Ветераните на Левски победиха Добруджа с 4:1, спорно съдийство ядоса добричлии

1571

Ветераните на Левски победиха Добруджа с 4:1 в полуфинален двубой от Държавното първенство, който се игра на неутрален терен в Габрово. Категоричният резултат обаче не е отражение на показаното на терена, след като два гола на „жълто-зелените” бяха отменени заради засади, а при първия гол на Левски у добруджанци остана съмнение за офсайд.
Иначе „сините” откриха още в 2-ата минута с гол на Димитър Телкийски. Мечо беше изведен зад добруджанската отбрана и елегантно прехвърли вратаря Николай Николов за 1:0. В 19-ата минута Даниел Боримиров удвои с удар по диагонала от границата на наказателното поле.
След почивката добруджанци започнаха по-активно и изнесоха играта в половината на Левски, но „сините” се възползваха от две контраатаки и вкараха още две попадения чрез Телкийски и Станислав Ангелов – Пелето. В края на мача Добруджа получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Диян Божилов за крайното 4:1.
Изключително недоволен от съдийството на главния рефер Павел Мичев бе Светослав Петров. Изпълнителният директор на Добруджа дори обмисля да прекрати участието си в тима на ветераните.
На финала Левски ще се изправи срещу състава на Марица (Пловдив), който елиминира Манастирище (област Враца) в другия полуфинал, след 1:1 в Манастирище и 2:0 в Пловдив.
Снимка: sport-gabrovo.com