Лудогорец и “Левски” оставиха спора за “Герена” (СНИМКИ)

1672Лудогорец и “Левски” завършиха 0:0 в първата полуфинална среща от турнира за Купата на България и по този начин оставиха интригата за реванша в София. Кой ще стигне битката за трофея, ще стане ясно на 29 април, когато е реваншът на “Герена”.

Победителят от сблъсъка между Лудогорец и “Левски” най-вероятно ще играе на финала с Черно море, който вчера разби с 5:1 Локомотив (Пловдив).БЛИЦ

На мача в Разград тази вечер гол не падна, въпреки че не липсваха положения. По-чистите бяха пред вратата на “Левски”, но с отличните си намеси, най-вече през първото полувреме, сръбският страж Боян Йоргачевич отчая шампионите.

____________________.jpg

Равенството е първо в историята на съперничеството между Лудогорец и “сините”.

За домакинството на “Левски” наставникът на домакините Георги Дерменджиев беше принуден да прави промени заради отсъствието на наказания капитан Светослав Дяков и Козмин Моци, който е със спрени права. Мястото на Дяков в центъра на терена зае Христо Златински, румънецът бе заменен в защита от Александър Александров. Последният бе предпочетен от Дерменджиев пред Георги Терзиев, който остана на пейката. Другата промяна сред титулярите на Лудогорец в сравнение победата с 4:0 над ЦСКА бе включването на Браян Ангуло за сметка на Йордан Минев най-вляво на защитата. Стойчо Стоев пък заложи на същите единадесет, които стартираха при победата с 5:2 над Черно море преди пет дни. Атаката отново поведе Валери Домовчийски, който бе подпомаган от Либан Абди, Антонио Аниете и Божидар Краев. За грешник сред “сините” може да бъде считан Абди, който пропиля отличен шанс преди почивката.

Първото сериозно положение беше пред вратата на “Левски”. В 15-ата минута Безяк беше изведен сам срещу Йоргачевич, стреля по земя, а стражът отклони с крак, след което топката срещна дясната греда и излезе в корнер. Само блестящата намеса на вратаря не позволи на домакините да поведат. В 20-ата пък и Марселиньо можеше да отбележи, а малко след това Аниете изведе Абди сам срещу Владо Стоянов, сомалиецът обаче се забави прекалено много и стражът на Лудогорец се намеси, опазвайки мрежата си суха.

В 31-ата минута Ешпиньо стреля от воле право в ръцете на Йоргачевич, а до почивката двамата вратари не бяха сериозно застрашени.

След почивката “сините” заиграха доста офанзивно, но избраниците на Дерменджиев не се възползваха от това и до края положенията пред вратата на гостите не бяха много. В 52-ата минута Йоргачевич отчая и Мисиджан с отличната си намеса, а в 72-ата удар на Марселиньо от границата на наказателното поле се отби в тялото на Аймен Белаид, след което топката прелетя на сантиметри покрай лявата греда на вратата на “Левски”.

Двамата треньори накъсаха още повече играта с извършването на всичките си по три смени и логично срещата приключи 0:0. Стоев дори реши да вади Домовчийски и да пуска на терена Лукаш Гикиевич в 93-ата минута. В 5-минутното добавено време жълт картон получи и стражът на гостите Боян Йоргачевич, който реши да бави играта. Съдията Цветан Кръстев, който се справи с ръководенето на важния мач, показа цели 8 жълти картона на футболисти на “Левски”, а от разградчани санкциониран беше само Ешпиньо.

ЛУДОГОРЕЦ – “ЛЕВСКИ” 0:0
22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 5.Александър Барт, 15.Александър Александров, 16.Браян Ангуло, 23.Христо Златински, 8.Фабио Ешпиньо jalt.jpg (75 smqna.jpg 12.Абел Анисе), 17.Даниел Абало (80 smqna.jpg 88.Вандерсон), 93.Върджил Мисиджан, 84.Марселиньо, 9.Роман Безяк (60 smqna.jpg 11.Жуниор Кишада)
Резерви: 31.Георги Аргилашки, 77.Витиня, 55.Георги Терзиев, 7.Михаил Александров, 88.Вандерсон, 12.Абел Анисе, 11.Жуниор Кишада
Треньор: Георги Дерменджиев


