Преглед на водещите новини в спортния печат

3

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Петев се оправдава за Ники Михайлов, пише на водещата си страница вестник „Тема спорт“

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев се оправда за решението Николай Михайлов да започне като титуляр в двубоя с Италия (2:2). Стражът на Мерсин бе с основна вина за първия гол, като направи още няколко несигурни отигравания. Петев заяви, че не разбира от вратари. “Коментирахме с Любо Шейтанов, той обясни защо Николай Михайлов трябва да пази. Мотивът му беше, че Владо Стоянов играе по един начин в Лудогорец а за националния още не е направил най-добрия си мач”, заяви Петев.

Тонев: И слепите виждат, че БФС подкрепя Лудогорец

Домусчиев не се спира пред нищо, надявам се да промени мисленето си

Председателят на УС на Левски Иво Тонев жегна сериозно Лудогорец и благодетеля му Кирил Домусчиев преди полуфиналите за Купата на България между двата тима. „Познавам го лично, в никакъв случай не бих казал, че сме приятели. Много агресивен и амбициозен човек е, който не се спира пред нищо. Струва ми се, че на моменти си изкриви представата за това какво е първенство, и се надявам да си промени мисленето, тъй като това няма да го доведе до нещо добро в следващите години”, каза Тонев. На въпрос има ли подкрепа от фактори от БФС към Лудогорец, той отговори: „Е, това и слепите го виждат. Нормално е… Всеки иска да е близко до силните на деня, а още повече когато говорим за човек с финансовите възможности на Домусчиев. Братята Домусчиеви имат много сериозен бизнес. На много хора им е приятно да са близко до тях, вероятно да усещат лукса”, каза Тонев.

Силва все по-близо до пейката

Тони Силва е все по-близо до резервната скамейка на ЦСКА. Крилото направи поредния си слаб мач в контролата с македонския Хоризонт в събота, завършила 2:2. Португалецът е в отчайваща форма от началото на годината. Той се скара със Стойчо Младенов още по време на лагера в Турция, а представянето му във всички зимни проверки бе под всякаква критика. Такава бе играта му и в официалните мачове от началото на пролетта. Силва се появи като резерва срещу Хоризонт и за пореден път разочарова с апатичното си представяне. Много е вероятно той да остане резерва за гостуването на Лудогорец в събота. Новият треньорски щаб на ЦСКА ще избира за двете позиции на крилата между Милисавлевич, Иван Стоянов и Луис Соарес-Платини. Много е вероятно първите двама да започнат като титуляри в Разград.

На вратата със сигурност ще бъде Уваренко, след като Якуб Дивиш допусна сериозен гаф в контролата с Хоризонт. Чехът напуска ЦСКА след края на сезона и може да се окаже, че мачът му срещу Ботев в Коматево е последен за него с екипа на 31-кратните шампиони.

Левски крачи към лиценза, разплаща се с Йоканович, пише „Меридиан мач“

Батков започва днес с големите разплащания, продължава изданието

Собственикът на Левски Тодор Батков вече е в България и стартира спешна акция по спасяване на лиценза на „сините”, научи „Меридиан Мач”. На летище „София” той обеща на всички фенове, че ако отборът на Стойчо Стоев се класира за Лига Европа, ще има право да играе там и вече започва да спазва обещанието си.

Днес и утре ще бъдат извършени редица много важни сделки по спасяването на лиценза. Един от големите проблеми, които ще бъдат решени, е свързан със сръбския треньор Славиша Йоканович. Легендата на Партизан води за кратко „сините”, преди да бъде уволнен. В момента бившият играч на Челси прави фурор на Острова с тима на Уотфорд,

като има сериозни шансове за промоция във Висшата лига.

На няколко пъти специалистът правеше сериозни компромиси към Левски и отлагаше плащанията, но този път той си иска парите. Заедно с него суми от „Герена” имат да взимат и помощниците му от този период Дражен Болич и Александър Янкович.

Както е известно, на „Герена” имат да покриват точно 805 000 лв. задължения. Вариантът с огромен външен заем никак не е изключен, но най-вероятно такъв ще дойде от самия Батков. От УС на клуба вече разкриха, че през последните два месеца е дал над 640 000 лв. точно по тази схема.

