Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Тунчев пропуска домакинството на Берое“, съобщава вестник „Меридиан мач“
Капитанът на ЦСКА в последните срещи Александър Тунчев със сигурност ще пропусне предстоящото домакинство на Берое. Защитникът се контузи при гостуването на Ботев (Пловдив) и според лекарския щаб на „червените” няма да може да се възстанови до събота. Така проблемите в защита пред треньорския щаб стават сериозни. Титулярната двойка Тунчев-Оршулич е аут за мача, а Валентин Илиев се възстановява от контузия. Вариантите за „армейците” са Апостол Попов, Денис Причиненко и Кристиян Супусепа. Тримата показаха колебливи игри при всичките възможности, които получиха за изява. С отбора не тренира и Иван Стоянов. Опитният футболист все още има проблеми, след като претърпя операция на херния. Крилото се появи в първия кръг срещу Литекс и оттогава не е влизал в игра. На лагера в Анталия Иван Стоянов се завърна в контролите, но отново изпита болка.
„Гонзо спасява лиценза с 9 сделки“, пише още изданието.
Директорът на Левски Георги Иванов удари сериозно рамо на клуба в битката за евролиценз. „Меридиан Мач” научи, че Гонзо е направил 9 сделки, които вероятно ще спасят лиценза. След тежки преговори той е успял да убеди близо дузина футболисти, към които клубът има дълг, да се откажат временно от претенциите си към Левски. Става дума за български играчи, които са били на „Герена” през последните сезони и все още имат да получават пари от „синия” клуб. Сред въпросните играчи са Орлин Старокин, Валери Божинов, Даниел Димов, Радослав Димитров, Пламен Крумов и Антон Огнянов.
От „Герена” се твърди, че сделките на Гонзо са спестили близо 500 000 лева от сумата, която клубът трябва да плати до края на месеца, за да вземе лиценз. Естествено, „сините” ще продължат да имат дълг към бившите си играчи. Срокът за изплащането му обаче е удължен с няколко месеца.
„Лудогорец вдигна всички“, четем още от страниците на „Меридиан мач“
Лекарският щаб на Лудогорец вдигна всички контузени футболисти за реванша с Литекс. Става въпрос за Козмин Моци, Марселиньо и Йордан Минев. Минев обаче навярно няма да попадне в групата за двубоя, тъй като Георги Дерменджиев едва ли ще иска да рискува с включването му, при положение, че има на разположение Жуниор Кейшара и Браян Ангуло.
Националът получи много тежък удар в хълбока по време на срещата със Славия. Още на стадиона в „Овча Купел”, клубният лекар Ивайло Якимов му би инжекция, но въпреки това той се качи на автобуса накуцвайки.
Марселиньо пък навярно ще бъде на пейката и ще се появи в игра при негативен резултат. Той получи разтежение по време на първата среща в Ловеч, завършила 0:0. Моци не игра срещу Славия защото бе повален от грип. Румънецът обаче вече няма никакви проблеми. Наставникът на Литекс Красимир Балъков също има проблеми с контузени играчи. С оплаквания са Илия Миланов, Иван Горанов, както и новите попълнение Регула и Йонсен. Навярно обаче всички те ще попаднат в групата за срещата. Легендата обмисля да излезе без типичен централен нападател за двубоя, като на върха на атаката ще е бързият Асприля.

„Стойчо Младенов вече не е треньор на ЦСКА“, четем от първата страница на „7 дни спорт“.
Вторник беше определен за деня хикс в ЦСКА! Трите поредни загуби в първенството (Локомотив (София) 0:2, Берое 0:1 и Ботев 0:2) свалиха тима от първото място и доведоха до оставката на треньора Стойчо Младенов. След бурните събития на „Българска армия”, вчера се състоя първата от предвидените две срещи между Стойчо Младенов и Александър Томов. Треньорът на тима и основният акционер на „червените” трябваше да решат как да замажат очите на феновете, след като отборът удари дъното. Лупи беше по партийни дела в Бургас, но в ранния следобед се прибра в София и се срещна с Младенов, но всичко стана скришно, за да се избегне медийната и фенската истерия.
По информация на “7 дни спорт” Стойчо и Сашо Апашо са говорили повече от 2 часа и са обсъждали всичко от “оставката” до състоянието на клуба. Информирани източници споделиха, че двамата са спорили, дори са си повишили и тон, но са се обединили около позицията, че треньорът, който ще изведе армейците срещу Берое в събота, трябва да е друг. Така след срещата между двамата Стойчо Младенов вече не е треньор на ЦСКА. Най-голяма е вероятността той да бъде наследен на поста от досегашния си помощник Анатоли Нанков. По всяка вероятност Младенов също ще остане на „Българска армия”, но като директор.
Днес се чака официално потвърждение за това какъв ще бъде Стойчо Младенов на “Българска армия”. След като досега той три пъти си тръгваше от ЦСКА като треньор, изглежда, че четвъртият път ще остане. На практика обаче „червените” попадат в омагьосан кръг, след като Стойчо ще бъде шеф на досегашния си асистент. Циркът на „Армията” остава пълен!
