Най-важните новини в международните спортни медии

София. Най-важните новини в международните спортни медии:focus-sport

АНГЛИЯ
Рой Ходжсън преговаря с ФА за селекционер на Англия
Рой Ходжсън ще започне днес преговори с Английската Футболна асоциация и се очаква да бъде обявен за новия селекционер на националния отбор на Англия.
От Футболната асоциация обявиха на своя официален сайт, че 64-годишният мениджър на Уест Бромич е единственият, който се доближава до изискванията за национален селекционер.
Ходжсън вече е имал среща с президента на асоциацията Дейвид Бърнстийн, а днес му предстои събеседване с четиричленна комисия. Специалистът признава пред “Би Би Си”, че с удоволствие би приел работата като селекционер на Англия.

Пенант е арестуван за шофиране в пияно състояние
Джърмейн Пенант е бил арестуван и разпитан от полицията, след като катастрофирал близо до дома си в неделя вечер, съобщава Daily Mail.
29-годишният футболист на Стоук Сити е бил задържан в ареста по подозрение, че е карал пиян и e с отнета книжка.

Жозе Мануел Барозу се присъедини към бойкота на Евро-2012
Председателят на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу няма да посети Украйна по време на провеждането на мачовете от европейското първенство по футбол заради ситуацията с бившия украински премиер Юлия Тимошенко, предаде Би Би Си.

Лукас Подолски ще играе за Арсенал от лятото
Звездата на Кьолн Лукас Подолски е подписал договор с английския Арсенал и от следващия сезон ще играе за лондончани, това обяви официалният сайт на германския тим. Германците не споменават трансферната сума, но според информациите тя е около 20 милиона евро.

MAКЕДОНИЯ
Македония екстрадира гръцкия футболен бос Макис Псомиядис
Македонската полиция днес екстрадира гръцкия футболен бос Макис Псомиядис, предаде електронното издание “Курир”.

ЧЕРНА ГОРА
„Виести”, Черна гора: Вицепрезидентът на ФК Рудар е бил убит от приятелката си
Вицепрезидентът на черногорският футболен клуб Рудар Радмило Митрович е бил убит в дома си в Загориче, пише днес черногорският вестник ”Виести”. Митрович е бил убит от приятелката си Мария Милич, бивша хандбалистка на клуб Бисер от Плевле, с която са живеeли на семейни начала. Милич е признала за извършеното убийство пред полицаите.

РУСИЯ
Адвокаат напуска Русия след ЕВРО 2012
Селекционерът на Русия Дик Адвокаат ще напусне поста си след Евро 2012, прогнозира “Советский Спорт”.
Холандският специалист ще обяви решението си днес. Той е получил оферта от Руския футболен съюз да поднови договора си, но няма да я приеме. Според изданието Адвокаат е изкушаван от ПСВ Айндховен и е склонен да застане начело на “филипсите”, а освен това има предложение и от клуб от Русия.

ИСПАНИЯ
“Черно тото” и в Примера дивисион, УЕФА започва разследване
Скандал с участие на играчи в незаконни залагания се разрази и в Испания. Примера дивисион бе едно от малкото първенства сред най-силните в Европа, където не бе доказван случай на футболна корупция. Днес обаче след скандални разкрития на радио „Кадена Сер” испанската футболна лига докладва на антикорупционната комисия към европейската футболна централа УЕФА за случаи на уредени мачове от последните кръгове, съобщи вестник “Марка”.

ТУРЦИЯ
Разследват 22 “уговорени” мача в Турция
Турската футболна федерация ще вземе решение за 22 мача в близките 48 часа, за които се предполага, че са уредени. Това заяви днес новият президент на федерацията Йълдъръм Демирьорен на пресконференция, предавана от турските телевизии.