Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

Стойчо си тръгна от ЦСКА заради бесило, пише във водещия си материал “Меридиан мач”
Стойчо Младенов вече не е треньор на ЦСКА. Вчера тои си тръгна от „Армията” и обяви, че причина за решението му е ултиматумът за титла, който новата силна фигура Юлиян Инджов постави на пресконференция. Екзекутора вече е подал молба до Арбитражната  комисия  на БФС за разтрогване на договора по вина на клуба. „Този акт въобще не е за пари. Всички вие видяхте, че доверието в мен бе свалено публично. Сложиха ми примка на врата. Нямам право да остана треньор на ЦСКА, когато основните акционери не ми вярват”, написа Стойчо Младенов на своя сайт.
Ялови нападатели вдигнаха кръвното на Кольо Спасов, съобщава още вестникът
Черно море постигна минимална победа над Марек с 1:0. Единственото попадение в мача вкара Марчин Буркхарт в самия край на първото полувреме.
Двубоят започна с подчертано надмощие на домакините. Още в 17-ата минута Бижев пропусна първото си от многото изтървани положения. Младокът беше изведен от Ернандес, озова се очи в очи с вратаря Емил Михайлов, но не успя да го преодолее. При последвалия ъглов удар Коконов беше изведен отново от Ернандес, опита се да прехвърли Михайлов, но не успя. В 45-ата минута полякът Буркхарт се възползва по най-добрия начин от паса на Тодор Паланков и от дъгата на наказателното поле разстреля стража на гостите.
След почивката ситуацията на терена коренно се промени. Инициативата беше в ръцете на футболистите на Марек и в 50-ата минута беше най-спорното положение в мача. Александър Манолов стреля от около 20 метра и топката влезе във вратата, пазена от Александър Чанович. По пътя към вратата тя се докосна до Тодор Колев и страничният арбитър Георги Калудов маркира засада. Голът беше отменен. Последваха остри протести от страна на футболистите на Марек и всичко завърши с жълт картон за Виячки. В 62-ата минута Тодор Колев можеше да отбележи, но вратарят Чанович изби топката в краката на Виячки и при последвалата добавка кълбото премина на сантиметри покрай страничната греда. Минута по-късно Кулибали можеше да си отбележи автогол, след като се опита да изчисти топката с глава, тя срещна напречната греда. В 77-ата минута бяха двата най-фрапантни пропуска на Вилиян Бижев. Точно от 4 метра роденият в САЩ нападател не можа да преодолее Емил Михайлов, като би в него. Последва втори удар на Бижев, ве че пред празна врата, но топката срещна страничната греда и отиде в ръцете на стража. В 83-ата минута Бакари пропусна по подобие на Бижев и това видимо вбеси треньора Никола Спасов край тъчлинията, на когото му идваше да се прибере в съблекалнята.
Левски пак наби с камшик своите фенове, четем още в “Меридиан мач”
Садистичното отношение на футболистите на Левски към милионите фенове на отбора не спира. След отпадането от Топ 6 тимът предложи нова порция срам на трапезата с провали и не можа да бие Хасково на „Герена” – 1:1. Нещо повече, гостите имат всички основания да съжаляват, че не допълниха историческото си постижение с победа и допуснаха Аниете да изравни. Досега срещу „сините” в София тимът от южния град имаше седем загуби. При дебюта на Емил Ангелов в тандем с Левент Аврамов негативната тенденция бе спряна. Най-жалкото за Стойчо Стоев и неговите избраници е това, че в големия герой на мача се превърна сръбският вратар Боян Йоргачевич. Той се отличи с поне четири изключителни спасявания и предотврати истински разгром. В същото време почти изцяло титулярният състав се показа като крайно немощен пред гола и въобще не приличаше на онзи отбор, разбил с 8:0 същия противник само преди три седмици.