Феновете скочиха срещу програмата“, пише още изданието.
Феновете на Левски скочиха на БФС заради програмата във втората шестица. „Сините” в петък откриват мачовете си в плейофите срещу Хасково на „Герена“, а срещата е от 17:45 часа.
“Толкова ли беше трудно да го направят в нормален ден и час този „възлов” мач? Сега не стига, че ще е в работен ден, ами и е по време, в което хората или са на работа, или се прибират по домовете си. Пак ще е театрална обстановката на стадиона”, гласи едно от мненията в популярен фен форум на „сините”.
„Директорът: Никой не иска да бяга от клуба“, четем още в „7 дни спорт“
Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви, че няма футболисти, които да искат да бягат от отбора.
„Очаквам футболистите да са още по-мотивирани и от това, което им казах сега в съблекалнята – да играят за победа във всеки мач и да спечелят купата. Всеки един играч трябва да заслужи мястото си в Левски, за да сме наясно на кого ще разчитаме и как ще градим отбора. Които заслужават, ще се опитаме да ги задържим. Останалите няма да останат в Левски. Няма такива, които да са пожелали да си тръгнат“, каза Гонзо, и застана твърдо зад играчите и треньора.
„От момента, в който сме го назначили аз съм зад него. Той си върши перфектно работата. Стоя и зад футболистите, независимо че много от тях допуснаха грешки. Те трябва да бъдат оставени на спокойствие и затова нека нападат мен, а не тях“, завърши силният човек на „Герена“.

„В ЦСКА обмислят покана към Беноа Кое“, пише вестник „Тема спорт“
Ръководството на ЦСКА може да предприеме неочакван ход в създалата се ситуация и да покани за треньор чужденец. Има и набелязано конкретно име – става въпрос за бившия халф на „армейците“ Беноа Кое, който игра в Борисовата градина през пролетта на сезон 2004/05 година.
Александър Томов е заявил пред привърженици на ЦСКА, че Кое е вариант за наставник на „армейците“, в случай че Стойчо Младенов не остане на поста.
Французинът в момента е треньор на юношите до 17 години на Интер, като работи за нерадзурите от 2010 година. Той е ставал два пъти шампион на страната с различни формации на „синьо-черните“ от Милано.
Покана към Кое засега само е намерение, по което не са предприети никакви конкретни действия. Не е ясно дали французинът ще е склонен да поеме ЦСКА, дори и към него да бъде отправено предложение. Кое е на 45 години.
„Мястото в „Топ 6“ води спонсори в Ботев (Пловдив), съобщава още изданието.
В Ботев (Пловдив) очакват успешен развой на преговорите за спонсорство, които водят с няколко фирми след класирането на отбора в първата шестица. Това съобщи прокуристът на клуба Тервел Златев.
“От доста време водим разговори за спонсорство с няколко фирми, сред които и “Виваком”, и се надяваме на бърз и положителен отговор, след като футболистите извоюваха мястото на отбора в първата шестица”, коментира Златев.
“Гостуването на стадиона в Коматево на най-добрите български отбори несъмнено ще повиши интереса към Ботев от страна на рекламодатели и зрители и това ще се отрази благоприятно на финансовото състояние на клуба”, е мнението на Златев.
Според запознати благодетелят Цветан Василев е обещал да увеличи финансирането на клуба за плейофите. Старши треньорът Петър Пенчев и екипът му пък са амбицирани да се преборят за място в тройката и право на участие в Лига Европа.
Днес „жълто-черните“, които бяха пуснати два дни в почивка, се събират за първа тренировка. В неделя Ботев (Пловдив) гостува на лидера Лудогорец.
Петев вика Митрев и Гъргоров за Италия“, пише още „Тема спорт“
Локомотив (София) ще има минимум двама национали за предстоящата евроквалификация с Италия на 28 март (събота), разбра „Тема Спорт”. В списъка на селекционера Ивайло Петев се очаква да попаднат вратарят Божидар Митрев, който ще е трети избор след Владо Стоянов и Ники Михайлов, и атакуващият халф Емил Гъргоров.
Макар и да не проведе пълноценна подготовка, Гъргоров показа от началото на пролетния дял, че се намира в добра форма, особено в мача с ЦСКА. Петев познава отлично качествата на футболиста, след като работи с него в Лудогорец.
Гъргоров бе избор и на предшественика му Любослав Пенев, като често бе и сред титулярите в предишния квалификационен цикъл за световното първенство в Бразилия. Очаква се Петев да обяви избраниците си утре или в петък.
В същото време стана ясно, че ръководството на Локомотив (София) е поставило като цел пред старши треньора Димитър Васев за плейофите задържане на третото място и класиране за Лига Европа.
Първият тест – влизане в шестицата, бе издържан от наставника, което почти му гарантира нов договор. Настоящият контракт на специалиста изтича в края на сезона.
Шефовете в “Надежда” вярват, че „червено-черните“ могат да се преборят с Литекс, Берое и Ботев (Пловдив) за бронзовите медали.