Ботев ще дава базата си под наем

Ръководството на Ботев (Пд) обмисля варианта да дават под наем базата си в Коматево на други отбори. Срещу заплащане на определени такси за намиращите се в отлично състояние затревени терени, тимове от различни възрастови групи на други клубове ще могат да играят мачовете си. Освен това те ще имат право да използват и възстановителния център в Коматево. Със събраните приходи „канарчетата” ще могат да попълнят клубния си бюджет. След края на сезона ще се обсъжда и проблема със замразеното строителство на клубния стадион „Христо Ботев”.

Юношите на Топчо с престижен мач срещу Милан

Юношите на Левски ще имат сериозен тест в навечерието на Великден. От 2 до 6 април „сините” деца, набор 2001-а година, ще вземат участие в турнир в град Порденоне. Италия. Възпитаниците на Димитър Телкийски са в една група с отборите на Милан, Футуро Джовани Прета и Унионе Венеция. В надпреварата ще се включат 28 отбора, сред които и Лудогорец, а освен това личат имената на Макаби Тел Авив. Аталанта, Силкеборг (Дания), националните отбори на Литва, Обединените Арабски Емирства, Емполи, Партизан (Белград), Трес Короас (Бразилия), Лудогорец. Това е поредната инициатива, за която пари са събрали фенове и други хора, които искат да помогнат на Левски.

След силния сезон Макенджиев чака нов договор от „Берое”, пише „7 дни спорт“

Заралии почват преговори и с Владимир Зафиров, Елиаш готов да остане, продължава изданието

В „Берое” по традиция чакат да наближи краят на сезона, за да започнат преговори с футболистите с изтичащи договори. „7 дни спорт” разбра, че предложения за нови контракти през лятото чакат трима основни играчи на заралии начело с вратаря Благой Макенджиев. Стражът захапа мястото на прогонения Иван Караджов и със силното си представяне дори стигна до националния отбор. Макенджиев пази в контролата с Румъния, която бе неофициален дебют на Ивайло Петев начело на трикольорите.

– Защо Благо не е национал, той трябва да е втори вратар след Владо Стоянов – пък избухна преди няколко седмици маркетинговият директор на „Берое” Ваня Джаферович. Преговорите за нов договор със стража ще започнат в близките седмици, като очакванията под Аязмото са двете страни да се разберат доста лесно.Така стоят нещата и с другите двама футболисти, чиито контракти изтичат след края на сезона. 32-годишният Владимир Зафиров кара 4-та година в „Берое”, а според слуховете в града на липите престоят му може да се удължи с още два сезона.Португалският любимец на зелената публика Елиаш да Силва също е готов да остане в отбора, въпреки че има хронични проблеми с колената. 33-годишният полузащитник е моторът в средата на терена и неговата игра е барометърът за представянето на „Берое“. Под Аязмото вече мислят и кого от младоците от втория отбор да вкарат в първия състав. Както стана ясно след последния Изпълком на БФС, всеки отбор от „А” група ще трябва да има по един титуляр до 21 години.

Защитник на „Черноморец” аут за 2 седмици

Защитникът на „Черноморец” Алиш Кальонски ще почива поне 2 седмици. Той пренощува в болница след мача с „Ботев” (Bp) заради тежко комоцио. В лагера на Акулите травми продължават да лекуват Ивайло Димитров-Шведа, Николай Димитров, както и дефанзивният халф Михаел Орачев. След победата над „Ботев” (Bpаца) в лагера на „Черноморец” гледат все по-уверено на това, че могат да запазят мястото си в „Б” група.

Киркова шампионка на държавното

Мария Киркова (CK „Юлен”) спечели титлата при жените в гигантския слалом на държавното първенство по алпийски ски в Банско. 29-годишната софиянка финишира с общо време от двата манша 2:25,73 минути, като остави на 1,26 секунди зад себе си Вера Асенова (CK „Юлен”). Трета на 7,55 сек остана Михаела Кехайова (СК „Юлен”).

Състезанието при мъжете бе прекъснато след първия манш заради гъста мъгла. Днес ще се проведе вторият манш и ще станат ясни крайните резултати.