Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Италия не ни брои за живи“, съобщава от първата си страница вестник „Меридиан мач“
Националите на Италия демонстрираха пренебрежение към България вчера и отказаха да тренират на стадион „Васил Левски”. Гостите от Ботуша само се поразтъпкаха по костюми по тревата и отпрашиха към хотел “Хилтън”. Освен това, на пресконференцията си селекционерът Антонио Конте не обели и дума за нашите, а говореше само за контузиите в отбора си и за скандалите, които го съпътстват, откакто е начело на ..скуадрата”. Конте наистина имаше право да е сериозно притеснен за мача днес, защото един от лидерите на тима – Клаудио Маркизио, се е контузил тежко на една от последните тренировки и е аут до края на сезона. Травми спряха за мача също така Мануел Паскуал и Алесандро Флоренци.
„Божинов се кара: Стига с тоя личен живот!“, четем още в изданието.
Националният селекционер Ивайло Петев си пожела България да вкара гол на Италия още от първата ситуация, която създаде в мача. Той допълни, че капитанът на „лъвовете” ще стане ясен непосредствено преди мача. „Най-важно е да си гледаме играта. Наблюдавах в тези 3 месеца страшно много мачове на Италия и ги познавам добре. Компактен, класен тим, но винаги моята философия е била да гледам моя отбор как ще се представи”, започна Петев. „Надявам се да създаваме много положения и да си направим мача лесен. Важно е да вкараме от първата ситуация. Уверен съм, че ще играем добре и ще зарадваме привържениците по трибуните”, коментира още специалистът. Заедно с него, на брифинга се явиха Николай Михайлов и Валери Божинов. „Буфон ми е идол от дете. Той все още е, и ще бъде най-добрият вратар в света. Помня как Христо Стоичков ми донесе негови ръкавици, които още стоят в рамка над леглото ми”, изчетка колегата си в „скуадрата” Ники Михайлов. Божинов пък бе доста остър към родните журналисти и им изчете конско. „Уважавайте ни повече! Писна ми, откакто сме дошли пишете само за личния ни живот. Радвайте ни се, защото ако е добре националният отбор, и вие ще сте добре”, размаха пръст Валери.
„Манолев намести Бандата при титулярите“, съобщава още „Меридиан мач“
Селекционерът Ивайло Петев е взел решение да пусне Станислав Манолев халф в евроквалификацията с Италия, въпреки че до последно е обмислял по-офанзивна схема с включването му като десен бек. С изтеглянето на играча на Кубан в по-предни позиции, в защита се очаква появата на повикания в последния момент Иван Бандаловски. Иначе на вратата се очаква да застане играч номер 1 на България Владо Стоянов. Вече става дума, че Бандаловски е отдясно, отляво ще бъде Йордан Минев, а в центъра Бодуров и Георги Терзиев. Съществувал е вариант Петев да заложи на централна двойка от Лудогорец заради по-голямата обиграност, но в крайна сметка ключова се е оказала добрата форма на Бодуров. При дефанзивните халфове любимецът на Любо Пенев Гаджев ще отстъпи мястото си на Симеон Славчев,а до него ще бъде безспорният на тази позиция Светльо Дяков. Вляво пък ще оперира друг играч на Лудогорец Михаил Александров. На върха на атаката ще бъде Ивелин Попов, а зад него ще действа друг играч от Висшата лига на Русия Георги Миланов.
Лагерът на италианците пък бе потресен от тежка контузия на основния халф Маркизио при последната тренировка на италианска земя. Медиите от Апенините прогнозираха, че мястото му ще бъде заето от Пароло. В защита няма да има изненада, където тройката е Бардзали – Бонучи – Киелини.

„Сигнал в БФС – Фенове готвят ексцесии на мача с Италия“, съобщава вестник „7 дни спорт“
Драконовски мерки за сигурност ще бъдат взети за предстоящата довечера европейска квалификация между България и Италия. По информация на „7 дни спорт” скоро в БФС е постъпил сигнал за готвени ексцесии и провокации по трибуните. Очаква се агитката на Левски да бъде инициатор на това, след като в последно време има голямо негодувание на феновете към ръководството на БФС. Малка група привърженици на „сините” готви своеобразен бойкот срещу футболната ни федерация. Крайните действия са вследствие на многото наказания, които бяха наложени в последните месеци на Левски.
Припомняме, че през есента столичани на няколко пъти бяха лишени от публика на домакинските си мачове. Според сектор „Б” от БФС ощетяват сериозно любимия им клуб за сметка на Лудогорец.
В същото време федерацията ни е с последно предупреждение от УЕФА, след като през есента и феновете на ЦСКА се издъниха звучно по време на двубоя с Хърватия. Тогава те запалиха куп пиротехнически изделия, които запратиха към феновете на гостите. Именно затова и сега част от Националния стадион „Васил Левски” ще остане затворена като част от наказанието на европейската централа.
