Дерменджиев: Бяхме критикувани, ето, че вкарваме голове

1506Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира убедителния успех с 5:0 в 1/4-финал-реванш в турнира за Купата на България срещу Литекс. Разградчани са на полуфиналите, където са още “Левски”, Черно море и Локомотив Пловдив.БЛИЦ

“За мен е по-важно как играе отборът, как контролира мача и топката. Резултатът си идва впоследствие. Бяхме критикувани, че вкарваме малко, но сега създаваме ситуации, а влязоха и доста голове, които ще върнат самочувствието на нападателите. Това е турнирен мач, който трябваше да се изиграе правилно тактически. Трябваше да не пускаме гол, а в същото време да търсим да отбележим. Движението на играчите беше правилно и затова се получиха головете”, сподели Дерменджиев.

Дерменджиев коментира и ситуацията около изтичащите договори на Александър Барт, Роман Безяк, Даниел Абало и Фабио Ешпиньо: “Не ме притеснява ситуацията с договорите. Тук има вътрешни неща, които не се знаят навън и не ме притеснява Има си разговори, футболистите играят, както трябва. Ние сме европейски клуб, който се съобразява и действа по начина, по който трябва да се действа. Не правим като едни други клубове да ги изолираме. Имаме разговори и вярвам, че ще се разберем”, сподели Дерменджиев.

Накрая наставникът сподели мнението си и за полуфиналите и жребия за тях, който ще се тегли в четвъртък сутринта.

“Казвам ви съвсем искрено, че не искам конкретен съперник. Това все пак е жребий. Ние може да сме първи в класирането, но всеки от тези отбори на полуфиналите ще иска да се хвърли и да спечели Купата. Вече имаме много голям опит в такъв сгъстен цикъл, има разпределение на силите на футболистите. В Лудогорец целите са много високи и ние играем еднакво силно да спечелим Купата и първенството”, сподели Дерменджиев.