Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Стойчо хвърли нова оставка, пише във водещия си материал “7 дни спорт”
Трусовете в ЦСКА следват един след друг. Треньорът Стойчо Младенов вчера официално хвърли оставка заради резила срещу „Ботев” (Пд). На обяд наставникът уведомил помощниците си, че си тръгва, а те имат правото да изберат дали да го последват, или да останат на “Армията”. “Исках да си тръгна още миналата седмица, вече няма кой да ме спре. Този мач с „Ботев” е черно петно върху историята на клуба”, заяви Стойчо Младенов. Треньорът не води вчерашната тренировка на ЦСКА, а днес трябва да се срещне с Александър Томов. Лупи все още таи надежда, че Стойчо ще размисли и ще остане начело на ЦСКА. Фаворит номер 1 за поста на Младенов е бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев. Той обаче отрече да има интерес към треньорското кресло в ЦСКА.
Чужденците в „Левски” надигат вой, съобщава още изданието
Нов проблем в „Левски” се стовари на главите на спортния директор Георги Иванов и треньора Стойчо Стоев. Привлечените през зимата чужденци -Боян Йоргачевич, Емил Нину, Либан Абди и Лукаш Гикиевич, надигат вой заради отпадането на тима от топ 6, разбра „7 дни спорт”. Някои от легионерите вече са обяснили на свои близки, че са недоволни от това, че ще трябва да играят с „Хасково” и „Марек” вместо с „Лудогорец’ и ЦСКА. Основната причина не е в заряда на срещите, а в паричните бонуси, които те няма да приберат. По непотвърдена официално информация в договорите на чужденците има клауза за прибиране на определена сума при класиране в челните места на таблицата. Това, разбира се, вече няма как да се случи, тъй като максимумът, който могат да стигнат „сините”, е седмата позиция. Проблемът може да се окаже голям и за треньора на столичани Стойчо Стоев. Няма да е изненада, ако на Гикиевич и компанияим падне мотивацията в оставащите двубои. Единственият шанс е те да се натиснат за мачовете за купата, където при спечелването й не е изключено пак да получат бонус.
Крачунов бяга заради треньора, четем още във вестника
Централният защитник на ЦСКА Пламен Крачунов възнамерява на напусне клуба след края на сезона, научи „7 дни спорт”. 26-годишният футболист вече е ангажирал двама футболни агенти да му търсят нов отбор от лятото. Крачунов дори наскоро е обявил пред шефовете на клуба желанието си да се махне от Армията.
Както е известно, договорът на защитника е до лятото на 2016 г.,но той няма никакви планове да го изпълни докрай. Причината е, че той е тотално игнориран от треньора Стойчо Младенов, който според източници на „7 дни спорт” на практика не броял за жив кадъра на „Марица”.
От началото на сезона Крачунов попадна в групата за официален мач само веднъж – при първото дерби с „Левски”.

Гонзо и Стойчо хвърлиха оставки, пише на първа страница “Меридиан мач”
Оставки полетяха след резила на ЦСКА и Левски. Водещите фигури в двата клуба Георги Иванов и Стойчо Младенов поискаха да си тръгнат. “Подадох си оставката пред Тодор Батков, но той не я прие. Няма да заличаваме този отбор. Целта е Левски да играе силно, а не да е 5-и”, разкри ексклузивно пред „Меридиан Мач” Георги Иванов. За разлика от Гонзо е по-вероятно Стойчо Младенов да напусне ЦСКА. Той ще има среща с боса на „червените” Александър Томов днес, а след нея ще стане ясно дали оставката ще влезе в сила. „Ще се опитам да разубедя Младенов”, закани се Томов.
БФС предупреди „сини” и „червени”, четем още във вестника
БФС изпрати писма до ЦСКА и Левски по повод предстоящото лицензиране. Двата клуба имат сериозни проблеми и са притиснати, до стената, тъй като крайният срок е 31 март. Чрез уведомителни писма футболната Централа описва кои са неразрешените проблеми, заради които ЦСКА и Левски на този етап не могат да покрият изискванията за лиценз. Главните са наличните задължения към персонал и НАП, както и все още неизвършени плащания по трансфери на футболисти.
