Добруджа не успя да победи Ботев (Гълъбово)

1677Добруджа и Ботев (Гълъбово) не успяха да си отбележат гол в мач от 21-я кръг на Б група, игран на стадион „Дружба”. Въпреки домакинското териториално преимущество, като цяло мачът бе равностоен, като двата отбора си размениха по 2-3 голови положения. В 25-та минута голмайсторът на Добруджа Атанас Илиев получи чудесен подарък от капитана на гостите Вълканов, но останал сам срещу вратаря Иванов, не успя да го преодолее. В 31-та минута Желев можеше да се разпише за Ботев, но вратарят на Добруджа Петков успя да избие топката пред краката му, след като преди това се бе разминал с нея при неразбирателство с бранителя Ничев. След корнера последва неприятен сблъсък между Даниел Генов и противников футболист, като играчът на Добруджа получи тежка аркада на главата и бе принудително заменен от Александър Димитров.
Второто полувреме започна със сериозна опасност пред вратата на Ботев. Илиев не успя да уцели от близо топката, като при вторият му опит да нанесе удар, бе изпреварен от съотборникът му Веселинов. Неговият шут обаче бе избит от стража на гостите. В 82-та минута Веселинов можеше да се разпише след красив изпълнена странична ножица, но ударът му мина над вратата. Три минути по-късно гостите бяха близо до попадение, но удар на Исус Ангелов с глава бе избит от вратаря Петков.
До края на мача „жълто-зелените” се опитаха да стигнат до гол, но атаките им не успяха да затруднят отбраната на Ботев. Това е четвърти пореден мач на Добруджа без победа. Следващата седмица за възпитаниците на Димчо Ненов предстоят два мача – в сряда гостуване на Пирин (Разлог), а в събота – домакинство на Локомотив (Мездра)