„ЛЕВСКИ“: 29.Боян Йоргачевич jalt.jpg, 15.Роман Прохазка jalt.jpg, 5.Борислав Стойчев, 3.Аймен Белаид jalt.jpg, 14.Веселин Минев, 45.Владимир Гаджев jalt.jpg, 10.Мигел Бедоя, 20.Антонио Аниете (81 smqna.jpg 77.Стефан Велев jalt.jpg), 12.Божидар Краев jalt.jpg (77 smqna.jpg 2.Aлександър Александров jalt.jpg), 7.Либан Абди, 17.Валери Домовчийски jalt.jpg (90+3 smqna.jpg 9.Лукаш Гикевич)
Резерви: 23.Пламен Илиев, 31.Емил Нину, 2.Александър Александров, 18.Борислав Цонев, 77.Стефан Велев, 11.Луис Педро, 9.Лукаш Гикевич
Треньор: Стойчо Стоев

Разград, стадион “Лудогорец Арена”
Съдия: Цветан Кръстев
Жълти картони: Фабио Ешпиньо (Лудогорец); Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Валери Домовчийски, Божидар Краев, Аймен Белаид, Стефан Велев, Боян Йоргачевич, Александър Александров (“Левски”)
ЛУДОГОРЕЦ – “ЛЕВСКИ” 0:0

Двубоят на живо с БЛИЦ:
1-  svirkata.jpg Начало на мача.
6 – Веселин Минев се държи за рамото, превивайки се от болка след влизане на Фабио Ешпиньо, който опита да достигне до топката в наказателното поле на “Левски”.
7 – jalt.jpg Жълт картон за Фабио Ешпиньо.
10 – Далечен изстрел на Прохазка, получи се рикошет и корнер за гостите. След изпълнението му не се случи нищо интересно пред Владислав Стоянов.
15 – ГРЕДА! Блестяща намеса на Боян Йоргачевич не позволява на домакините да поведат. Безяк беше изведен сам срещу сръбския страж, словенецът стреля по земя, а Йоргачевич отклони с крак, след което топката срещна дясната греда. При ситуацията обаче останаха съмнения, че Безяк е в засада.
18 – Удар на Мисиджан, топката прелита над напречната греда.
20 – ОПАСНО! Бърза атака на Лудогорец завършва с удар на Марселиньо пред наказателното поле, топката рикошира в Прохазка и прехвърли вратата.
21 – jalt.jpg Жълт картон за Прохазка за нарушение срещу Ангуло.
22 – ОПАСНО! Абди пропуска отлична възможност за “Левски”. Аниете изведе съотборника си сам срещу Владо Стоянов, сомалиецът обаче се забави прекалено много и стражът на домакините се намеси, след което Аниете направи добавка, стреляйки в аут.
27 – Стойчев прави шпагат в краката на Мисиджан в опит да му отнеме топката. Крилото на домакините се нуждае от медицинска помощ.
29 – Mисиджан се завръща в игра.
31 – Йоргачевич лови топката след изстрел от воле на Ешпиньо.
34 – Нова отлична намеса на стража на “Левски”. Йоргачевич лови топката след удар на Ангуло.
43 – Изстрел на Домовчийски от малък ъгъл, играч в зелено блокира и “сините” спечелиха корнер. Изпълнението от ъгловия удар е разочароващо, топката излиза в аут.
45 – Добавеното време е 1 минута.
45+1 – Край на първото полувреме.
——————
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 – jalt.jpg Гаджев получава жълт картон за нарушение срещу Мисиджан.
49 – jalt.jpg Жълт картон за Валери Домовчийски, който също направи нарушение.
50 – jalt.jpg Краев също с жълт картон.
52 – jalt.jpg Жълт картон и за Аймен Белаид.
60 – smqna.jpg Георги Дерменджиев извършва първа смяна. Безяк отстъпва място на Жуниор Кишада.
61 – Краев стреля слабо, Стоянов лови топката без проблем.
72 – ОПАСНО! Марселиньо стреля от дъгата пред наказателното поле, топката рикошира в тялото на Белаид и премина на сантиметри покрай лявата греда на вратата на “Левски”.
75 – smqna.jpg Абел Анисе заменя Ешпиньо.
77 – smqna.jpg Краев отстъпва мястото си на Александър Александров.
79 – Далечен изстрел на Златински, топката профучава над вратата на “сините”.
80 – smqna.jpg Абало е заменен от Вандерсон.
81 – smqna.jpg Аниете излиза, в игра за “Левски” се появява Стефан Велев.
83 – jalt.jpg Жълт картон за Велев.
85 – Спречкване между Абди и Кайсара, съдията Цветан Кръстев веднага се намесва.
90 – Добавеното време е 5 минути.
90+3 – jalt.jpg Жълт картон за Йоргачевич за бавене на играта.
90+3 – jalt.jpg Защитникът на “Левски” Александър Александров получава жълт картон за фаул срещу Марселиньо.
90+3 – smqna.jpg Гикевич заменя Домовчийски.
90+5 – Край на мача. Равенство 0:0 между Лудогорец и “Левски” в първия полуфинал за Купата.

ГАЛЕРИЯ