Стойчо предаде ЦСКА, пише на първа страница “7 дни спорт”
Стойчо Младенов официално абдикира от поста старши треньор на ЦСКА! Наставникът прекрати договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати. Специалистът вчера първо обяви решението си пред отбора, а след това пусна и официално съобщение, в което обясни причините за раздялата.
– Всички видяха, че доверието към мен бе свалено публично. Сложиха ми примка на врата. Нямам право да остана треньор на ЦСКА – проплака Младенов. Треньорът обаче със сигурност няма да жали много за клуба. Причината е неустойката от 150 хил. евро, която е заложена в договора му.
Вече миноритарният акционер Александър Томов пък определи постъпката на Младенов за малодушна.
– Не одобрявам постъпката му, за мен това е малодушие. Това пречи на ЦСКА – заяви Томов.
Връщат Минев в титулярите за “Ботев”, разкрива още изданието
Ветеранът отново на коронната си поцизия като десен бек срещу бившия си тим Защитникът на “Лудогорец” Йордан Минев ще се завърне на терена в утрешния мач срещу “Ботев” (Пд). Шампионите започват плейофите в “А” група с домакинство на пловдивчани, а за него на линия ще бъде опитният бранител. Минев пропусна 1/4-финалния реванш срещу “Литекс” в турнира за купата, след като лекуваше травма. В последния двубой от “А” група 34-годишният защитник беше ударен в областта на хълбока от Диего Фераресо от “Славия”. Това наложи той да почива около седмица заради силни болки на удареното място.
От няколко дни обаче Минев тренира на 100% с отбора и ще бъде готов да играе срещу пловдивчани. Очаква се ветеранът да замени в стартовите 11 Жуниор Кайсара, който е наказан заради натрупани жълти картони. На практика Минев ще се върне на коронния си пост като десен бранител. Откакто премина в “Лудогорец” през 2011 г. обаче, роденият в Пазарджик играч се подвизава на другия фланг и се наложи като най-добрия ляв бек в “А” група.
Отварят сектор „Б” за мача с ЦСКА, пише още вестникът
„Лудогорец” е много близо до това да отвори новия си сектор на стадиона за дербито от втория кръг на плейофите срещу ЦСКА. Разградчани приемат „червените” след 2 седмици, като това ще бъде и първи техен сблъсък в първата шестица, където ще се решава титлата.
Сектор „Б”, зад една от двете врати, който носи още името трибуна „Моци”, е почти завършен. Козирката над местата за феновете беше поставена, а вече е прекаран и ток. Остава да бъдат поставени седалките и да се финализират някои довършителни работи.

Стойчо абдикира!, е водещото заглавие на вестник “Тема Спорт”
Стойчо Младенов абдикира от ЦСКА 24 часа преди мача с Берое. На-прави го с декларация на личния си сайт, чрез която обяви мотивите за решението си. “Виждам, че нещата са предрешени и няма нужда да ме чакат до края на ceзона. Подавам си оставката. Правя го чрез БФС, защото няма смисъл да, продължаваме глупавата игра на иди си, ела си”. Защото сигурно пак няма да ми приемат оставката, която толкова искат. Доверието в мен бе свалено публично. Сложиха ми примка на врата. Нямам право да остана треньор на ЦСКА, когато основните акционери не ми вярват. Почувствах се като човек, осъден на смърт, без да е направил престъпление”, каза Младенов.
“Не одобрявам постъпката му. По този начин се пречи на клуба. Никой не е свалял доверието си от него”, заяви пък Александър Томов.
Срещу Берое днес ЦСКА ще бъде воден от Анатоли Нанков, а ръководните фактори в клуба вече обсъждат няколко варианта за нов треньор. Такъв ще бъде назначен през следващата седмица.
Берое пак ще мъчи ЦСКА на „Армията”, съобщава още изданието
ЦСКА излиза днес срещу Берое на “Армията” в първия кръг от плейофите. Обстановката в Борисовата градина е турбулентна след напускането на Стойчо Младенов, а четвърта поредна загуба ще е изравняване на антирекорда от началото на сезон 1984/85 г.
