Спасов: Как да мотивираме футболистите с приятелски мачове?

1685Треньорът на Черно море Никола Спасов отново захапа програмата на “А” група през този сезон след успеха с 2:0 над Хасково. Специалистът призна, че е трудно да се мотивират футболисти, когато нямат поставена цел. Той дори изрази увереност, че от следващата кампания ще има промяна в системата на родния шампионат. БЛИЦ

“Прекалено спокойно изиграхме първото полувреме. Мислехме, че лесно ще спечелим. Исках трите точки и затова реших да направя промени още на почивката. Момчетата, които влязоха, направиха разликата. Доволен съм от това, което видях. По-скоро от резултата. В крайна сметка спокойна среща.

Тези, които се появи в хода на мача, имат игрова практика. И просто влязоха, показа качества и имахме резултат. Когато топката се движи бързо и има мисъл, няма как да не постигнеш това, към което се стремиш.

Но пак казвам, проблемът е, когато няма цел. А във втората шестица за каква цел можем да говорим? Тук мачовете са повече приятелски. Но такава е ситуацията. Според мен това ще се промени в следващото първенство. Няма сила, която е по-добра от определената цел”, коментира той.

Спасов отговори и на въпроси за Купата на България. Моряците са с единия крак на финал, след като спечелиха с 5:1 срещу Локо (Пд) в първата среща през седмицата.

“Има още един мач за Купата. Не мога да коментирам нищо. Ще направим всичко възможно, за да се класираме за финал. Локо (Пд) е сериозен отбор. Не мога да коментирам нещо, което все още не е факт. Нека приключи реваншът, тогава ще говоря”, добави спецът.