Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Нарязаха гумите на Тони Силва, пише на първа страница “Меридиан мач”
Тони Силва поднесе извиненията си на “армейските” фенове, но след тренировката на тима в сряда гумите на колата му бяха нарязани. Това разстроило халфа, който е готов да си стегне багажа от “Българска армия”. Португалецът дори се страхува за живота си. Силва е стигнал дотам, че иска да сезира УЕФА заради акциите на “червените” фенове, но е бил разубеден от спортно-техническото ръководство на отбора. Помощник-треньорът Владимир Манчев е провел разговор с феновете, за да помоли да спрат с изстъпленията.
Тони Силва обаче явно вече е решил да приключи с „червените”. Няма как иначе да се тълкува фактът, че португалецът не се яви на тренировката вчера следобед. Според източници на „Меридиан Мач” не е изключено до няколко дни Силва да си тръгне от ЦСКА. Португалското крило,което възроди кариерата си на „Армията”, е категоричен на този етап, че няма желание да играе за настоящия си клуб.
Македонците избраха сърбин пред Любо Пенев, разкрива още изданието
Македонската федерация подписа договор за 2 години и половина със сърбина Любинко Друлович, който бе предпочетен пред Любо Пенев. „Червената” легенда бе втори в класация на местните медии след фаворита на привържениците Джанфранко Дзола (30%). Трети в анкетата бе сърбинът Милован Раевац, който заедно с Пенев събра по 20% от доверието на феновете. В крайна сметка македонците избраха Друлович, който бе желан от едва 15% от привържениците.
Лудогорец заля Хубчев с похвали, четем още в “Меридиан мач”
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали Берое преди предстоящото гостуване на шампионите под Аязмото. Наставникът на „орлите” се изказа особено ласкаво за треньора на съперника Петър Хубчев. „Отиваме в Стара Загора с респект”, призна Дерменджиев. „Берое е един много добре подготвен отбор. За това е виновен Петър Хубчев. Съставът им е организиран. В последните мачове завършваха с човек по-малко, но стояха отлично и постигнаха равенства срещу Ботев и Литекс”. За двубоя в Стара Загора Дерменджиев няма да може да разчита на Йордан Минев и Юнес Хамза, които се възстановяват от контузии. Жуниор Кишада пък е наказан заради червения картон, който получи при домакинската победа над Литекс с 3:1.„Не смятам, че изходът от мача с Берое ще реши първенството. Ние трябва да подходим отговорно към това гостуване, както го правим винаги. Преднината ни от осем точки пред Локомотив и девет пред ЦСКА не означава още титла, о никакъв начин не трябва а се отпускаме. Има още доста срещи, в които трябва да се раздаваме на 100 процента. Не трябва да правим сметки и да изчисляваме точки преди да се е изиграл съответният двубоя”, категоричен е Георги Дерменджиев. Той не мисли още за гостуването на Левски идната сряда в полуфинала реванш от турнира за Купата на България. „Сега ни предстои сблъсък с Берое. Едва след това е срещата с Левски. Надявам се да победим. Един успех в Стара Загора ще ни даде още самочувствие преди реванша на стадион „Георги Аспарухов”.

Тони Силва бяга от ЦСКА, е водещият материал на “7 дни спорт”
Напрежението в ЦСКА продължава да избива от всички страни. Португалецът Тони Силва е готов да избяга от клуба. Причината са вандалските прояви срещу него от страна на феновете в последните дни. След мача с “Локомотив” (Сф) ултрасите на ЦСКА нарекоха Силва маймуна, а футболистът им отговори със среден пръст. В сряда крилото пусна декларация в сайта на армейците, в която отсече, че поведението на феновете спрямо него не е расизъм. На вандалите обаче това не им бе достатъчно и те нарязаха и четирите гуми на колата на португалеца. „Махам се. Не искам да тренирам. Не искам и да играя повече за ЦСКА”, отсякъл Силва пред треньорския щаб. Галин Иванов и компания пък вчера обясниха, че португалецът е получил почивка.
