ФА започна преговори с Рой Ходжсън за селекционер на Англия

Неочаквано за мнозина, Футболната асоциация на Англия започна преговори с мениджъра на Уест Бромич – Рой Ходжсън за овакантеното място на селекционер на Англия, съобщиха медиите в Англия. Вчера двете страни да започнали разговори, само месец преди началото на Евро 2012,SPORTA.BG

 

Първоначално ФА беше насочила вниманието си към наставника на Тотнъм Хари Реднап, който беше фаворит на букмейкърите и феновете, след неочакваното напускане на Фабио Капело. Сега обаче шефовете на английския футбол уговарят 64-годишния Ходжсън да поеме “трите лъва”.

 

От ФА вече са получили разрешение от собственика на Уест Бромич Джеръми Пийс да преговарят с Ходжсън.

 

“Рой е единственият мениджър, с когото сме се свързали и ние продължаваме да работим по назначаването на нов селекционер в съответствие със сроковете, които си поставихме още след напускането на Фабио Капело”, каза председателят на ФА Дейвид Бърнстейн. “Преговорите с Рой ще продължат, а ако има някакво развитие, то новината ще бъде съобщена веднага”.

 

Смята се, че е малко вероятно ФА да се наложи да плаща неустойка на У.Б.А. при евентуално назначаване на Ходжсън, защото договорът на специалиста с клуба изтича на 30 юни тази година.

 

От своя страна от Уест Бромич съобщиха на официалния си сайт, че Ходжсън “е изразил желание да проучи възможността” да поеме Англия.

 

“Рой е горд англичанин и ние можем да разберем, защо той иска да преговаря с ФА за тази изключително престижна позиция. Въпреки това, ние дадохме ясно да се разбере, че много искаме той да остане наш треньор и да продължи работата си в клуба”, каза собственикът на У.Б.А. Джеръми Пийс.

 

През март тази година Ходжсън каза, че не би имал нищо против да стане селекционер на Англия.

 

“По някакъв начин това е кулминация на стремежите на всеки и би било върхът в кариерата ми, ако някога бъда поканен да водя собствената си страна. Бил съм селекционер на други национални отбори, но никога не са ме канили да водя Англия. За мен би било чест, но не ми е фикс идея”, каза Ходжсън пред Talk Sport radio.

 

В 36-годишната си треньорска кариера досега, Рой Ходжсън е бил треньор в Англия, Швеция, Дания, Норвегия, Швейцария и Италия, където на два пъти беше на кормилото на Интер. Освен това той е бил национален селекционер на Финландия, ОАЕ и Швейцария и се е подвизавал като технически съветник към европейската футболна централа УЕФА.