По информация на „7 дни спорт” на входовете на Националния стадион „Васил Левски” ще има сериозни проверки. Феновете ще бъдат щателно обискирани, за да не се допусне вкарване на бомбички, факли и всякакви пиротехнически средства. Това обаче няма да се прави само за агитката на „сините”, но и за феновете на Берое, Локомотив (Пд) и останалите отбори.
„Боби на среща с отбора“, четем още от страниците на изданието.
Президентът на БФС Борислав Михайлов ще използва часовете преди днешния мач с Италия, за да се срещне с футболистите от националния отбор. Босът на централата се завърна само преди 2 дни от Австрия, където участва в редовния конгрес на УЕФА и заради това нямаше време да разговаря на 4 очи със селекционера Ивайло Петев и играчите.
Очаква се Боби да направи кратка среща с целия състав и да разговаря кратко и с Ивайло Петев. До този момент контакт с отбора постоянно поддържаше вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който е и отговорник за националните отбори.
„Камбуров и Делев тартори на бунта“, пише още „7 дни спорт“.
Драмите в Локомотив (Пловдив) продължават, въпреки че бунтът засега е потушен. Играчите се върнаха към тренировъчния си процес, но контрола със сръбския Напредак няма да има. Така празникът в чест на легендата Христо Бонев се проваля, което дълго време ще тежи на съвестта на всички в „черно-бели“ играчи, началници и публика. „7 дни спорт” разбра някои интересни неща, случили се в последните дни на „Лаута“.
Тартори на бунта, който започна в началото на седмицата, са няколко от по-опитните играчи, като на върха на пирамидата са Мартин Камбуров и Спас Делев. Нападателното дуо навивало останалите футболисти да не обличат тренировъчния екип. Както е известно, причината за бойкота са две неизплатени заплати, които обаче ще станат три другата седмица. Тарторите са обяснили на шефове и треньори, че няма да играят и в контролата с Напредак, която бе насрочена за днес. „Ако не ни платят скоро, и колата ще ми вземат”, ядосвал се бързакът от село Ключ в съблекалнята. Някои от футболистите дори са заплашили, че ще си съберат багажа от стадиона в парк „Лаута“. Други пък събрали кураж и казали, че ако техните съотборници си тръгнат, ще го направят и те. Това за пореден път показва, че колективът в Локомотив (Пд) е на високо ниво.
Развитие по въпроса се очаква да има в понеделник. Тогава ще има събрание на членовете на сдружение „Бъдеще за Локомотив”. На сбирката ще се търси решение за заплащането на футболистите.

„Едва 13 хиляди зрители се чакат за сблъсъка днес“, четем във водещия материал на „Тема спорт“
Празен “Васил Левски” ще посрещне днес България и Италия в квалификацията за Евро 2016. До вчера бяха продадени едва около 8500 билета. На двубоя се очаква да присъстват не повече от 13 000 зрители. Толкова бяха те и при предишното ни домакинство на „скуадра адзура“ преди 2,5 години, когато направихме 2:2 в световна квалификация.
Така националният стадион отново ще остане празен на две трети от капацитета си. Очакваното дъждовно време и слабото представяне на отбора от началото на цикъла са главната причина за отлива на фенове.
Снощи заради вирус от групата на „трикольорите“ за срещата отпадна Петър Занев. Той се очакваше да започне като титуляр в зоната на левия бек. При това положение там ще действа Йордан Минев, а Бандаловски вероятно ще е десен краен бранител.
От състава на Италия аут е основният полузащитник Клаудио Маркизио (Ювентус), който получи контузия на вчерашната тренировка.
„Фенове поискаха акциите на ЦСКА“, пише още изданието.
Фенклубът на ЦСКА  “Сектор Г“ поиска тримата основни собственици Александър Томов, Петър Манджуков и Юлиян Инджов да предоставят акциите си на определени от привържениците лица.
“Ние от “Сектор Г” заявяваме, че желаем да посочим трима души, на които вие да прехвърлите мажоритарния пакет акции”, написаха привържениците.
Главен акционер поне до 31 март е Томов, но ако той не успее да върне заемите към Инджов u Манджуков, двамата бизнесмени ще поемат контролния пакет.
Свалят с още 50% бюджета на Левски“, съобщава още „Тема спорт“
Ръководството на Левски планира да ореже с поне още 50% заплатите на отбора след края на първенството заради окаяното финансово състояние на клуба. В момента на „сините“ са необходими 805 хиляди лева, за да покрият задълженията за получаване на евролиценз. Опасността клубът да остане без такъв е голяма.
Поредното стягане на коланите ще означава, че по-голяма част от настоящите играчи ще напуснат през лятото. Сред тях ще са почти всички чужденци.