Преглед на водещите новини в спортния печат

1348София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Сашо Томов даде акциите на Сектор Г, пише на първа страница “Меридиан мач”
Новината, че мажоритарният собственик на ЦСКА Александър Томов е подписал договор, с който прехвърля акциите си на излъчените от Сектор Г Милко Георгиев и Борислав Лазаров, подлуди „червената” общност. Политикът обаче категорично отказа коментар, като обеща днес да даде брифинг, на който да разкрие цялата истината около смяната на собствеността на клуба. Очаква се новата власт да започне веднага да изплаща задълженията, за да спаси отбора от изхвърляне от „А” група и отненаме на точки. Бизнесменът Милко Георгиев, на когото бяха прехвърлени акциите на Юлиян Инджов и Петър Манджуков, обаче отрече пред „Меридиан Мач” за сделката. Той определи като спекулации поредните твърдения в пространството. Шефът на ЦСКА ТВ призова феновете да не обръщат внимание на подобни спекулации. „На театър съм. Не знам за никакво прехвърляне на акции. От мен да знаете, че такова нещо за момента няма. Нека феновете не обръщат внимание на тези спекулации.”
Играчите събират пари за клетника Уваренко, разкрива още изданието
Обстановката в ЦСКА може и да е критична, но футболистите показаха, че могат да бъдат съпричастни. След като са разбрали за тежкото финансово положение на Максимс Уваренко, неговите съотборници решили да му съберат пари, докато получи първата си заплата. Латвийският исполин вече близо три месеца е част от клуба, но все още не е получил и стотинка. Той и съпругата му чакат първата си рожба, а са принудени да решават и куп битови проблеми заради безпаричието в ЦСКА. Наемът на жилището в София досега бе покриван от родителите на Уваренко. Досега в кариерата си той е получавал таван на заплатата от 1500 евро, което не му е позволило да натрупа спестявания. По инициатива на Неманя Милисавлиевич, подкрепена и от останалите играчи, е за почнало събирането на средства за латвиеца. „Старите кучета” в отбора са убедили Уваренко да приеме помощта. В ЦСКА ще си разделят и апетитна премия, ако победят Лудогорец в събота. Фамилиите Инджови и Манджукови са осигурили 80 бона, за да на-дъхат момчетата на Галин Иванов в борбата за титлата.
Гонзо с ултиматум, четем още във вестника
Директорът на Левски Георги Иванов иска само и динствено победа от отбора в днешния мач с Черно море. Гонзо настоява играчите да се реваншират пред феновете за срамния „хикс” с Хасково в предния кръг. От „Герена” разкриха, че Георги Иванов е обяснил на футболистите, че няма да понесе нов срам във втората шестица. Не се очаква Стойчо Стоев да експериментира със състава, защото той трябва да го тества преди предстоящите мачове с Лудогорец. Треньорът на Левски има две въпросителни по стартовата единайсеторка. Едната е в защита, където той трябва да избира между Стойчев, Нину и Белаид, кои двама да играят в центъра на отбраната. Най-вероятно от титулярния състав ще отпадне Аймен. Другата въпросителна е по фланговете. Там най-вероятно Божидар Краев ще получи отново шанс, въпреки че игра много слабо срещу Хасково. За сметка на това Луис Педро ще изпадне от титулярите.

В ЦСКА изгря свободата, Томов изгоря, съобщава във водещия си материал “7 дни спорт”
Край! Драмите в ЦСКА приключиха. Клубът от “Армията” вече има нови главни акционери. Вчера Александър Томов подписа документите, с които прехвърли всички свои акции на представителите на сектор “Г” Милко Георгиев и Борислав Лазаров. По този начин феновете на ЦСКА могат да предоставят контролния пакет от акции на любимия си клуб на човек, на когото имат доверие. Едно от условията за осъществяване на сделката бе “Лира Инвестмънт” да се откаже от всякакви финансови искания, свързани с клуба от “Армията”. Днес се очаква новите главни акционери да дадат пресконференция, на която да разкрият параметрите по сделката и какво е новото разпределение на властта.
Обещаха пачки на “Лудогорец” за победа, пише още вестникът
Сериозни премии са обещани на “Лудогорец” при победа срещу ЦСКА утре, научи “7 дни спорт”. Ръководството на разградчани по традиция раздава бонуси, когато тимът е на първо място, а ако “зелените” не са на върха, тогава футболистите играят без допълнителен стимул върху заплатите си. Така от август до средата на март момчетата на Георги Дерменджиев нямаха премии във вътрешното първенство, но пък имаха бонуси за резултатите в Шампионската лига.
За утрешния мач с ЦСКА шефовете в “Лудогорец” са обещали на футболистите по 4000 лв. бонус. Това ще стане, ако Светослав Дяков и компания победят “червените” и се откъснат на върха с 6 точки аванс. Практиката не е от вчера, след като “зелените” редовно имат завишени премии, когато се изправят срещу ЦСКА или “Левски”.
По информация на “7 дни спорт” обаче съвсем доскоро разградчани са чакали бонусите си за последните победи в “А” група. От началото на годината “Лудогорец” победи “Левски” с 1:0 на собствен терен и “Славия” с 3:0 в София. След успехите разградчани се изкачиха и на първото място и затова бонусите бяха върнати. Те обаче не бяха преведени по сметките на футболистите и спортно-техническия щаб по време на паузата за националните отбори през миналата седмица.
Гикиевич отпадна за днес, вдигат го за „Лудогорец”, разкрива още изданието
Нападателят на „Левски” Пукаш Гикиевич няма да вземе участие в днешния двубой с „Черно море” на Герена. Полякът е с болки в коляното, които не му позволиха да тренира в последните два дни. Проблемът не е толкова сериозен, но Стойчо Стоев няма желание да рискува с влошаване на травмата.
Лекарският щаб на „сините” ще успее да възстанови Гикиевич за гостуването на „Лудогорец” за купата през седмицата. Полуфиналите с разградчани са единствените смислени мачове на „Левски” до края на сезона и през тях минава пътят към участие в евротурнирите наесен.
С контузията на Гикиевич опциите пред Стойчо Стоев в атака за мача с „Черно море” са сериозно намалени, а с проблеми е и младият Илия Димитров. Така на пейката Стоев няма да разполага с чист нападател срещу варненци.

