Ето защо Хубчев беше на “Герена” преди мача с ЦСКА

1531Треньорът на Берое Петър Хубчев, който днес отново препъна ЦСКА – 0:0, в петък посети стадион “Георги Аспарухов”. Героят от САЩ`94 изгледа на живо равенството на “Левски” с Хасково – 1:1. Компания му правеше помощникът му Левон Апкарян. Появата на Хубчев на “Герена” учуди част от присъстващите, които се питаха какво прави той на мач, в който помежду си играят два отбора от втората шестица и старозагорци няма да имат двубои с тях.

БЛИЦ разбра причината за визитата на Хубчев. Оказа се, че героят от САЩ`94 се интересува от футболисти на Хасково. Източниците ни съобщиха, че Хубчев от известно време следи Димитър Алексиев и Деян Лозев. Първият наказа “Левски” вчера, откривайки резултата в 15-ата минута, а Лозев пропусна две изгодни ситуации пред “синята” врата.

Преди дни Хубчев е посетил и срещата Хасково – Славия (1:5), когато също е наблюдавал на живо изявите на Алексиев и Лозев.

БЛИЦ разбра също така, че за подписа на Лозев кандидат е и Локомотив (София). Атакуващият халф е на 21 години. Също на толкова е и нападателят Димитър Алексиев, който през миналия сезон беше определен за най-добър футболист на “Б” група.

Митко е син на двама известни хасковски спортисти. Покойният му баща Петьо Алексиев е бил футболист и първия треньор на Хасково при дебюта му в “А” група. Майка му – Пенка Христова, е една от най-добрите местни хандбалистки за всички времена.