи, а в комплект и с минималния интерес, който ще предизвикат предстоящите мачове с изпадащи на Герена, „сините” трябва да предприемат спешни мерки, ако искат да вземат евролиценз.

Бай, бай, Левски, добре дошъл, Ботев!, пише на първа страница “Тема Спорт”
Ботев Пловдив изигра голям мач и победи ЦСКА с 2:0 на базата си в Коматево. Головете отбелязаха Гамаков и Балтанов през първото полувреме. Успехът прати жълто-черните в първата плейофна шестица за сметка на Левски, който ще доиграе сезона, срещайки само отбори от долната половина на таблицата.
Загубата бе трета поредна за ЦСКА след тези срещу Локо Сф и Берое. Червените отново не играха нищо и влизат в плейофите с три точки по-малко от лидера Лудогорец.
Така плейофите ще минат без вечното дерби ЦСКА -Левски и пловдивското Ботев – Локо.
Иво Котев: Имаше заплахи към футболистите, четем още във вестника
Членът на Управителния съвет на ЦСКА Ивайло Котев призна, че футболисти са получавали заплахи от фенове да загубят от Ботев, за да може Левски да остане извън първата шестица.
Котев го обяви преди началото на мача вчера. През изминалата седмица се говореше, че привърженици на армейците са настоявали играчите да загубят нарочно. Любопитното е, че феновете на ЦСКА, които бяха в Коматево, дружно с тези на Ботев се присмяха на Георги Иванов-Гонзо за изпадането във втората шестица.
“Моята информация е, че играчите са получавали заплахи, есе-меси, но всеки човек си има право на мнение. Нашите футболисти са концентрирани и мобилизирани да защитят клуба. Да, има голямо напрежение, аз обаче съм оптимист, че ще се справим”, заяви Котев пред Диема малко преди началото на мача.
Спешна сбирка за синьото бъдеще, разкрива още изданието
Всички в Левски са в шок след отпадането на отбора от първата шестица. На Терена” до последно не вярваха в подобен сценарий и по време на зимната подготовка се скъсаха да повтарят, че такава вероятност не съществува. Тя обаче стана факт. Затова в близките дни всички ръководни фактори в клуба ще се съберат и ще мислят как да стабилизират положението, защото мачовете с тимовете, борещи се за оцеляване, ще донесат много щети. И морални, и финансови. И трябва да бъдат набелязани мерки за това как те да бъдат преодолени безболезнено.
Левски е в лошо финансово състояние, а заложените приходи в бюджета до лятото няма как да бъдат изпълнени. Причините са много. Със сигурност клубът ще отчете отлив на публика, защото двубоите с противниците от втората половина не са атрактивни. Шефовете ще разгледат въпроса дали да не бъдат намалени цените на билетите, които бяха завишени по време на зимната пауза. Пропуските станаха по 10 лева за сектор Б и 15 за сектор В. Почти сигурно обаче цените ще бъдат коригирани. Сезонни карти оттук насетне едва ли някой ще си купи.
Спортно-техническият щаб пък ще трябва да вземе решение дали в мачовете със слабаците Марек и Хасково да бъдат налагани повече юноши. Треньорът Стойчо Стоев ще трябва да прецени кои играчи иска да задържи за следващия сезон. Сините имат много играчи с изтичащи през това лято контракти – Гаджев, Домовчийски, Аниете… Либан Абди играе на “Герена” като преотстъпен и ще получава голяма заплата, за да играе срещу Хасково и Марек.
Единственият светъл лъч пред отбора да се класира за евротурнирите остава спечелването на Купата на България. Точно заради тази възможност на “Герена” няма да взимат и някакви генерални решения. Очаква се преди края на сезона в клуба да не настъпят промени на ръководни постове, както и да не се стига до крути мерки като късане на договори с футболистите. Мястото на треньора Стойчо Стоев не се дискутира изобщо, тъй като на практика той имаше един труден мач – този в Разград, който бе загубен с гол от статично положение.