Гостите пристигат в столицата пределно мобилизирани. Берое е в рекордна серия от 4 победи при 4-те си гостувания в София през този сезон и ще направи всичко възможно, за да я продължи с нов успех над ЦСКА. Преди два кръга заралии спечелиха за първи път в историята като гости на армейците (1:0).
Временният треньор на 31-кратните шампиони Анатоли Нанков ще предприеме няколко промени в стартовия състав спрямо мача с Ботев (0:2). Корекции ще има по всички линии. Така на вратата се очаква официален дебют да запише Максимс Уваренко за сметка на разочаровалия сериозно Якуб Дивиш. Много е възможно на пейката да седне и Кукоч, който бе един от най-слабите в Коматево. Неговото място се очаква да заеме Апостол Попов. В центъра на защитата вместо контузения Тунчев и наказания Оршу-лич ще играят Крачунов и Причиненко.
В халфовата линия също ще има промени. Бръкляча сяда на пейката, като негов заместник в центъра вероятно ще е Борис Галчев или Маркиньос. Офанзивен халф пък ще е фелипе. При тази конфигурация само Сънди запазва титулярната си позиция от мача с Ботев, въпреки че сбърка фатално при втория гол на канарчетата.
На върха на атаката също се готви промяна – Жоаким би трябвало да е титуляр вместо Николич. По крилата отдясно ще действа Силва, а отляво – Соарес.
Петър Хубчев не планира съществени промени след ремито с Локо Сф (0:0). В предни позиции след наказание се завръща Елиаш. Той ще заеме мястото зад нападателя Ма-пуку, а от стартовия състав ще отпадне Аясс. По лявото крило ще напада Керкар, но пред Хубчев има дилема кой да е отдясно. Вариантите са два – Савио Нсереко или Георги Андонов, като вторият е с малко по-големи шансове. Берое се намира в серия от 4 мача без загуба в А група (3-1-0).
Левски продължава да копае – 1:1 с Хасково, четем още във вестника
Около хиляда запалянковци изгледаха на живо поредния епизод на сапунения сериал “Левски – Хасково” за пролетта на 2015 година вчера. И може би никой не разбра какъв точно бе този мач, който завърши без победител 1:1. Повтаряме: Левски не успя да бие Хасково в София.
Това е първа точка в историята на фК Хасково, спечелена на “Герена”. Гостите нямаха никаква точица в актива си от 29 ноември 2014 година, когато биха у дома Берое с 1:0. А пък Левски тази пролет бе вкарал 11 безответни гола в София за 2 мача. Но тогава Хасково игра някаква друга игра, различна от тази снощи на Терена”. А и Левски някак си още бе в играта за горната шестица на А група и действаше по-живо.
Вчера изпадналият на практика отбор поведе рано с гол на Димитър Алексиев. Маламов от десния фланг размина Орачев, подаде в наказателното поле, там след грешка в защитата на сините Алексиев подложи за 0:1. До края на първото полувреме столичани не успяха да направят и две ситуации, с които да покажат, че искат да изравнят. Прогнозите бяха за ефектно и драматично обръщане на резултата докъм 3:1 за сините. А ние щяхме да пишем, че Левски е достоен член на втората плейофна шестица, наричана от феновете в България “тото групата”. И от “Герена” да ни хулят с обичайното: Ама какви обръщалки, какво черно тото, какви коефициенти, стига сте писали глупости! Случвало се е не един и два пъти.
Хората на Стойчо Стоев обаче не успяха да обърнат мача като игра и като резултат в своя полза, като накрая вратарят Иоргачевич ги спаси от тотален позор, като извади две чисти голови положения на гостите от Хасково. Това бе и добрата новина за сините – те май си намериха подходящ вратар. Или поне не такъв, който от две положения задължително поне един път пуска топката във вратата си.