Ивайло Петев: Участието на Георги Миланов срещу Италия е почти сигурно

Bulgaria vs Italy

Полузащитникът на ЦСКА (Москва) Георги Миланов има контузия в глезена, но участието му в мача с Италия в събота е почти сигурно, заяви днес селекционерът Ивайло Петев. Националите се събраха днес в пълен състав преди четвъртата си квалификация в група В. ”

Миланов има контузия в глезена. И ако не утре, то в други ден ще се включи на пълни обороти в групата, каза още той.SPORT.BNT.BG

“Вече е ясна групата на Италия, а и доста мачове им изгледах, дано успеем да се противопоставим. Най-важното нещо, това е мач на психика. Важно е ние да сме спокойни, да не се допуска нервност. Това е изключително важно и такъв ще бъде моят апел към момчетата. Имаме си нашите шансове и ще ги перследваме с всички сили.

“Ако Италия излезе така, както в последните си мачове, ние трябва да бъдем доста гъвкави. Не само трябва да заложим на агресията, но и концентрацията ще бъде много важна- трябва да я имаме 90 минути. Цел номер 1 за нас е да не допускаме елементарни грешки. Защото Италия винаги ги наказва. Те играят много стабилно в защита и ако успеят да вкарат и гол, става много трудно, обясни още треньорът, който до момента има един неофициален мач с Румъния през февруари, завършил 0:0 в Анталия.

“На мене ми се иска да дойдат колкото се може повече зрители на стадиона, Италия не се нуждае от допълнителна реклама, макар сега чак да се върнаха в топ 10 на Световната ранглиста. Сигурен съм, че ако в събота направим добър резултат, следващата среща ще бъде още по-посетена. Но аз искам да призова всеки фен на националния отбор за голяма подкрепа към нашия отбор, добави наставникът.

Той беше попитан дали е наредил Валери Божинов и Николай Михайлов да бъдат заедно в една стая по време на лагера, каквито информации се появиха в медиите.

Петев с усмивка отговори, че няма претенции кой с кого ще спи, но не стана ясно дали това е истина или не.