Добруджа се върна на пътя на победите

1736

Добруджа победи Локомотив (Мездра) с 2:1 в двубой от 23-ия кръг на „Б” група. Това бе първа шампионатна победа за „жълто-зелените” на стадион „Дружба” през 2015 година. Добруджанци започнаха по-активно, но без да успеят да създадат чиста голова ситуация. В 15-та минута Атанас Илиев откри резултата, след като вкара изключително красиво попадение. Илиев пое топката с гръб към вратата и стреля неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата. Две минути по-късно вратарят на Добруджа Павел Петков спаси опасен удар на Георги Стоичков. В 21-та минута Даниел Граматиков нацели напречната греда след разбъркване в наказателното поле. Десет минути по-късно отново централният бранител се озова на стрелкова позиция. Този път ударът му с глава мина над вратата.
В 51-та минута Локомотив успя да изравни, чрез своя капитан Николай Цветков, който с техничен удар  не остави никакъв шанс за вратаря на Добруджа – 1:1.
В 61-та минута Радой Божилов вкара втори гол за Добруджа. Нападателят бе най-съобразителен след удар, който срещна страничния стълб на вратата на Локомотив, и отблизо направи добавка.
В заключителните минути юношата на ЦСКА направи страхотен рейд, който обаче не успя да завърши с голов удар. В заключителните минути гостите се втурнаха да изравняват, но отбраната на Добруджа и вратарят Петков се справиха с напрежението.
В следващия кръг Добруджа гостува на Локомотив (Горна Оряховица)