Васил Колев: Караме се жестоко с Гонзо

1493Батков няма да бъде махнат с плакати, а с пари

 

Председателят на Тръст „Синя България” и член на Управителния съвет на “Левски” Васил Колев призна, че често влиза в спорове с Георги Иванов-Гонзо. Той обаче уточни, че това са конструктивни спорове и ще бъде „изключителна глупост“, ако бъде поискана оставката на спортния директор в момента.БЛИЦ

“Сините” ще се състезават във втората шестица на “А” група след разделянето на две половини. Това стана ясно, след вчерашната победа на „Ботев” (Пловдив) с 2:0 над ЦСКА.

„С Гонзо се караме жестоко. Караме се, сдобряваме се. Това е конструктивно, нормално е. Смятам обаче, че не трябва да искаме оставката в този момент днес, защото така ще удовлетворим желанието само на 17 процента от членовете на тръста, а няма да удовлетворим 83 процента от членовете на тръста. Това ще е изключителна глупост, ако днес поискаме оставката на Гонзо.
Нормално е, когато „Левски” се класира извън първата шестица, да има негативни настроения, да търсим виновни и т.н. И съответно да предприемем някакви мерки“, сподели Васил Колев в Актуално студио „Дерби“.

„Дали ще има 1500 или 900 души на „Герена“ не е определящо. По-скоро проблем ще бъде некласирането в европейските клубни турнири, защото това е перо, което е определящо. Ако „Левски” изкара 20 хиляди или 15 хиляди от билети, това не е голяма разлика. Това, което трябва да се опитаме да направим, е да спрем обезверяването на хората. Защото може още да се влошат нещата, ако ние левскарите не се опитаме да подобрим нещата. Няма да стане с публикации в социалните мрежи, трябва левскарите да се обединят, да припознаят тръста, националния фенклуб, да намерят или направят друга форма. В „Левски” няма финансова основа, „Левски” не може да покрива разходите си. „Левски”, за да функционира като нормален клуб, трябва да има някакъв минимум, някакъв стандарт на издръжка“, коментира Колев.

„Кампанията „Левски е твой“ е може би най-важното събитие в новата история на „Левски”, защото тя ще покаже дали ще можем да структурираме клуба по стабилен начин, най-вече във финансово отношение“, допълни още Колев.

„Ако ние като привърженици сме пасивни, Батков не се маха с плакати, а се маха с действия, с пари. Откъде ще дойдат средствата в „Левски”, ако Батков си даде акциите. И какво ще правим след това? Трябва да правим това, което той прави в момента, да даряваме акции срещу пари“, каза Колев.