Добруджа показа зъби на лидера, но не успя да го спре

1532

Добруджа загуби от лидера Монтана с 0:1 в мач от 19-я кръг на Б група. Мачът на стадион „Дружба” бе официален домакински дебют на треньора Димчо Ненов, начело на добруджанци. Неговите възпитаници играха изключително равностойно на най-добрия отбор в групата и мачът можеше да приключи при друг краен резултат. Домакините започнаха доста активно двубоя и първият удар в мача бе на Кристиян Димитров в 17-та минута, но не затрудни вратаря на гостите. В 24-та минута Здравко Лазаров имаше шанс да открие за Монтана, но ударът му с глава мина в страни от вратата на Петков. За Добруджа най-опасният удар преди почивката нанесе Атанас Илиев в 31-та минута.
В 55-та минута гостите бяха близо до гола, но топовен шут на Сергей Георгиев се отби от напречната греда. Пет минути по-късно Атанас Илиев стреля опасно от десетина метра, но ударът му мина над вратата на Монтана. Резервата Йордан Георгиев можеше да се разпише за Монтана в 70-та минута, но това направи шест минути по-късно Сергей Георгиев. Той добави на опразнената врата, след като вратарят на Добруджа Павел Петков бе избил силен удар на Мирослав Антонов. След попадението „жълто-зелените” се опитаха да стигнат до изравняване, но добре подредената отбрана на Монтана не им позволи да стигнат до опасни удари към вратаря Христо Иванов.
Така Добруджа загуби първото си домакинство за пролетта.
Следващият кръг ще бъде след две седмици, когато „жълто-зелените” ще гостуват на ФК Бургас. За следващия уикенд, в който има пауза на първенството заради националния отбор, Добруджа ще изиграе отново контрола с шампиона Лудогорец, съобщи след края на мача наставникът Димчо Ненов.