Юношите в група с Испания, Австрия и Хърватска, пише на първа страница “Тема Спорт”
Юношеският национален отбор на България до 17 г. попадна 6 група с Испания, Хърватска и Австрия за Евро 2015, на което страната ни е домакин (6-22 май). Трикольорите откриват шампионата на 6 май с двубой срещу хърватите на стадион “Берое” в Стара Загора от 19:00 ч. Срещата ни с испанците е на 9 май от 15:00 в Бургас, а тази с австрийците на 12 май от 17:00 часа в Созопол. Жребият в Поморие бе теглен от Димитър Пенев. Билетите за всички мачове от финалите ще са по 2 лева. В групата на смъртта попаднаха последните два финалиста Англия (шампион) и Холандия, както и Италия.
Маркиньос и Дивиш отпаднаха от групата, съобщава още изданието
В групата на ЦСКА за сблъсъка с Лудогорец попаднаха 20 футболисти, като сред тях е и Валентин Илиев. Той обаче няма да запише минути, а ще пътува с тима, за да повдигне духа в отбора.
От списъка отпаднаха Маркиньос, който бе с травма през последните десетина дни. Дивиш, който за пореден път игра трагично, този път срещу Хоризонт, както и Маркович, фортеш и Бръкляча. Вместо Дивиш на резервната скамейка ще седне Анатоли Господинов, а в групата попадна един юноша на армейците – Петър Витанов. На върха на атаката утре ще действа Николич, а по крилата почти сигурно ще са Иван Стоянов отдясно и Милисавлевич отляво. Това означава, че Тони Силва ще остане резерва. Зад нападателя ще действа фелипе, а в средата на халфовата линия ще са позиционирани Галчев и Сънди.
Марин Оршулич ще е единият от двамата централни защитници, с които ЦСКА ще започне мача в Разград. Дербито на 24-ия кръг с Лудогорец е утре и е със стартов час 20:00, като ще бъде предавано по платения канал Диема Спорт. Това е пряк сблъсък между първия и втория в класирането. Преднината на разградчани е 3 точки.За партньор на Оршулич новият треньорски щаб на ЦСКА ще избира между Тунчев, Крачунов и Венци Василев. Крачунов бе напълно забравен от предишния треньор на армейците Стойчо Младенов. Защитникът игра единствено 8 двата злополучни мача със Зимбру, след което бе пратен в трета глуха от наставника. Крачунов много рядко попадаше в групата, а терен така и не помириса. Галин Иванов обаче възнамерява да даде шанс на бранителя ако не за този, то за някой от следващите мачове. 26-годишният пловдивчанин се представи добре в контролата с Хоризонт (2:2). Другите два варианта за партньор на Оршулич са Тунчев и Венци Василев. Ако Галин Иванов избере перничанина, то като десен бек ще играе Апостол Попов.
Стойчо Стоев се колебае за защитата, пише още вестник “Тема Спорт”
Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев има две основни въпросителни за днешното домакинство на Черно море. Специалистът не смята да прави генерални рокади, тъй като иска играчите му да бъдат във форма за първия полуфинал за Купата на България срещу Лудогорец, който е в сряда, 8 април.
На вратата на сините ще е Боян Йоргачевич, а на пейката ще остане Пламен Илиев. Стоев обаче има колебания за отбраната – на фланговете й ще са Роман Прохазка и Веселин Минев. Почти сигурно за партньор на Борислав Стойчев 6 центъра ще бъде предпочетен Аймен Белаид, а румънецът Емил Нину ще остане резерва.
Пред треньора на сините няма дилема за вътрешните халфове – ще се довери на Владимир Гаджев и Мигел Бедоя, а пред тях ще е Антонио Аниете. Въпросът пред него е дали да не пусне Луис Педро по дясното крило вместо младока Божидар Краев. По лявото ще е Либан Абди, а на върха на атаката Валери Домовчийски. Другият чист нападател в състава – Лукаш Гикиевич, ще бъде пазен за гостуването на Лудогорец. Той се лекува от контузия на коляното.