Манджуков и Тодоров се срещнаха с играчите, пише още вестникът
Изненадващо в късния следобед на стадион “Българска армия” се появи легендата на ЦСКА и бивш национален селекционер Любослав Пенев. Ел Голеадор престоя на стадиона около два часа, като целта на неговата визита бе тренировката на неговия син. Младият наследник на Любо тренира в школата на ЦСКА и според треньорите му той е наследил една голяма част от качествата на своя именит баща. Докато чакаше да свърши тренировката на сина си, Любо се срещна с някои от легендите на клуба. Присъствието му в този момент на стадиона предизвика нездрав интерес не само сред журналистите, но и сред всички, които в този момент бяха там. Пенев обаче рязко отрече всички слухове за евентуално завръщане на “Българска армия” било като треньор, било като евентуален управленски кадър. Той изстреля репликата: “Не ме занимавайте с глупости”. Междувременно на стадиона се появи и членът на УС Ивайло Манджуков. Той се срещна с изпълнителния директор Александър Тодоров, след което двамата изчакаха тренировката на отбора да приключи и влязоха в съблекалнята. Там двамата престояха около 30 минути и проведоха разговор с играчите и треньорския щаб. По-интересно е, че след края на тази среща двамата не пожелаха да коментират нито бъдещето на клуба и появилите се слухове за нов неизвестен инвеститор, с когото се преговаря, нито пък темата “Тони Силва”. На въпрос към изп. директор Александър Тодоров ще бъде ли изнесена официална информация за отсъствието на Тони Силва от тренировка, отговорът беше: “Той е говорил с Галин Иванов и го е информирал, че няма да присъства на днешната (б.р., вчерашната) тренировка”, лаконично отговори Тодоров.
Феновете събраха 400 бона за клуба, разкрива още изданието
Запалянковците на “Левски” са дарили на клуба средства в размер на над 400 000 лева. Сумата е събрана изцяло от кампанията „Левски е твой”, която ще продължи до 24 май, когато клубът от стадион „Георги Аспарухов” ще стане на 101 години. На този етап дарителите са около 1000. Средствата, набрани от тази инициатива, са важни, защото тимът изпитва солидни финансови затруднения. На този етап приоритет е лицензът на “Левски”, както и плащането на заплатите, които имат да получават футболистите и служителите на „сините”. Сред дарителите има няколко, които са се отчели с по-крупни суми, а мнозина са тези, които са отделили от скромните си средства, за да помогнат на любимия клуб.

21 КЕШ-а на жребия днес, пише на първа страница “Тема Спорт”
В Шампионската лига се задават титанични сблъсъци, след като за полуфиналите се класираха отбори, които са ставали европейски шампиони общо 21 пъти – Реал М (10), Байерн (5), Барселона (4) и Ювентус (2). Последните три тима са лидери 8 първенствата си, а Белия балет е действащият носител на трофея. Жребият е днес от 13 часа българско време в Нион. Това са и отборите, които най-често са попадали в Топ 4 8 историята на евро-турнирите. За Реал полуфиналът ще е под №31, Барса е с 30, Байерн – 25 и Ювентус -22.
Трябва да платят по лиценза до днес, е друго заглавие на вестника
ЦСКА има краен срок до днес да плати всичко дължимо, свързано с лиценза. Армейците все още не са покрили малко над 100 000 лева, които касаят процедурата. В тази сума играчи на тима Томаш Черни и Сендрино Мисиджан.
Клубът обаче е задължен да направи необходимите плащания още днес или в противен случай евролицензът ще бъде отнет. Най-вероятно Петър Манджуков ще се наеме със спешните преводи, така както анонсира миналия четвъртък.
От БФС обаче трудно ще убедят УЕФА да направи компромис и да даде още няколко дни отсрочка на армейците за покриване на необходимите плащания. Така до приключване на работния ден вчера ЦСКА продължаваше да е в ситуация, която не му позволява да вземе лиценз. Окончателната развръзка по този въпрос се чака днес до обяд.
Оставиха Иван Стоянов без заплата, съобщава още “Тема Спорт”
Крилото на ЦСКА Иван Стоянов е единственият футболист, който не е получил заплатата си за месец февруари при превода, който е направен към останалите играчи в началото на седмицата, разбра “Тема Спорт”. Пари по неговата сметка не са били преведени, а сливналията не е получил никакво обяснение от страна на инвеститорите.
Играчите получиха заплатите си едва този вторник, часове след двубоя с Локо Сф. Стоянов обаче е останал на “сухо”.
Освен крилото възнаграждения не е взел и персоналът към първия отбор като масажистите, домакина и шофьора на автобуса. Пари още не са получил и всички останали служители в администрацията на клуба, макар да бе обещано това да се случи 8 началото на седмицата. А Петър Манджуков заяви миналия четвъртък, че ЦСКА щял да бъде осигурен финансово до края на сезона…
По-голямата част от работещите на “Армията” чакат поне 6-7 възнаграждения и живеят със заеми.