Национал отпада за Разград, пише още изданието
Националът Милен Гамаков е аут за гостуването на Лудогорец в предстоящия първи кръг от плейофната фаза. Халфът на „жълто-черните” е с 5 натрупани картона и ще получи наказание от Дисциплинарната комисия. Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков обаче отново ще са на разположение на треньора за битката в Разград. Единственият, който е аут, е нападателят Алекс Колев. В последно време треньорът на Ботев разчита на по-опитните си футболисти, а младежките национали Радослав Терзиев, Цветелин Чунчуков и Лазар Марин остават на пейката. Наставникът ще търси добър резултат срещу Лудогорец. На пресконференцията след мача с ЦСКА Петър Пенчев обяви, че съставът със сигурност ще гони “Топ 3” и място в евротурнирите.

ЦСКА и Левски още висят за лиценза, разкрива на първа страница “Тема Спорт”
Две седмици преди крайния срок за подаване на документите по лицензирането ЦСКА и Левски са неизрядни. Те са заплашени не само да не получат права за участие в евротурнирите, а и да бъдат извадени от А група. От Лицензионната комисия вече са уведомили грандовете за проблемите им – неизплащане на трансфери, задължения към персонал и НАП, както и наличие на отрицателен капитал. Червени и сини имат срок до 31 март да покрият изискванията, но към момента изпитват огромни затруднения с осигуряването на необходимите финансови средства. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов и вчера изрази готовност да подаде оставка. Той ще се срещне днес с Александър Томов, като двамата ще вземат крайното решение дали наставникът да запази поста си. Според оттеглилия се акционер Петър Манджуков оставка в този момент ще означава предателство. Спортният директор на Левски Георги Иванов пък се покри след чудовищния резил и отпадането на тима във втората плейофна шестица. Вчера той не се появи на “Герена”.
Тунчев пропуска мача с Берое, разкрива още изданието
Бранителят на ЦСКА Александър Тунчев е с разтежение на бедрения мускул след загубата от Ботев (0:2) в неделя. Вчера той мина преглед при доктора на отбора Иван Дойчев, като стана ясно, че почти сигурно ще пропусне мача с Берое в събота от първия плейофен кръг. Двубоят е на 21 март от 17:00 часа.
Защитникът напусна принудително двубоя с Ботев малко преди края на първото полувреме, като бе заменен от Марин Оршулич. Хърватинът обаче също пропуска мача с Берое заради наказание, след като си изкара пети жълт картон. Така треньорският щаб на ЦСКА ще избира за центъра на защитата между Причиненко, Апостол Попов, Крачунов и Супусейпа.
Четирима оранжеви висят за мача, четем още във вестник “Тема Спорт”
Сериозни кадрови проблеми са налегнали Литекс преди гостуването на Лудогорец утре. Цели четирима от основните футболисти на тима може да пропуснат мача 8 Разград. Става въпрос за Илия Миланов, Иван Горанов и новите попълнения Пауло Регула и Бьорн Маарс Йонсен. Първият, който се превърна в герой срещу Локо Пд (1:0), има мускулни проблеми. Той обаче най-вероятно ще успее да се възстанови на време. В случай че това не стане, мястото му в центъра на защитата ще заеме младокът Пламен Гълъбов. Дошлите през зимата Регула и Йонсен се оплакват, че са били наритани от футболистите на смърфовете. Със сигурност извън сметките на Красимир Балъков за мача ще остане резервният страж Евгени Александров, който продължава да се възстановява от контузия. Той тренира наравно с останалите вратари, но все още не е готов за игра. При това положение в групата на оранжевите се очаква да е младият Александър Конов, който ще е резерва на Винисиус Баривиейра. Почти сигурно сред титулярите в Разград за Литекс ще попадне нападателят Милчо Ангелов. Бившият футболист на Черноморец получава сериозен шанс след напускането на Армандо Ваюши, като за момента успява да оправдае гласуваното му доверие.